SUPER LEAGUE INTERWETTEN

Βασιλειάδης: "Από έναν ηλίθιο μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει ένα πρωτάθλημα"

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και τις ποινές που προβλέπονται για τον ΠΑΟΚ.

Την εφαρμογή των ποινών και τη τιμωρία του ΠΑΟΚ με βάση όσα γράφει το φύλλο αγώνα στο ματς με τον Ολυμπιακό προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε στην ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή του Alpha Radio και στους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου για όσα έγιναν τη Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα.

Στάθηκε στις ποινές που έχουν αυστηρόποιηθεί ενώ σημείωσε πως εξαιτίας ενός ηλίθιου μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει ένα πρωτάθλημα.

Επίσης σχολίασε με καυστικό τρόπο πως πέρασε ένα μηχανάκι στις εξέδρες και τοποθετήθηκε στα κάγκελα του γηπέδου της Τούμπας.

"Δυστυχώς οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλες. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς τα αποτελέσματα αυτά είναι αποτελέσματα πολύ σκληρών κανονισμών που έχουν έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την αίσθηση ότι το νέο κανονιστικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ αυστηρό και οφείλει να εφαρμόζεται και εφαρμόζεται από τακτικούς δικαστές σας θυμίζω πλέον, βοηθάει στην εξάλειψη αυτών των προβληματικών φαινομένων. Είδατε ότι φέτος είχαμε αρκετά σκληρές τιμωρίες στις περισσότερες ομάδες".

Εδώ βλέπουμε σήμερα ένα μηχανάκι, ένα σκουτεράκι να το έχουν κρεμάσει πάνω στα κάγκελα του αγωνιστικού χώρου. Πώς μπήκε αυτό το μηχανάκι μέσα; Εδώ φαίνεται ότι είναι κράτος εν κράτει αυτοί. "Μπορεί να μπήκε σε καμιά τσάντα και να κρύφτηκε εκεί (γελώντας). Η αλήθεια είναι ότι φέτος από άποψη θερμών επεισοδίων μέσα στους χώρους δεν είχαμε μεγάλα ζητήματα και η αλήθεια πάλι είναι ότι επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι άσχημο".

Τι γίνεται τώρα; Ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται;
"Εξαρτάται τι γράφει το φύλλο αγώνος. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με αυτό. Εγώ έχω την ησυχία ότι υπάρχουν τακτικοί δικαστές στο ποδόσφαιρο οπότε έχει θεωρητικά τουλάχιστον το εχέγγυο της αμεροληψίας και της ευθυκρισίας και από εκεί και μετά έχω ένα κανονιστικό πλαίσιο δεδομένο. Πολλοί θα πουν και θα σκεφτούν ότι είναι και άδικο αυτό που έγινε. Μαζί είχαμε μιλήσει και πέρυσι μετά το κουτάκι στον Ίβιτς έτσι δεν είναι;

Νομίζω σε σας είχα βγει που βγήκε σε εκείνη τη συζήτηση αν το κουτάκι ήταν γεμάτο ή άδειο μια τέτοια συζήτηση υπάρχει και τώρα αν το ρόλο αυτό είναι βαρύ ή ελαφρύ. Εντάξει είναι μία κουβέντα και αυτή. Προφανώς αυτό το ρολό ήταν βαρύ αλλά αυτά ρίχνονται στο γήπεδο ξέρετε πως στο πλαίσιο των πανηγυρισμών. Όποιοι έχουν πάει ενδεχόμενα το έχουν κάνει κιόλας στα νεανικά τους χρόνια αλλά παρόλα αυτά ο κανονισμός όμως είναι σαφής και μιλάει για τραυματισμό αξιωματούχου του αγώνα".

Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται;
"Εξαρτάται τι γράφει το φύλλο αγώνα. Εάν αναφέρει τραυματισμό τότε έχει και αφαίρεση βαθμών, κεκλεισμένων των θυρών και διάφορα σας λέω είναι πολύ αυστηρό το κανονιστικό πλαίσιο".

Μισό λεπτό να διαβάσω ένα μήνυμα φίλου ακροατή ο οποίος από ότι καταλαβαίνω τυγχάνει και φίλαθλος γιατί γράφει μέσα σε παρένθεση γαύρος: Καλό παιδί ο Γιώργος ο Βασιλειάδης αλλά σιγά μην αφήσει ο Αλέξης να χάσει το πρωτάθλημα ο Ιβάν;
"Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν μία μαγική εικόνα. Αυτό που έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση ο Αλέξης όπως λέει και ο φίλος είναι να έχει διασφαλίσει ότι τα όργανα κρίνουν με βάση δεδομένους κανόνες. Το αν θα γίνονται παρατυπίες ακόμα δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Θέλει πολλή δουλειά. Και είναι δουλειά του Αλέξη που προσπαθεί να φέρει το VAR, να κάνει τους τρεις ξένους αρχιδιαιτητές για να μην φτιάχνουμε μαγικές εικόνες βασισμένες σε τσιτάτα και εμμονές που υπάρχουν από αντιπαραθέσεις σε άλλα πεδία της οικονομικής ή πολιτικής ζωής τα οποία δεν μεταφέρονται απαραίτητα στο ποδόσφαιρο. Μη δημιουργούμε λοιπόν κάποια δεδομένα".

Το VAR θα το φέρετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
"Θα ξανά τονίσω ότι είναι θέμα της ομοσπονδίας. Εμείς έχουμε βρει τα κονδύλια είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διαγωνισμό αλλά στο τέλος της ημέρας είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Η ομοσπονδία κινείται ήδη"

Εάν δεν κινηθεί θα την καταγγείλει η κυβέρνηση, ο Αλέξης και εσείς;
"Είναι προφανές αυτό σας λέω πως εάν ίσχυε αυτό το μύθευμα αυτό που κάποιοι θέλουν να καλλιεργήσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα τρέχαμε ακόμη και τώρα για να κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Εμάς, μας ενδιαφέρει να φύγουν οι σκιές. Οι σκιές δεν έχουν χρώματα, οι σκιές είναι σκιές".

Κύριε Βασιλειάδη άκουσα χθες τον κύριο Σαββίδη να λέει στον κόσμο του ΠΑΟΚ μόνο συγγνώμη επειδή νωρίτερα ο κύριος Καραπαπάς ζήτησε να ζητηθεί συγγνώμη και από την ομάδα του Ολυμπιακού. Εσείς τι έχετε να πείτε; Έχετε να ζητήσετε μία συγγνώμη στον κόσμο του ΠΑΟΚ που χθες ήταν συγκλονιστικός; Είδα μπαμπάδες με τα παιδιά τους στα χέρια να κάθονται με τις ώρες στη βροχή μέσα για να δουν έναν αγώνα, είχαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και βρέθηκαν 2 ηλίθιοι ένας που ανέβασε ένα σκούτερ και ένας άλλος που πέταξε στον προπονητή να καταστρέψουν μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια να γεμίσετε τα γήπεδα και εσείς και οι ΠΑΕ και μετά από αυτό ο μπαμπάς δεν θα ξαναπάει το παιδί του;
" Είναι πραγματικά τραγικό γιατί σε ένα ματς που επρόκειτο να γίνει με τόση ένταση και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κινητοποίηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως και από όλες τις ΠΑΕ μέχρι τώρα για να είμαστε ειλικρινείς βρέθηκε ένας βλάκας, ο οποίος πήρε στο λαιμό του και την ομάδα και τον κόσμο της ομάδας και σας ξαναλέω έχουμε ένα, και καλώς έχουμε δεν πρέπει να κάνουμε πισωγυρίσματα, έχουμε ένα πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο πραγματικά είναι κρίμα και νομίζω ότι αυτό το νιώθουν όλοι οι αγνοί φίλαθλοι που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις, αλλά παρόλα αυτά dura lex, sed lex".

TAGS SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ