ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Έτοιμοι τον Αύγουστο"

Βαλβέρδε: "Έτοιμοι τον Αύγουστο"
βαλβερδε

O Βαλβέρδε δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρώτο ματς για το Champions League

O Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, τον Αλόνσο, την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού του Μπελούτσι. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Οι παίκτες που βρίσκονται στο Ζέεφελντ θα είναι όλη τη χρονιά στο ρόστερ ή υπάρχουν κάποιοι που δίνουν εξετάσεις;

" Εξετάσεις περνάμε πάντα στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής. Ακόμα περιμένουμε κάποια παιδιά. Εγώ πρέπει να μάθω και να ξέρω καλά τα παιδιά που είναι εδώ τώρα. Θα τους κοιτάξω όλους και έπειτα από ένα μήνα που θα αρχίσουμε θα δούμε ποιοι θα είναι στο ρόστερ, αλλά ακόμα το ρόστερ είναι ανοιχτό".

Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε αυτή την προετοιμασία; Τι θέλετε να περάσετε στους ποδοσφαιριστές;

" Εχω ως στόχο να καταλαβαίνουν όλοι πώς πρέπει να παίζει η ομάδα. Δεν είναι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση να δουλεύω σε υψηλό επίπεδο. Θα κάνω ό,τι νομίζω ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Αυτά τα παιδιά που λείπουν τώρα θα δούμε τι πρέπει να κάνουν, όταν ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα για να μη μείνουνε πίσω".

Οταν συμπληρωθεί το ρόστερ, ο σκοπός σας είναι να προσαρμόσετε το υλικό που έχετε στο σύστημα που σας αρέσει ή να προσαρμόσετε το σύστημα με βάση το υλικό που υπάρχει στην ομάδα;

" Το σύστημα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται. Πάντα ακούμε για σύστημα, αλλά εγώ πρέπει να ξέρω πολύ καλά τι έχω, για να δούμε ποιο είναι το σύστημα που ταιριάζει. Εκτός από το σύστημα, όμως, θέλω η ομάδα να έχει στυλ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να έχουμε μια ομάδα που όταν έχει την μπάλα το μόνο που θέλει να κάνει είναι επίθεση όσο πιο γρήγορα μπορεί και με οργάνωση. Ξέρουμε ότι είμαστε πρωταθλητές και έχουμε εμπειρία. Πρέπει να δουλεύουμε με οργάνωση και στην άμυνα. Διότι γνωρίζουμε ότι στην Ευρώπη είναι διαφορετικά τα πράγματα και πρέπει να δουλεύουμε καλά όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα".

Εχετε παρακολουθήσει την ομάδα σε περσινά παιχνίδια. Τι ήταν αυτό που σας είχε κάνει αρνητική εντύπωση και θέλετε να το αλλάξετε στον Ολυμπιακό;

" Είμαστε πρωταθλητές και έχω θετική εικόνα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι, όταν χάνεις την μπάλα, πώς θα παίξεις γρήγορα άμυνα και, όταν κερδίζεις την μπάλα, πώς θα κάνεις επίθεση. Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις την μπάλα και τη χάνεις και τι χρειάζεται όταν την κερδίσεις. Αυτά είναι σημαντικά. Αυτό που έχω δει, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά στην Ελλάδα, είναι ότι είναι λίγο αργό το τέμπο. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλεύουμε πολύ εκεί. Να ανεβάσουμε το τέμπο. Να είμαστε έτοιμοι γρήγορα για την επίθεση και για την άμυνα".

Αύριο (σ.σ.: σήμερα) έρχεται ο Μίκελ Αλόνσο για να δοκιμαστεί από τον Ολυμπιακό. Θα θέλαμε ένα σχόλιο και να μας πείτε τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

" Ο Μίκελ Αλόνσο είναι ο αδερφός του Τσάμπι Αλόνσο, που αγωνίζεται στη Λίβερπουλ. Είναι έμπειρος, έχει παίξει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, έπαιξε στην Μπόλτον. Τον ξέρω από τις ακαδημίες και είναι ευκαιρία γι' αυτόν να έρθει, να τον δούμε και να κρίνουμε. Είναι καλό για εμάς, διότι δεν έχουμε καμία άλλη υποχρέωση από το να τον δούμε και μετά να αποφασίσουμε αν θα μείνει ή όχι. Στην Αγγλία είναι κάτι φυσιολογικό για τις ομάδες να κάνουν δοκιμές σε παίκτες και να αποφασίζουν μετά. Η θέση του είναι αμυντικό χαφ, αλλά όχι μόνο για εκεί. Είναι και δημιουργικός και μπορεί να παίξει και επιθετικό χαφ".

Αν τελικά αποκτηθεί ο Αλόνσο, θα κινηθεί ο Ολυμπιακός για άλλον παίκτη στη μεσαία γραμμή;

" Πρέπει να περιμένουμε. Να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται και μετά να δούμε τι θα κάνουμε. Τον πιστεύω τον Αλόνσο, αλλά θέλω να τον δω πρώτα".

Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια κίνηση για τη θέση του τερματοφύλακα;

" Δεν έχω ακούσει τίποτα για τερματοφύλακες. Στη θέση αυτή έχουμε τους δύο μαζί μας και τον Νικοπολίδη, που θα έρθει. Θέλουμε να έχουμε τρεις τερματοφύλακες και να δουλεύουμε, και μέχρι τώρα δεν έχω κάτι για να σας πω".

Σε ποιες θέσεις έχετε αντιμετωπίσει κενά;

" Για το Τσάμπιονς Λιγκ ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε 25 παίκτες και γνωρίζουμε ότι τέσσερις από αυτούς πρέπει να είναι από τις ακαδημίες. Αυτό είναι νόμος. Μετά θα κοιτάξουμε να έχουμε 22-23 παίκτες για το πρωτάθλημα. Δεν είναι το θέμα να ζητήσω εγώ παίκτες και πόσους παίκτες θα ζητήσω. Θα πάρουμε παίκτες εκεί που χρειαζόμαστε. Στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα".

Ποιες είναι αυτές;

" Είχαμε κάποιο πρόβλημα στην άμυνα, αλλά τώρα με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο είμαστε καλά εκεί. Θα κοιτάξουμε και τα άλλα, αλλά δεν μου αρέσει να μιλήσω για θέσεις τώρα. Γιατί αν μιλήσω τώρα και πω για παράδειγμα ότι θέλουμε δεξί μπακ, αυτός που είναι τώρα και δουλεύει καλά δεν θέλει να ακούσει ότι ψάχνουμε παίκτη στη θέση του. Δεν είναι καλό".

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Θα θέλαμε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον παίκτη, μια και φαντάζομαι ότι δεν τον ξέρετε καλά.

" Τον είδα τον Αβραάμ στο βίντεο. Είναι γρήγορος, είναι καλός ποδοσφαιριστής. Οταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα εκεί. Εχω πληροφορίες, ξέρω ότι πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή και νομίζω ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και τώρα, αλλά και στο μέλλον".

Ειστε ικανοποιημένος από το επίπεδο που βρήκατε στην ομάδα;

" Είναι λίγο νωρίς ακόμα. Εχουμε κάποιους παίκτες εδώ, αλλά μας λείπουν οι διεθνείς, οι οποίοι είναι αρκετοί. Μου αρέσει να δουλεύω με τους νέους, όμως θα πρέπει να έχουμε έναν μέσο όρο 22-23 παικτών. Αλλά είμαι ευχαριστημένος διότι τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ξέρουν ότι πρέπει να δουλεύουν πολύ, αλλά επαναλαμβάνω ότι όλοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια".

Πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με δεδομένο ότι οι διεθνείς παίκτες θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία μετά τις 13 Ιουλίου;

" Είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται με τους διεθνείς. Για μένα είναι καλύτερα να έχουν κάποιες μέρες παραπάνω, αφού πρέπει να ξεκουραστούν, διότι αν δεν το κάνουν τώρα, θα έχουμε πρόβλημα στη συνέχεια. Θα είναι έτοιμοι για τώρα, αλλά μετά θα έχουν πρόβλημα. Ελπίζω να ενσωματωθούν σύντομα στη φιλοσοφία. Εμείς έχουμε υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Αυγούστου. Κάποια πράγματα μπορεί να μην προλαβαίνουμε να τα κάνουμε, αλλά θα δουλεύουμε πάρα πολύ για να είμαστε έτοιμοι όταν χρειάζεται".

Πότε περιμένετε να ολοκληρωθούν όλες οι μεταγραφές; Η απουσία του Μπελούτσι επηρεάζει τον αρχικό σας προγραμματισμό;

" Πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμος ο Μπελούτσι και δεν θα χρειαστούμε πάνω από μία εβδομάδα για να τον έχουμε κοντά μας. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε το συντομότερο δυνατό τις μεταγραφές, αλλά φαίνεται πιο εύκολο να γίνουν απ' ό,τι πραγματικά είναι. Δεν είναι ότι θέλω αυτό κι αυτό και θα γίνει. Θέλει χρόνο. Σαν προπονητής θέλω να τους έχω όσο πιο νωρίς μπορώ, αλλά καταλαβαίνω ότι θέλουν λίγο χρόνο. Είμαι καινούργιος, πρέπει να δω πολλά πράγματα για να αποφασίσουμε αυτά που πρέπει".

Θέλω να μας κάνετε ένα σχόλιο για τους πέντε μκρούς που έχουν έρθει από την ομάδα Νέων. Αν είστε ευχαριστημένος απ΄o αυτούς και αν σκέφτεστε να πάρετε κάποιους μαζί και στην Ολλανδία.

" Θα δούμε μόλις γυρίσουμε στην Ελλάδα και θα αποφασίσουμε εκεί εάν θα πάνε στην Ολλανδία ή όχι. Πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε, αν θα έχουμε τραυματίες. Είναι νέοι, πρέπει να δουλεύουν και πάντα μου αρέσει να δουλεύω με αυτούς".























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ