STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Παναθηναϊκός 3-0

Βέροια - Παναθηναϊκός 3-0
Ιωάννου INTIME SPORTS

Η Βέροια είχε τριάδα "φωτιά" στην επίθεση και σκορπίζοντας την άμυνα του Παναθηναϊκού νίκησε με 3-0. Δυο γκολ ο Ιωάννου, μεγάλο ματς από Μπαργκάν, Ολαϊτάν.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την χειρότερη του φετινή εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια με 3-0 από την Βέροια του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που όπως φαίνεται άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της "βασίλισσας".

Η άμυνα των πράσινων πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι σε Ολαϊτάν, Μπαργκάν και Ιωάννου, με τους τρεις άσους να κάνουν φάσεις σε κάθε κατεβασιά της μπάλας. Το ματς διεκόπη προσωρινά στο 91ο λεπτό, εξαιτίας επεισοδίων στην κερκίδα που κάθονταν οι οργανωμένοι.

H SUPER BALL και αυτή την Κυριακή μαζί σας, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις από την 15η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Στο studio της εκπομπής ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος - Θέμης Καίσαρης.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Μπάλτας Χρήστος (Αχαΐας), Χαρίσης Κοσμάς (Γρεβενών)

4ος: Μήτσιος Χρήσος (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Βέλλιος Αθανάσιος (Ξάνθη)

Συνθέσεις ομάδων

Βέροιας (Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Γεωργίαδης, Καλί, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (Καλτσάς 86'), Γκιγέρμο, Μπαργκάν, Ιωάννου (Κόστλι 88').

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος (Μπαρμπαρούσης 83'), Βελάσκες, Βύντρα, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (Χουχούμης 71'), Χριστοδουλόπουλος (Σο 59'), Τοτσέ.

Σκόρερς: Ιωάννου (13' σουτ), (45' κεφαλιά), Μπαργκάν (σουτ 55')

Κάρτες: Μαρίνος (κίτρινη 24'), Γεωργιάδης (κίτρινη 79'), Γεωργέας (κίτρινη 82'), Σισοκό (κίτρινη 81'), Μπαργκάν (κίτρινη 90').

Οι δυο πάγκοι

Ο Χουάν Ρότσα προτίμησε τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας από τον νεαρό Τριανταφυλλόπουλο, ενώ ο Στέργος Μαρίνος πήρε τη θέση του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο.

Από την πλευρά του ο Καλαϊτζίδης δεν πήρε ρίσκα, με τους έμπειρους Γεωργέα και Καφέ να είναι στη μεσαία γραμμή και τον Γκιγέρμο να ξεκινά στα αριστερά της επίθεσης, καθώς ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στα προηγούμενα ματς.

Ξεκίνημα με γκολ

Η Βέροια μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό και με τους Μπαργκάν, Ολαϊτάν πίεσαν την άμυνα των πράσινων. Ο Νιγηριανός άσος μάλιστα στην πρώτη φάση του αγώνα έκανε εκπληκτική ντρίμπλα ανάμεσα σε τρεις παίκτες (Βύντρα, Βελάσκες, Σισοκό), έβγαλε στον Ιωάννου μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον έμπειρο άσο να πλασάρει σωστά γράφοντας το 1-0 για την Βέροια.

Η "βασίλισσα" έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπαργκάν με ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε κι έκανε ένα σουτ, με τη μπάλα να βγαίνει για λίγο άουτ.

* Στο 21' ο βοηθός έδωσε λανθασμένα οφσάιντ τον Γεωργιάδη που έμπαινε από τα δεξιά για την Βέροια

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 26ο λεπτό, κι αυτό το μπλόκαρε με ευκολία ο Λόπες.

Και συνεχίζει...

Η Βέροια ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και μάλιστα έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 2-0 στο 40'. Ο Μπαργκάν εκτέλεσε κόρνερ, ο Αμαραντίδης πήδηξε πιο ψηλά απ όλους όμως πριν η μπάλα μπει γκολ την έδιωξε ο Τοτσέ σε κόρνερ.

Ότι δεν πέτυχε ο νεαρός αμυντικός το κατάφερε ο Ιωάννου στο 45'. Πάλι ο Μπαργκάν χόρεψε τη μεσαία γραμμή των πράσινων κι έβγαλε μπαλιά στον Γεωργιάδη στα δεξιά. Ο Καρνέζης τον ακολούθησε, κάνοντας ολέθριο λάθος, ο Γεωργιάδης έκανε τη σέντρα και ο έμπειρος φορ με το κεφάλι έκανε το 2-0 σαν σε προπόνηση.

Μπάργκαραν... στα δεξιά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Μπαργκάν, Ολαϊτάν και Ιωάννου έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα των πράσινων και θα μπορούσαν να κάνουν το 3-0 αν ήταν πιο προσεκτικοί. Ο Νιγηριανός στο 52' μάλιστα έφυγε μόνος του στην κόντρα, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό.

Δυο λεπτά αργότερα η "βασίλισσα" έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Καλί να παίρνει την κεφαλιά και τον Καρνέζη να διώχνει με τα πόδια.

Το πάρτι... κορυφώθηκε

Η καταπληκτική Βέροια έκανε το 3-0 στο 55ο λεπτό με τον Κέναν Μπαργκάν. Ο Έλληνας μέσος (από την Ξάνθη) με σλάλομ από το κέντρο ξεπέρασε όλη την άμυνα, έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πέφτοντας σούτερε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Καρνέζης δεν μπορούσε να κάνει κάτι και απλά κοιτούσε την μπάλα.

Ακόμα χορεύει

Στο 67' ο Ολαϊτάν συνέχισε να χορεύει την πράσινη άμυνα, ξεπερνώντας (πάλι) τρεις αντιπάλους, έχασε όμως την ισορροπία του και το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 73ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς. Μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Χουχούμη που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σο να απειλήσει με ένα νέο σουτ, όμως ο Λόπες έδιωξε σε κόρνερ.

Το ματς διεκόπη για λίγο στο 91ο λεπτό, καθώς οπαδοί των δυο ομάδων συνεπλάκησαν στην εξέδρα που είναι μία ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο.

MVP του αγώνα

Ο τίτλος χωρίζεται στα τρία. Ιωάννου (δυο γκολ), Μπαργκάν (ένα γκολ) και Ολαϊτάν σκόρπισαν την άμυνα του Παναθηναϊκού, κι αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσε το σκορ να ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λουκάς Βύντρα πέρασε εφιαλτικές στιγμές, με άξιο συμπαραστάτη τον Βελάσκες. Η αλήθεια είναι βέβαια πως σε πολλές φάσεις βρέθηκαν εκτεθειμένοι από τη μεσαία γραμμή και τους ακραίους μπακ.

Στατιστικά Αγώνα

3 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
11 Τελικές Προσπάθειες 5
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
3 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 3
16 Επεμβάσεις 6
28 Κλεψίματα 13
22 Φάουλ 10
2 Οφσάιντ 1
6 Κόρνερ 6
35 Λάθη 58
5/17 Γεμίσματα 2/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ