ΚΥΠΡΟΣ

Βήμα τίτλου ο ΑΠΟΕΛ

Βήμα τίτλου ο ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ: Σολάρι, Καψής

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 4-0 την ΑΕΛ και έκανε ένα ακόμη βημα προς την κατάκτηση του τίτλου

Ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο έκανε ο ΑΠΟΕΛ που νίκησε στο "Τσίρειο" την ΑΕΛ με 4-0. Τα δύο γρήγορα τέρματα του Εστεμπάν Σολάρι στο 1' και στο 8' βοήθησαν την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να φτάσει σε άλλη μια νίκη. Τα άλλα δυο τέρματα πέτυχαν ο Κωνσταντίνος Μακρίδης στο 48' και ο Χέλιο Πίντο στο 90'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς το διαιτητικό τρίο, υποστηρίζοντας ότι μετά από κεφαλιά του Μπούλαϊτς η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος, αφού χτύπησε πρώτα στο δοκάρι.
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Ανόρθωση, προκειμένου να επιβληθεί της ουραγού ΑΕΠ με 4-0 και να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα. Η "Κυρία" αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη "φιλοδώρησε" την αντίπαλό της με τέσσερα γκολ. Τα γκολ πέτυχαν οι Ζαρντέλ (58' / πρώτο με την φανέλα της Ανόρθωσης), Νικολάου (63', 84' πεν.) και Ζλόγκαρ (74').

Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην πρώτη κατηγορία ο Διγενής, που κέρδισε δύσκολα στο "Μακάρειο" τον Απόλλωνα με 1-0. Το τέρμα για την ομάδα του Σάββα Κωνσταντίνου πέτυχε στο 32' ο Λαμπάν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 50', όταν ο Ζάντι σημάδεψε το δοκάρι.

Στη "λευκή" ισοπαλία κόλλησαν στο Δασάκι της Άχνας ο γηπεδούχος Εθνικός και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Ένα αποτέλεσμα που περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και αφήνει ανικανοποίητες τις δύο ομάδες, που είχαν ως μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκαν οι Πέλιτς (Εθνικός) και Τζένιτς (Ολυμπιακός).

"Βόμβα μεγατόνων" στο ΓΣΠ. Οι όποιες ελπίδες είχε η Ομόνοια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εξανεμίστηκαν, αφού οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 3-1 εντός έδρας. Πλέον η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και τον ΑΠΟΕΛ τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Επιπλέον την πλησίασε η Ανόρθωση που μείωσε τη διαφορά που τους χωρίζει από τη δεύτερη θέση στους 4 βαθμούς.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από το 50' με το γκολ του Τζέφερσον, η Νέα Σαλαμίνα έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Αγία Νάπα. Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στους "ερυθρόλευκους" πέτυχαν στο 74' ο Κυριάκος Χαϊλής και στο 84' ο Σέρτζιο Μπαστίντα.

Έπειτα από ένα αρκετά καλό και ανοικτό παιχνίδι, από το οποίο έλειπαν οι σκοπιμότητες, Άρης και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Τα γκολ σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αν και οι δύο ομάδες, και κυρίως η ΑΕΚ, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Διγενής – Απόλλωνας Λ. 1-0 (33' πεν. Λαμπάν)
ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 0-4 (1', 8' Σολάρι, 49' Μακρίδης, 90' Πίντο)
Εθνικός Αχνας – Ολυμπιακός Λ. 0-0

Ανόρθωση – Α.Ε. Πάφου 4-0 (58' Ζαρντέλ, 63', 84' πεν. Νικολάου, 74' Ζλόγκαρ)
Αρης-ΑΕΚ 1-1 (90' Μιχάλτσια - 75' Κίγκλσι)
Αγία Νάπα-Νέα Σαλαμίνα 1-2 (50' Τζέφερσον - 74' Χαϊλής, 84' Μπαστίντα)
Ομόνοια-ΕΝΠ 1-3 (79' Βαϊσχάιμερ - 9' Τουτουάνα, 16' Ηλία, 40' Μπόθα)


















TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ