ΑΕΚ

Vamos Argentina

Vamos Argentina
Μπλανκο Σκόκο Πελετιέρι

Η δύναμη της Αργεντινής μπορεί να σώσει την Ένωση. To SPORT 24 αναλύει. Στην Μότζι Μίριμ κατέληξε ο Ράμος.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει ήδη πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει για να βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ και δεν θέλει να προστεθούν άλλα ειδικά από τη στιγμή που το αστέρι της φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά του στο γήπεδο και τον δικέφαλος της Αθήνας να χορεύει σε ρυθμούς ταγκό.
Από την αναμέτρηση της Κυριακής εκτός των τριών βαθμών και της πολύ καλής εμφάνισης φάνηκε επιτέλους η δύναμη της Λατινικής Αμερικής με τους Σκόκο, Πελετιέρι και Μπλάνκο να δείχνουν ικανοί να τραβήξουν την ΑΕΚ μέχρι το τέλος. Μπορεί ο τελευταίος να είναι η σταθερή αξία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αλλά για τους δύο πρώτους το μόνο που είχαμε μέχρι τώρα είναι ένα πολύ καλό βιογραφικό.

Ο υδραυλικός

Ο Νάτσο Σκόκο ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι με τα πρωτοσέλιδα και τα βιντεάκια στο Youtube να φαίνονται ικανά όχι μόνο να καλύψουν το κενό του Ριβάλντο αλλά να δώσουν και μία παραπάνω ταχύτητα στην ομάδα. Ο Αργεντινός με το προσωνύμιο "υδραυλικός" έδειξε από την αρχή πως διαθέτει εξαιρετική τεχνική αλλά δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί σε μία ομάδα που δεν είχε αγωνιστικό πλάνο. Η ευθύνη δεν βαραίνει τον ίδιο αποκλειστικά καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως πρόκειται για έναν παίκτη από την Λατινική Αμερική το οποίο συνεπάγεται από μεγάλο έως πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Με την έλευση του Μπάγεβιτς ο Σκόκο ευελπιστούσε πως θα βρει την θέση του στην ενδεκάδα και μετά τις πρώτες ημέρες και τις δοκιμές στην πτέρυγα τοποθετήθηκε εκεί που όπως φαίνεται πρέπει να είναι. Ο 23χρονος μέσος είναι από τους παίκτες που δύσκολα μπαίνουν σε καλούπια και σύστημα στον πίνακα οπότε ο ρόλος του ελεύθερου πίσω από τους δύο επιθετικούς είναι η... δική του.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν ήταν το πρώτο που αγωνίστηκε σε αυτή τη θέση αλλά ήταν αυτό με την καλύτερή του εμφάνιση. Η συνεχόμενη χρησιμοποίησή του σε αυτή τη θέση του έδωσε τη σιγουριά που ήθελε και κατάφερε να κάνει όλα για τα οποία αποκτήθηκε. Μοίρασε σωστά το παιχνίδι της Ένωσης στα άκρα, κράτησε όσο χρειαζόταν την μπάλα και όταν του δόθηκε η ευκαιρία πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Η ΑΕΚ έχει ΑΝΑΓΚΗ τον Νάτσο Σκόκο για να βελτιώσει την εικόνα της. Έχει ανάγκη τις πάσες, τα γκολ, τις ενέργειες και το μυαλό του Αργεντινού για να διορθώσει με το μεγαλύτερο φετινό της πρόβλημα. Την δημιουργικότητά της στην επίθεση.

Το χταπόδι

Η εμφάνιση του Σκόκο μπορεί να τράβηξε τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή αλλά αν δεν είχε την συμπαράσταση των αμυντικών χαφ της ομάδας σίγουρα δεν θα μπορούσε να κάνει όσα έκανε. Ο Αγκουτσιν Πελετιέρι δεν είδε την φωτογραφία του πρωτοσέλιδο όπως συμβαίνει συνήθως με τα αμυντικά χαφ αλλά ο ίδιος και ο προπονητής του ξέρει πως η δουλειά που έκανε στην μεσαία γραμμή του ΟΑΚΑ δύσκολα μπαίνει στη ζυγαριά με κάποιο τέρμα.

Ο δεύτερος Αργεντινός της ΑΕΚ ήρθε και αυτός στην Ελλάδα έχοντας πολύ καλές συστάσεις και το παρατσούκλι "χταπόδι" να τον ακολουθεί. Οι πρώτες του εμφανίσεις δεν ήταν κακές αλλά δεν αναλογούσαν σε αυτά που περίμενε η Ένωση από αυτόν. Στο παιχνίδι φαινόταν πως είχε πάθος και δύναμη που δύσκολα βρίσκεις σε άλλο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και την Ένωση δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μαύρη τρύπα που υπήρχε στην μεσαία γραμμή και ρούφαγε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανιώνιο στο πάθος και την δύναμη πρόσθεσε όλα τα στοιχεία που αναγράφονταν στο βιογραφικό του. Πολλά χιλιόμετρα, σωστές μεταβιβάσεις και πάντα στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. Ένα μεγάλο μερίδιο από την καλή εμφάνιση της ΑΕΚ ανήκει σε αυτόν όπως και στα άλλα δύο αμυντικά χαφ της τελευταίας αναμέτρησης.

Ο Ζορό

Η αναφορά στον Ισμαέλ Μπλάνκο έμεινε για το τέλος με πολύ μικρότερη ανάλυση από τους προαναφερθέντες. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προσφορά, το ταλέντο ή την απόδοση του 25χρονου στράικερ και αυτό γιατί ο "Ζορό" αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του στα δίχτυα των αντίπαλων ομάδων εδώ και τρεις σεζόν. Τόσα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ και όπως φαίνεται η κορυφή δεν του προκαλεί... υψοφοβία.

Ο Μπλάνκο σκόραρε όταν δεν είχε θέση βασικού με τον Φερέρ, σκόραρε όταν η ΑΕΚ του Δώνη δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες στο χορτάρι. Αν μη τι άλλο ο Μπάγεβιτς περιμένει με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας να εκτοξευθεί και η παραγωγικότητα του Μπλάνκο. Το ένστικτο του γκολ το έχει όσο λίγοι και αν η ομάδα του δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζεται (σύμφωνα με τα στατιστικά θέλει μόλις 3) μπορεί με τα τέρματα του να φέρει την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τη νίκη στο ντέρμπι.

Της αμύνης τα παιδιά

Ένα από τα στοιχεία της ανάκαμψης της ΑΕΚ που δεν έχει λάβει την προβολή που είχε το όμορφο γκολ του Σκόκο με τον Πανιώνιο ή αυτό που έδωσε την πρόκριση με την Κέρκυρα είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μπορεί τα τέρματα να είναι αναγκαία για να έρθει μία νίκη αλλά το μηδέν στην άμυνα εξασφαλίζει πως οι τρεις βαθμοί μπορούν να έρθουν και με... μισό τέρμα.

Τα λάθη του Μαϊστόροβιτς στη αρχή του πρωταθλήματος και η σκληρή αλλά σωστή κατά τη γνώμη μας κριτική που δέχθηκε (και) από το SPORT 24 αποτελούν παρελθόν. Ο Σουηδός έδεσε καλύτερα από ότι θα φανταζόταν κανείς με τον Σωτήρη Κυργιάκο και μαζί με τον πάντα σταθερό Σεμπαστιάν Σάχα έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα για τέσσερις σερί αγώνες.

Ο Μαϊστόροβιτς είναι σχεδόν αλάνθαστος σε κάθε παιχνίδι αποτελώντας ένα πραγματικό ογκόλιθο στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και με τον Κυργιάκο να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο ο Αργεντινός πορτιέρο καλείται σπάνια να επέμβει. Όταν όμως χρειάζεται η συμβολή του ο Σάχα είναι πάντα εκεί και δείχνει πως η Ένωση μετά την εποχή Σορεντίνο βρήκε τον άνθρωπό της κάτω από την εστία.

Το αήττητο του Μπάγεβιτς

Από την ημέρα που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέστρεψε στους Θρακομακεδόνες όλοι περίμεναν τη μεταμόρφωση της ομάδας από το "έκτρωμα" εκείνης της περιόδου στην ΑΕΚ που θα δικαιολογούσε το όνομά της και την ιστορία της. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός από την ημέρα που ανέλαβε δεν γνωρίζει τη λέξη ήττα καθώς σε εννέα αναμετρήσεις έχει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Το συγκεκριμένο στατιστικό μπορεί να μην φαίνεται από μόνο του εντυπωσιακό καθώς η Ένωση έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα αλλά στην προ-Μπάγεβιτς εποχή οι νίκες ήταν είδος προς εξαφάνιση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως όσο περνάει ο καιρός η ΑΕΚ βελτιώνει τα στατιστικά και έχει καταφέρει ένα μικρό σερί με 3 νίκες.

Ανοιχτή προπόνηση το Σάββατο

Στο κιτρινόμαυρο στατόπεδο θέλουν πάρα πολύ τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό τόσο για βαθμούς αλλά και για την ψυχολογία της ομάδα που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε άνοδο. Στο μυαλό των υπευθύνων υπάρχει η σκέψη για ανοιχτή προπόνηση το Σάββατο πριν το ντέρμπι για να τονωθεί το ηθικό των παικτών.

Ο κόσμος που αρχίζει πλέον και χαμογελά παρά τα διοικητικά προβλήματα αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν στον αγώνα της Κυριακής και σίγουρα θα ήθελε να βρεθεί στους Θρακομακεδόνες το Σάββατο. Άλλωστε αν θυμηθούμε την πρώτη του Μπάγεβιτς ο Σερβοέλληνας τεχνικός επιθυμεί τον κόσμο δίπλα στην ομάδα και τους παίκτες.

Βρέθηκε λύση με Ράμος


Με μια λυτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε γνωστή την συμφωνία της με την Βραζιλιάνικη Μότζι Μίριμ για την παραχώρηση του Έντσον Ράμος.

Ο Νεαρός ποδοσφαιριστής είχε θέσει εαυτό εκτός ομάδος λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων, που ήθελαν την παρουσία του στην Βραζιλία. Η Ένωση αναμένεται να βάλει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, περίπου όσα είχε δώσει για να τον αποκτήσει.

Δημήτρης Καλόπουλος Vs ΑΕΚ



Ο Δημήτρης Καλόπουλος ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής. Ο συγκεκριμένος ρέφερι έχει θετικό πρόσημο στα παιχνίδια της ΑΕΚ με εννέα νίκες σε κίτρινο φόντο σε συνολικά 14 αναμετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Καλόπουλο διαητητή η ΑΕΚ παραμένει αήττητη.

Συνολικά:
9 Νίκες - 1 Ισοπαλίες - 4 Ήττες

Play Offs
Παναθηναϊκός - AEK = 4-1

Πρωτάθλημα
Εντός: 3 Νίκες - 1 Ισοπαλίες - 0 Ήττες
AEK - Ο.Φ.Η. = 2-0
AEK - Π.Α.Ο.Κ. = 1-0
AEK - Ιωνικός = 2-1
AEK - Καλλιθέα = 1-1

Εκτός: 6 Νίκες - 0 Ισοπαλίες - 3 Ήττες
Χαλκηδόνα - AEK = 2-0
Πανιώνιος - AEK = 3-1
Παναθηναϊκός - AEK = 2-1
Εργοτέλης - AEK = 0-1
Λεβαδειακός - AEK = 0-1
ΟΦΗ - AEK = 0-1
Λάρισα - AEK = 0-1
Βέροια - AEK = 0-1
Αιγάλεω - AEK = 1-2

Επίσκεψη στο Ίδρυμα "Χαρά"


Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Νίκος Γεωργέας επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων "Η Χαρά". Ο ποδοσφαιριστής μας εκπροσωπώντας το ποδοσφαιρικό τμήμα χάρισε 22 αθλητικές φόρμες της PUMA στα παιδιά τα οποία συμμετέχουν στους αγώνες Special Olympics και σε αγώνες στίβου.

Τα παιδιά χάρισαν στον ποδοσφαιριστή μια ζωγραφιά ευχαριστώντας με τον τρόπο αυτό την ομάδα για την προσφορά της.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την ΠΑΕ να "υιοθετεί" ένα ίδρυμα κάθε χρόνο. Στο ίδρυμα "Χαρά" είχαν βρεθεί οι ποδοσφαιριστές μας και στο διάστημα των γιορτών, προσφέροντας δώρα στα παιδιά.


















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ