ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζακ... ο Παναθηναϊκός

Τζακ... ο Παναθηναϊκός
Ιάκωβος Χατζηαθανασίου

Ο Ιάκ. Χατζηαθανασίου μίλησε στο SPORT 24 για τη χαμένη χρονιά, τα πλέι οφ και την Π.Ε.Κ

- Απολογισμός της φετινής χρονιάς... Χάθηκαν και οι δύο στόχοι; Σχόλιο;

" Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνος του το πρωτάθλημα. Καταδίκασε μόνος του τον εαυτό του. Σε κάποια σημεία δεν έδειξε την απαραίτητη προσοχή και έμεινε πίσω. Εδειξε κάπως πελαγωμένος και χάθηκε στη μετριότητα που επέδειξε στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ότι αφορά τον άλλο στόχο το Κύπελλο, θα ήθελα να διευκρινήσω κάτι για το 4-0 στο Καραϊσκάκη. Ηταν πλασματικό για όσους το είδαν. Δυστυχώς η μπάλα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με τους "ερυθρόλευκους" να εκμεταλλεύονται πλήρως τα λάθη του".

- Που θεωρείται ότι χάθηκε η υπόθεση τίτλος;

" Στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός πάλεψε.... νίκησε σε ντέρμπι όπου έμεινε αήττητος. Ομως έχασε από ομάδες μικρότερου βεληνεκούς. Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, καθοριστικότερη ήττα ήταν αυτή στην Κρήτη από τον ΟΦΗ".

- Μπορεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες της απώλειας του τίτλου φέτος;

" Φταίνε όλοι γι' αυτό. Φταίνε όλοι μηδενώς εξαιρουμένου. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Οπως καρπώνονται όλοι τις επιτυχίες έτσι πρέπει να δέχονται και τις αποτυχίες. Εγιναν λάθη και όλοι πρέπει να μαθαίνουν από αυτά. Θα πρέπει από την νέα χρονιά να δείξουν όλοι ένα διαφορετικό πρόσωπο".

- Η κατάκτηση της 2ης θέσης στα πλέι οφ, μπορεί να σώσει την χρονιά;

" Με την σημερινή κατάσταση ναι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παλέψει για την 2η θέση στα πλέι οφ αφού θέλει και έχει ανάγκη ν' αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ την νέα χρονιά, κάτι που του έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Αν βγει δεύτερος ο σύλλογος σίγουρα θα αναγκαστεί και ο πρόδρος να ενισχύσει την ομάδα για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα".

- Για την ιστορία του συλλόγου θεωρείτε πως θα έπρεπε με την γιορτή των 100 χρόνων να είχε κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο από τους δύο ;

" Για τα γεννέθλιά του Παναθηναϊκού μας σίγουρα όλοι θα θέλαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά από την στιγμή που χάθηκε θα πρέπει να προσπαθήσει και να παλέψει για να πάρει στα πλέι οφ τη δεύτερη θέση για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Μια πιθανή αλλαγή προπονητή με την λήξη της χρονιάς θεωρείται ότι θα είναι καλή κίνηση της διοίκησης;

" Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Προτιμότερο είναι να κάνουμε απολογισμό με την λήξη της χρονιάς μετά και τα πλέι οφ. Σίγουρα όλοι θα πρέπει ώς οικογένεια να κάτσουν κάτω με την λήξη της χρονιάς και να δουν τι έφταιξε. Να αναλογιστούν τις ευθύνες αλλά μετά την λήξη των πλέι οφ".

- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι για εσας, ένας τεχνικός που θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού και να τον οδηγήσει σε επιτυχίες;

" Δεν θα ήθελα να απαντήσω άμεσα σε κάποια ερώτηση για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Επιφυλάσσομαι για μετά το τέλος της χρονιάς".

- Η ΠΕΚ νομίζετε ότι είναι κίνηση που θα βοηθήσει τον σύλλογο;

" Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από χρήματα. Το έχουμε επαναλάβει αυτό. Εγώ βασικά έχω ερωτηματικά για την Κίνηση αυτή. Γιατί για παράδειγμα η ΠΕΚ έβγαλε ανακοίνωση μετά το 4-0 στο Κύπελλο Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και δεν έβγαλε μετά το πρωτάθλημα και το 1-1; Γιατί, έβγαζε ανακοινώσεις ακόμα όταν ήταν στην κορυφή, η ομάδα και τάραζε τα ήσυχα νερά;

Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και δεν υποστηρίζω καμία πλευρά. Δεν είμαι με κανέναν. Ωστόσο δεν έχω πάρει απαντήσεις. Να τελειώσει και βλέπουμε για την συνέχεια. Πάντως ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος δημιουργούσε σύγχηση και δίχαζε τον κόσμο".

- Οι αντιδράσεις των οπαδών την φετινή χρονιά με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο ήταν κάτι που σας προκάλεσε εντύπωση. Ηταν σωστή η στάση τους;

" Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο. Ολοι είμαστε πικραμένοι και στεναχωρημένοι για την απώλεια των στόχων και των τίτλων στην Ελλάδα αλλά και της θετικής ευρωπαϊκής πορείας τη φετινή χρονιά. Ολοι όμως είμαστε υποχρεωμένοι να να βοηθήσουμε στην δύσκολη αυτή στιγμή και να μην καταδικάσουμε.

Κάποιοι παλαίμαχοι από εμάς από υπερβολική αγάπη προς το καλό του συλλόγου, δημιουργούσαν προβλήματα με όσα έλεγαν σε διάφορα ΜΜΕ το τελευταίο καιρό αλλά και πάλι τονίζω ότι αγαπάμε την ομάδα και γι' αυτό λέμε την άποψή μας για το καλό του".







































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ