ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Οι ιδιοκτήτες της Μίλαν ενδιαφέρονται να αγοράσουν μερίδιο μετοχών των μπλε

Ζορζίνιο και Πούλισικ πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι
Ζορζίνιο και Πούλισικ πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι © 2022 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliot που έχει υπό την κατοχή της τη Μίλαν, στηρίζει οικονομικά την πρόταση του Νικ Κάντι για την εξαγορά της Τσέλσι, αποκτώντας μικρό μερίδιο των μετοχών των μπλε, προκειμένου να μην αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα με τη διοίκηση των ροσονέρι.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliot Management, η οποία είναι η μεγαλομέτοχος της Μίλαν, είναι μια από τις εταιρείες που στηρίζουν τον Νικ Κάντι, στην προσπάθειά του να αγοράσει την Τσέλσι, σύμφωνα με το "Sky News".

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης είδησης πηγάζει από το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες ή τα επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν πρόταση για την αγορά της Τσέλσι, ειδοποιήθηκαν και θα ειδοποιηθούν την Τετάρτη (23-24/03) για το αν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τους επιχειρηματίες που προχωρούν στην επόμενη φάση για να διεκδικήσουν την αγορά των μπλε.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μερίδιο που θα πάρει η εταιρεία στην Τσέλσι, θα είναι μικρότερο από το όριο που έχει θέσει η UEFA ως προβληματικό, για πολυϊδιοκτησία. Μάλιστα οι πηγές που επικαλούνται αυτό το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι η εταιρεία δεν θα έχει δικαιώματα άσκησης διοίκησης ή ψήφου, στο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, αν δύο ομάδες ελέγχονται από τον ίδιο ιδιοκτήτη (κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο) κληρωθούν η μια ενάντια στην άλλη, η μια θα πρέπει να συμφωνήσει να εγκαταλείψει τη σειρά, ωστόσο το Sky News επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος για τη Μίλαν και την Τσέλσι.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ