ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζίγγερ: "Κουβέντα σε στενό κύκλο"

Τζίγγερ: "Κουβέντα σε στενό κύκλο"
pesertzigg

Διευκρινήσεις για την φράση που ξεσήκωσε σάλο, αναγκάστηκε να δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν διέψευσε την φράση που είπε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά με διεκρυνιστική δήλωσή ξεκαθάρισε πως το σύνθημα που χρησιμοποίησε δεν απηχεί τη θέση της ΠΑΕ.
Όσον αφορά την ατάκα που είπε το βράδυ της Tετάρτης στους παίκτες τόνισε: "Σας φώναξα εδώ σήμερα γιατί έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τις γνωστές υπερβολές στην Ελλάδα ό,τι και να ειπώθηκε και όπως ειπώθηκε, ειπώθηκε σε ένα πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον με παίκτες, συνεργάτες και φίλους. Λυπάμαι αν κάποιοι έδωσαν μια λάθος διάσταση και μια λάθος κατεύθυνση. Οπως λυπάμαι και αν κάποιοι θίχτηκαν απ' αυτό.

Κατά δεύτερον, δεν θα δώσω εξετάσεις για τις προθέσεις μου όσον αφορά τη βία και για το ποδόσφαιρο γενικότερα. Πολλές φορές έξω από λογικές φιλάθλων και οπαδών έχω αποδείξει ότι είμαι κάθετα ενάντια στη βία και οτιδήποτε δεν προάγει το ευ αγωνίζεσθαι.

Το τρίτο που θα έπρεπε να συζητάμε κιόλας είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το πρώτο μήνα του δεύτερου αιώνα του Παναθηναϊκού μας ξεκινά με δυο ντέρμπι. Ημασταν και θα είμαστε οι αιώνιοι αντίπαλοι γιατί είμαστε δυο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και οι ομάδες που θα είναι για πάντα στο μέλλον οι αιώνιοι αντίπαλοι. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και είμαι σίγουρος για την ομάδα μου και για τους παίκτες μου".

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε στις μεταγραφές αλλά και την υπόθεση του Έλντερ Πόστιγκα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον ερχομό του Πορτογάλου επιθετικού.

"Επανειλημμένα γίνονται μεταγραφές σε ομάδες και επανειλημμένα οι ομάδες δεν ενισχύονται. Γιατί αν με το που γίνονται μεταγραφές ενισχύονταν οι ομάδες, τότε η δουλειά θα ήταν πολύ εύκολη. Μεταγραφές για τις μεταγραφές δεν θέλω να κάνουμε. Εχουμε έναν σχεδιασμό θέλουμε ο Παναθηναϊκός να είναι και να γίνει πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά αυτό γίνεται μόνο μέσα από ένα πλάνο και έναν προγραμματισμό.

Αυτό χρειάζεται θυσίες πολλές φορές, αλλά πάντα με μια στρατηγική και ξεκάθαρη θέση για αυτό που θες από την ομάδα σου. Μεταγραφές έχουν γίνει στο παρελθόν και έχουν αποτύχει, μεταγραφές έχουν γίνει πολλές φορές στα λόγια και σίγουρα μεταγραφές για τις μεταγραφές δεν βοηθούν τις ομάδες. Αρα, λοιπόν, καλό είναι να γίνονται μεταγραφές με στόχο την ενίσχυση της ομάδας και αυτό είναι που πρέπει να γίνεται.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος, που ζει δυο μεταγραφικές περιόδους, μια το καλοκαίρι και μια το χειμώνα. Δεν είμαστε η ομάδα που μας αρέσει να πετάμε ονόματα στο τραπέζι για άλλους λόγους. Εχουμε έναν σχεδιασμό, είναι πολύ ξεκάθαρος, χτίζουμε μια ομάδα και νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Είναι προφανές ότι υπάρχει κάτι που δημιουργείται σε πολύ σταθερή βάση. Εδώ είμαστε και τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο για να κάνουμε αυτά που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικά για την ομάδα.

Οταν παίρνεις έναν παίκτη για την ομάδα σου, πιστεύεις ότι κάνει για την ομάδα σου. Είναι στο δικό σου χέρι να του δώσεις τα εφόδια που χρειάζεται για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος για την ομάδα σου. Και εγώ περιμένω και πάντα θα περιμένω από τους παίκτες της ομάδας μου μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις να αποδεικνύουν ότι αξίζουν να είναι παίκτες του Παναθηναϊκού. Και δεν μιλάω μόνο για μένα, γιατί αυτό προφανώς ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Νομίζω ότι είναι σχεδόν ολοκληρωμένο το θέμα του Πόστιγκα, ένας παίκτης τον οποίο πήραμε για συγκεκριμένο λόγο. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρω το βιογραφικό του, θεωρούμε ότι θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος".

Φερέϊρα: "Υπογράφει στον Παναθηναϊκό ο Πόστιγκα"
Νωρίτερα, ο τεχνικός της Πόρτο, Ζεσουάλδο Φερέιρα, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την συμφωνία που αναμένεται να υπάρξει ανάμεσα στους "δράκους" και τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση με τη μορφή του δανεισμού του Πορτογάλου άσου, Έλντερ Πόστιγκα.

"Υπάρχει πρόταση του Παναθηναϊκού στον παίκτη και την Πόρτο. Συζητάμε για να τα βρούμε. Ο Έλντερ θα μεταβεί σήμερα στην Ελλάδα για να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Είναι λογικό να πάει στον Παναθηναϊκό, αφού έχει έναν Πορτογάλο προπονητή, που τον γνωρίζει καλά. Έχει μικρό χρόνο συμμετοχής στην Πόρτο και θέλει να αγωνίζεται περισσότερο. Πιστεύω πως αν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα είναι καλή επιλογή για τον Έλντερ".

Ίωση ο Γκαλίνοβιτς, θεραπεία ο Μάτος

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαρσέλο Μάτος ακολούθησε για τρίτη μέρα θεραπεία, καθώς νιώθει "σφίξιμο" στο δεξί πόδι. Το ιατρικό επιτελείο του "τριφυλλιού" δεν ανησυχεί, όμως στην περίπτωση που ο Βραζιλιάνος μέσος δεν αγωνιστεί και την Παρασκευή, τότε είναι πιθανό ο Ζοσέ Πεσέιρο ν' αρχίσει να σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις για την αρχική ενδεκάδα (με τον Σιμάο να είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης).

Απο εκεί και πέρα ο Μάριο Γκαλίνοβιτς δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης. Ο Κροάτης πορτιέρο αποφασίστηκε οτι είναι προτιμότερο να μείνει στο σπίτι και αν δεν προπονηθεί ούτε την Παρασκευή, τότε και αυτός είναι ερωτηματικό για το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Ο Τζόσεφ Ενακαρίρε απο την άλλη, συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα.























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ