PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-0: Καθάρισε απ' το πρώτο μέρος και ανέβηκε στη 4η θέση

Ο Ζιρού πανηγυρίζει γκολ του στο Τσέλσι - Νιούκαστλ για την Premier League στις 15 Φεβρουαρίου του 2021.
Ο Ζιρού πανηγυρίζει γκολ του στο Τσέλσι - Νιούκαστλ © 2021 PAUL CHILDS/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι πέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Νιούκαστλ επικρατώντας 2-0 και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Η Τσέλσι με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να καθαρίσει την αναμέτρηση με την Νιούκαστλ. Οι μπλε επικράτησαν 2-0, χωρίς να δυσκολευθούν ιδιαίτερα με τα τέρματα των Ζιρού (31') και Βέρνερ (39').

Η ομάδα του Τούχελ, η οποία έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην 4η θέση της Premier League έχοντας συγκεντρώσει 42 πόντους. Μετράει τους ίδιους βαθμούς με τη Γουέστ Χαμ, ενώ έβαλε κάτω της τη Λίβερπουλ που υποχώρησε στην 6η θέση.

Η Τσέλσι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση ψάχνοντας το γκολ. Στο 7' απείλησε με κεφαλιά του Αθπιλικουέτα, που απέκρουσε ο Γκέιλ πάνω στην γραμμή.

Στο 26' οι μπλε έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέρνερ, ο οποίος έκανε μία άστοχη προβολή από κοντά στο 26ο λεπτό. Στο 31' ο Ζιρού άνοιξε το σκορ. Ο Βέρνερ πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Ντάρλοου έδιωξε και ο Γάλλος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34' ο Βέρνερ έχασε ακόμη μία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 39' ο Γερμανός επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάουντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κόντραρε στον Λασέλ, στρώθηκε στον Βέρνερ, ο οποίος σκόραρε έπειτα μάλιστα από 15 παιχνίδια.

Στο ξεκίνημα του β' μέρους η Νιούκαστλ θέλησε να απειλήσει με σουτ του Χέιντεν στο 46' και του Σέλβεϊ στο 48'. Όμως, και στις δύο περιπτώσεις ο Κέπα μπλόκαρε κρατώντας το μηδέν.

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και όταν της δινόταν η ευκαιρία πατούσε στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 58' ο Οντόι έστρωσε την μπάλα στον Κόβατσιτς, ο οποίος ωστόσο ήταν άστοχος.

Ο Στιβ Μπρους προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά. Οι καρακάξες απείλησαν στο 74' με κεφαλιά του Γουίλοκ, όπως και με ωραίο σουτ του Αλμιρόν στην κίνηση στο 82'. Είχε προηγηθεί, βέβαια, και προσπάθεια του Τζέιμς στο 79' που απέκρουσε ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα με τους μπλε να παίρνουν το τρίποντο, δίχως να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΤΣΕΛΣΙ: Κεπά, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Χάντσον-Οντόι (68' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Βέρνερ, Μάουντ (70' Καντέ), Έιμπραχαμ (20' Ζιρού)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Κραφτ, Λασέλ, Κλαρκ, Λούις, Γουίλοκ (79' Κάρολ), Χέιντεν, Σέλβι, Αλμιρόν, Γκέιλ (64' Ζοέλιντον), Σεντ-Μαξιμέν (72' Φρέιζερ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Λέστερ - Λίβερπουλ 3-1 (79' Μάντισον, 82' Βάρντι, 85' Μπαρνς / 67' Σαλάχ)

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι 0-3 (5' Γκούντμουντσον, 10' Ροντρίγκεζ, 47' Λόουτον)

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 3-0 (23' πεν. Ρόντρι, 50' 66' Γκιουντογάν)

Μπράιτον - Άστον Βίλα 0-0

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Γουλβς 1-2 (25' Ινγκς / 53' πεν. Νέβες, 66' Νέτο)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (2' Ντιανιέ / 44' Φερνάντες)

Άρσεναλ - Λιντς 4-2 (13' 41' πεν. 47' Ομπαμεγιάνγκ, 45' Μπεγερίν / 58' Στράουκ, 69' Κόστα)

Έβερτον - Φούλαμ 0-2 (48', 65' Μάτζα)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (41' Ράις, 58' Ντιόπ, 90+6' Φρέντερικς)

Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-0 (31' Ζιρού, 39' Βέρνερ)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo credits: © 2021 Paul Childs/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ