ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζο Μπάιντεν εναντίον Ομοσπονδίας των ΗΠΑ: "Ισες αποδοχές ή βρείτε αλλού χρήματα"

Τζο Μπάιντεν εναντίον Ομοσπονδίας των ΗΠΑ: "Ισες αποδοχές ή βρείτε αλλού χρήματα"
COPYRIGHT 2020 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ δεν δικαιώνονται (προς το παρόν) στις απαιτήσεις τους για ίσες αποδοχές με τους άνδρες κι ο υποψήφιος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την ομοσπονδία της χώρας.

Ο αγώνας που δίνει η εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ για ισότητα και όμοιες απολαβές με εκείνες που έχουν οι ποδοσφαιριστές της χώρας δεν έχει έως τώρα αποτέλεσμα. Οι Αμερικανίδες κατέκτησαν πέρυσι το Παγκόσμιο Κύπελλο, η φωνή τους δυνάμωσε ακόμη περισσότερο, ωστόσο ο δικαστής Γκάρι Κλάουσνερ αποφάσισε ότι η απαίτηση για αποζημίωση 67 εκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδία των ΗΠΑ δεν θα φτάσει σε δίκη με αποτέλεσμα ουσιαστικά να κλείσει την υπόθεση.

Οι Αμερικανίδες υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι υπάρχει φυλετική διάκριση ανάμεσα σε εκείνες και τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, ωστόσο φαίνεται πως η παρέα των Μέγκαν Ραπίνο, Άλεξ Μόργκαν, Κρίστεν Πρες θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να δικαιωθεί.

Το θετικό για εκείνες είναι πως ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει ταχθεί ανοιχτά με το μέρος τους. " Μην παρατήσετε αυτή τη μάχη. Δεν έχει τελειώσει ακόμη. Προς την Ομοσπονδία: Ίσες αποδοχές για άνδρες και γυναίκες, διαφορετικά όταν θα γίνω πρόεδρος, θα πρέπει να στραφείτε αλλού για χρηματοδότηση εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου" έγραψε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στο Twitter, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ