SERIE A

Βιέρι: "Καλύτερη η Ίντερ από την Μίλαν, ο Μενιάν είναι ο Φαν Μπάστεν των τερματοφυλάκων"

Ο Ιταλός παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, Κρίστιαν Βιέρι | 6 Δεκεμβρίου 2019
Ο Ιταλός παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, Κρίστιαν Βιέρι | 6 Δεκεμβρίου 2019 @2019 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ιταλός παλαίμαχος φορ Κρίστιαν Βιέρι, υποστήριξε με δηλώσεις του πως η Ίντερ ήταν καλύτερη από την Μίλαν τη σεζόν που πέρασε όμως έχασε το πρωτάθλημα λόγω της ήττας στην Μπολόνια, αποθεώνοντας παράλληλα τη δουλειά των Μαλντίνι - Πιόλι.

Η Ίντερ και η Μίλαν κονταροχτυπήθηκαν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του σκουντέτο και τελικά εκείνοι που πανηγύρισαν στο φινάλε ήταν οι ροσονέρι, με τον Κρίστιαν Βιέρι να αναφέρεται με δηλώσεις του σε αυτή τη μάχη και να καταθέτει άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις.

"Είμαι χαρούμενος για τον Μαλντίνι που έκανε μία εκπληκτική δουλειά. Του δίνω συγχαρητήρια και για το γεγονός πως η ομάδα είναι πλέον καθαρή από χρέη. Βρήκαν τους κατάλληλους παίκτες και ο Πιόλι ήταν άξιος, ένα φαινόμενο", δήλωσε αρχικά ο Ιταλός πρώην διεθνής φορ που έπαιξε και στις τρεις παραδοσιακές δυνάμεις του Καμπιονάτο, για να προσθέσει αναφορικά με τις Ίντερ και Γιουβέντους:

"Ως ομάδα η Ίντερ είναι πιο δυνατή από την Μίλαν, οι νερατζούρι έκαναν όμως ένα λάθος, στο ματς με την Μπολόνια. Κέρδισαν ωστόσο το ιταλικό Super Cup και το Κύπελλο Ιταλίας ενώ νίκησαν και την Λίβερπουλ στο Champions League.

Η Γιουβέντους πρέπει να παλέψει για το πρωτάθλημα αλλά πρέπει να παίζει επίσης καλά επειδή είναι η Γιουβέντους. Φέτος έκανε απαίσια πράγματα. Πήραν και τον Βλάχοβιτς, εάν ο Ντούσαν έμενε στην Φλωρεντία, θα έβγαινε τέταρτη η Φιορεντίνα".

Κληθείς δε να αναφερθεί σε παίκτες από αυτές τις τρεις ομάδες που του έκαναν εντύπωση, είπε: "Ο Λαουτάρο Μαρτίνες είναι αυτή τη στιγμή αναγκαίος για την Ίντερ. Ο Μενιάν είναι ο Φαν Μπάστεν των τερματοφυλάκων, είναι φαινόμενο που δεν σε αφήνει να βάζεις γκολ.

Στην Μίλαν έκαναν καλά που περίμεναν και τον Τονάλι και ξεπληρώθηκαν. Αυτός ο παίκτης θα είναι θεμελιώδης για το ιταλικό ποδόσφαιρο τα επόμενα 10 χρόνια".

Τέλος, ο "Μπόμπο" δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την εθνική Ιταλίας και την ανανέωση που επιχειρεί να κάνει στην ομάδα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, στηρίζοντας τον προπονητή και ρίχνοντας βέλη σε όσους επικρίνουν τους νεαρούς παίκτες:

"Οι νέοι στην Ιταλία σφαγιάζονται από την κριτική. Στο εξωτερικό αντίθετα υπάρχει υπομονή και θέληση να τους περιμένουν. Εδώ μετράει μόνο το αποτέλεσμα και αν κάποιος δεν πάει καλά, όλοι λένε πως δεν είναι έτοιμος.

Δεν υπάρχει κουλτούρα, ο Μαντσίνι είναι ο μοναδικός θαραλλέος προπονητής, βρίσκει νέους παίκτες και τους βάζει να αγωνίζονται. Αυτή είναι η μοναδική στρατηγική. Αν λείπει ένας Βιέρι από αυτή την εθνική Ιταλίας; Κερδίσαμε Euro χωρίς τον Βιέρι".

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ