ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μπάτζο: "Σκάνδαλο και τρέλα να μην πηγαίνει στο Μουντιάλ η Ιταλία, ως κάτοχος του Euro"

Μπάτζο: "Σκάνδαλο και τρέλα να μην πηγαίνει στο Μουντιάλ η Ιταλία, ως κάτοχος του Euro"
PRINT SCREEN

Ο Ρομπέρτο Μπάτζο δεν έκρυψε την οργή του για την απουσία της εθνικής Ιταλίας από τα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ αν και κάτοχος του Euro, χαρακτηρίζοντας τρελό το γεγονός και ζητώντας την αλλαγή των κανονισμών από πλευράς FIFA.

H σκουάντρα ατζούρα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε ευτυχισμένους τους Ιταλούς το καλοκαίρι του 2021 κατακτώντας το Euro και επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης μετά από το μακρινό 1968, όμως λίγους μήνες αργότερα ήρθε η οδυνηρή ήττα από την Βόρεια Μακεδονία που άφησε την Ιταλία εκτός Μουντιάλ, για δεύτερη διαδοχική φορά μετά από αυτό της Ρωσίας το 2018.

Το γεγονός αυτό βύθισε σε στενοχώρια και μελαγχολία το κοινό των ατζούρι αλλά ταυτόχρονα έκανε κάποιους να εκφράσουν παράπονα για το σύστημα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με έναν εξ αυτών να είναι και ο Ρομπέρτο Μπάτζο.

"Η Ιταλία υποφέρει λόγω του αποκλεισμού της από το Μουντιάλ. Για μένα είναι σκάνδαλο που η Ιταλία δεν πήγε στο Μουντιάλ ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Έπρεπε να αλλάξουν οι κανονισμοί. Είναι παράλογο, είναι σκέτη τρέλα. Εάν ήμουν μέλος της ομάδας, θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη η πίκρα για μένα, είναι κάτι πολύ σκληρό για να διαχειριστείς", τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο "θεϊκός κοτσιδάκιας" του ιταλικού ποδοσφαίρου και εκ των σημαντικότερων παικτών του calcio τα τελευταία 30 χρόνια, για να προσθέσει:

"Δεν κριτικάρω τους αντιπάλους, αλλά μένουμε σπίτι για ένα ματς 90 λεπτών. Ο Μαντσίνι έκανε κάτι το εκπληκτικό, θα πρέπει να τον σέβονται όλοι και θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους νέους όπως κάνει μέχρι τώρα.

Έχουμε ταλέντα που δεν βρίσκουν χώρο στο πρωτάθλημα μας. Είναι γνωστό το πρόβλημα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ