ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Πάνω από δέκα οι υποψήφιοι αγοραστές των μετοχών του Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Πάνω από δέκα οι υποψήφιοι αγοραστές των μετοχών του Αμπράμοβιτς
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς 2011 SANG TAN / ASSOCIATED PRESS

Τρία νέα ονόματα ήρθαν στη δημοσιότητα ως υποψήφιοι αγοραστές της Τσέλσι και προστέθηκαν σε πολλά ακόμα, που αγγίζουν διψήφιο αριθμό, σύμφωνα με την τράπεζα που είναι υπεύθυνη για την πώληση των μετοχών του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Η Τσέλσι βρίσκεται προς πώληση και ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, κόσμου και ελίτ ομάδα της Premier League αποτελεί "φιλέτο" για πολλούς επιχειρηματίες που θέλουν να διαδεχθούν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ήδη ορισμένα ονόματα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις υποψηφίων αγοραστών που έχουν καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον τους, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομά τους.

Η τράπεζα της Νέας Υόρκης Raine Group έχει αναλάβει το έργο να βρει αγοραστή για τους "μπλε", με τη διορία υποβολής προτάσεων να λήγει στις 15 Μαρτίου. Παρ' όλα αυτά, καθ' υπόδειξη του Αμπράμοβιτς, δεν θα υπάρξει βιασύνη στη διαδικασία. "Δεν θα τρέξουμε τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό η Τσέλσι να έχει τον κατάλληλο ιδιοκτήτη για να την οδηγήσει μπροστά", δήλωσε ο CEO της τράπεζας, Τζο Ράβιτς.

Οι γνωστοί υποψήφιοι

Ο Ράβιτς γνωστοποίησε ότι υπάρχουν πάνω από δέκα επίσημες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς τα ονόματα ή ως προς το αν αυτές συνοδεύτηκαν από προτάσεις εξαγοράς.

Ο Αμπράμοβιτς ζητάει ένα ποσό της τάξης των 3.500.000.000 ευρώ για την παραχώρηση των "ηνίων", ποσό που από μόνο του καθιστά ιστορικό το οποιοδήποτε deal και απαιτεί τεράστια οικονομική άνεση από τον αγοραστή.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που ήρθαν στην επιφάνεια, ύστερα από ανακοίνωση του ίδιου, ήταν αυτό του Χάνσγιοργκ Βις. Ο 86χρονος Ελβετός δισεκατομμυριούχος μίλησε στην εφημερίδα Blick και γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με τον Τοντ Μπόελι, συνιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Ντότζερς (ομάδα μπέιζμπολ που συμμετέχει στο MLB), σχημάτισαν ένα κονσόρτιουμ για την εξαγορά της Τσέλσι.

Ακολούθησε ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της κατασκευαστικής και επενδυτικής φίρμας AB Group Holding, Μουχσίν Μπαϊράκ, ο οποίος ισχυρίστηκε στο περιοδικό Yeni Safak ότι κατέθεσε προσφορά και ότι "σύντομα θα φέρουμε τουρκική σημαία στο Λονδίνο".

Την Καθαρά Δευτέρα, το Goal αποκάλυψε ότι στο "κόλπο" μπήκε κι ένα σαουδαραβικό κονσόρτιουμ, με επικεφαλής τη Saudi Media, εταιρία που χρηματοδοτεί media, αθλητικά brands και διαφημίσεις στον αραβικό κόσμο.

Την ίδια μέρα, το ESPN υποστήριξε ότι ο Ρόμπερτ Τζόνσον, ιδιοκτήτης των Νιου Γιορκ Τζετς (ομάδα του NFL), ετοιμάζει κι αυτός πρόταση εξαγοράς της Τσέλσι, έχοντας ζήσει παλαιότερα στο Λονδίνο ως πρέσβης των ΗΠΑ.

Το τελευταίο όνομα που ήρθε στη δημοσιότητα κι αυτό την Καθαρά Δευτέρα είναι το Βίβεκ Ραναντίβ, του ιδιοκτήτη των Σακραμέντο Κινγκς. Ο Ινδός εκατομμυριούχος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται κι αυτός να καταθέσει πρόταση.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ