ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Καλύτερος κίπερ στην Ευρώπη ο Ντοναρούμα, λίγοι ξέρουν μπάλα όπως ο Γκνοντό"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Ιταλίας σε ματς του Nations League κόντρα στην Γερμανία | 4 Ιουνίου 2022
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Ιταλίας σε ματς του Nations League κόντρα στην Γερμανία | 4 Ιουνίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Ντοναρούμα, Γκνοντό και Σκαμάκα ενόψει του ματς με την Ουγγαρία για το Nations League ενώ ξεκαθάρισε πως η εθνική Ιταλίας χρειάζεται χρόνο γιατί έχει πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της.

Ο αποκλεισμός από τα τελικά του Μουντιάλ και η βαριά ήττα από την Αργεντινή στο Finalissima ήταν δύο ηχηρά χαστούκια για την εθνική Ιταλίας, έναν χρόνο μετά από την κατάκτηση του Euro 2020, με τους ατζούρι να δείχνουν πάντως ότι έχουν σφυγμό στην πρεμιέρα του Nations League απέναντι στην Γερμανία με την ισοπαλία 1-1 που έφεραν στο "Ρενάτο Νταλ'Άρα".

"Στο ματς με την Ουγγαρία θα υπάρχουν σίγουρα αλλαγές σε σύγκριση με τον αγώνα με την Γερμανία. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει όλη η ενδεκάδα όμως σίγουρα θα κάνουμε πολλές αλλαγές

Μία ομάδα μπορεί να νικήσει με οποιονδήποτε τρόπο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Μπορεί με οποιοδήποτε σύστημα να φτάνει στη νίκη, με την Γερμανία στα τελευταία 20 λεπτά είχαμε δυσκολίες γιατί ήταν καλοί.

Έχουμε νέους παίκτες και είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται να δοθεί χρόνος στην ομάδα", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (6/6) ο Μαντσίνι ενόψει του αγώνα με την Ουγγαρία (7/6, 21:45, Novasports 2HD και LIVE από SPORT24) για να αφιερώσει κατόπιν τα καλύτερα λόγια για τους Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, Γουίλ Γκνοντό και Τζανλούκα Σκαμάκα.

"Ο Τζίτζο (Ντοναρούμα) είναι για μένα ο καλύτερος τερματοφύλακας της Ευρώπης. Έχει ένα μικρό πρόβλημα στο πόδι κα θα αξιολογήσουμε την Τρίτη την κατάστασή του. Εάν αισθάνεται πως μπορεί να παίξει και θέλει να παίξει, θα το κάνει

Ο Τζανλούκα (Σκαμάκα) έχει τα πάντα για να γίνει ένας ικανός φορ, είναι γρήγορος, δυνατός και έχει τεχνική. Μπορεί να βελτιωθεί και άλλο, προέρχεται από την πρώτη του σεζόν ως βασικός στην Serie A, θέλει λίγο χρόνο αλλά μπορεί να γίνει ένας πραγματικά μεγάλος επιθετικός

Ο Γκνοντό είναι 18 ετών, δεν χρειάζεται να έχει πάρα πολύ πίεση, πρέπει να μεγαλώσει ήρεμα. Για την ηλικία που έχει, ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο όπως λίγοι παίκτες και είναι πολύ γρήγορος. Εάν δεν έχει πάρα πολλή πίεση πάνω του, είναι σε θέση να δείξει τις σημαντικές ικανότητές του. Παίζει καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός αλλά μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ".

Όσον αφορά στην Ουγγαρία του Μάρκο Ρόσι, που προέρχεται από τη νίκη επί της Αγγλίας, ο Μαντσίνι είπε με νόημα: "Ήταν συμπαίκτης μου στην Σαμπντόρια, είναι άξιος προπονητής και χάρη σε αυτόν έχει βελτιωθεί τόσο πολύ η Ουγγαρία.

Νίκησε άξια την Αγγλία, έφερε ισοπαλία με την Γαλλία και την Γερμανία στο Euro. Είναι μία δύσκολη ομάδα για να αντιμετωπίσεις, έχει καλή φυσική κατάσταση και πολλές επιθετικές αρετές".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ NATIONS LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ