ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βλάοβιτς: "Πολυσύνθετος ο Πράνιτς"

Βλάοβιτς: "Πολυσύνθετος ο Πράνιτς"
Βλάοβιτς INTIME SPORTS

Ο Γκόραν Βλάοβιτς για τα ηγετικά χαρακτηριστικά των Πράνιτς, Σίλντενφελντ το "όπλο" της Λεωφόρου και την προσωπικότητα που αποκτά ο Παναθηναϊκός

"Ξέρω σε γενικές γραμμές ότι είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και ότι έχει κάνει ανανέωση με πολλούς μικρούς και ορισμένους ξένους παίκτες.

Είναι, φαντάζομαι, σε μεταβατικό στάδιο", είπε αρχικά ο πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού στην "Live Sport"

Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο Πράνιτς και Σίλντενφελντ καλούνται να αναλάβουν ηγετικό ρόλο. Μπορούν;

"Ασφαλώς! Είναι και οι δυο παίκτες με πολλά ματς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με πολλές παραστάσεις. Μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Σίλντενφελντ είναι εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής ομάδας, ο Πράνιτς έπαιζε στην Μπάγερν, αυτό τα λέει όλα".

Ποια τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζεις;

"Ο Πράνιτς μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους, Δεν ξέρω πού θα τον αξιοποιήσει ο προπονητής, νομίζω όμως ότι είναι πιο χρήσιμος επιθετικά. Σέντρες, πάσες, σουτ, ταχύτητα, διεισδυτικότητα, θα δώσει ενέργεια στο παιχνίδι. Ο Σίλντενφελντ είναι στόπερ που μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιθέσεων".

Ήδη κουβαλούν το βάρος του ηγέτη. Θα το αντέξουν;

"Είναι παιδιά με προσωπικότητα, παίρνουν ευθύνες στο ματς. Αλλά αν τα περιμένουν όλοι όλα από εκείνους, θα είναι δύσκολο. Πρέπει να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από τους νεότερους Έλληνες και τους ξένους συμπαίκτες τους. Και οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα.

Αν είναι ανόητοι και ζητούν από αυτή την ομάδα τίτλους και άμεσα αποτελέσματα, θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Πρέπει να της δώσουν χρόνο να αναπνεύσει και να ανθίσει".

Ειδικά για τον Πράνιτς, εκτιμάς ότι θα έχει κίνητρα ισχυρά; Διότι η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα, ενώ ο Σίλντενφελντ έχει μια σταθερή πορεία...

"Ναι, δεν το συζητώ αυτό! Θα το δείτε στο γήπεδο, ας μη λέμε πολλά".

Έχεις παίξει στη Λεωφόρο και ματς πρωταθλήματος και ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όπλο ή... μπούμερανγκ;

"Όπλο! Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά στα περισσότερα ματς είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτή η έδρα για τον Παναθηναϊκό και οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ