PREMIER LEAGUE

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Μπλόκο στο Χόθορνς για τους διαβόλους

Ο Μπρούνο Φερνάντες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε προσπάθειά του κόντρα στην Γουέστ Μπρομ για την Premier League
Ο Μπρούνο Φερνάντες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε προσπάθειά του κόντρα στην Γουέστ Μπρομ για την Premier League Ⓒ 2021 MICHAEL STEELE/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση και έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, που την αφήνει επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σίτι και με ματς περισσότερο (VIDEOS).

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του τίτλου άφησε στο "Χόθορνς" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με την Γουέστ Μπρομ για την 24η αγωνιστική της Premier League. Οι μπάγκις, που είναι στην 19η θέση της κατάταξης και θέλουν ένα μίνι θαύμα για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2' με τον Ντιάνιε, με τον Μπρούνο Φερνάντες να ισοφαρίζει για τους κόκκινους διαβόλους στο 44'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι τρεις βαθμοί θα μπορούσαν να πάνε είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά, με την ομάδα του Αλαρντάις να έχει δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ντιάνιε και εκείνη του Σόλσκιερ να έχει κεφαλιά στο δοκάρι του Μαγκουάιρ στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Καλύτερο ξεκίνημα για την Γουέστ Μπρομ δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της, με την ομάδα του Σαμ Αλαρντάις να μπαίνει δυναμικά στην αναμέτρηση του Χόθορνς και να σκοράρει απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη συμπλήρωση 83 δευτερολέπτων.

Ο Γκάλαχερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντιάνιε πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πήρε παλικαρίσια την κεφαλιά μπροστά στον Λίντελοφ, για να τη στείλει στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα για το 1-0.

Το γκολ αυτό έφερε ενθουσιασμό στους μπάγκις και εκνευρισμό στους κόκκινους διαβόλους που αδυνατούσαν να ασκήσουν πίεση και να φτιάξουν ευκαιρίες, με την επόμενη καλή φάση στο ματς να έχει την υπογραφή των γηπεδούχων στο 27', όταν η κεφαλιά του Σνόντγκρας μετά από σέντρα του Τάουνσεντ υποχρέωσε τον Ντε Χέα να αποκρούσει σε κόρνερ.

Τα λεπτά κυλούσαν στο πρώτο μέρος και η ομάδα του Σόλσκιερ έμοιαζε εγκλωβισμένη, παίζοντας υποτονικά και έχοντας ένα ανούσιο κράτημα μπάλας στο 70%, για να έρθει όμως ο Μπρούνο Φερνάντες και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην μοναδική αξιόλογη φάση που έφτιαξε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο.

Ο προωθημένος Μαγκουάιρ έδωσε στον Σο που έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά από το ύψος του κόρνερ και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τζόνστον με υπέροχο μονοκόμματο γυριστό σουτ με το αριστερό (1-1). Αυτο μάλιστα ήταν το 14ο γκολ του Φερνάντες στη φετινή Premier League από την 5η συνολικά ασίστ του Σο από την αρχή της σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ αύξησε τα ποσοστά κατοχής της και στο 62' είδε τον διαιτητή Πόουσον να σφυρίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ατζάγι στον Μαγκουάιρ, όμως μετά από παρέμβαση του VAR ο άρχοντας του αγώνα είδε τη φάση στο μόνιτορ και απεφάνθη πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στο 70' οι κόκκινοι διάβολοι είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Τζόνστον να αποκρούει εντυπωσιακά με το πόδι το σουτ του Γκρίνγουντ και στην εξέλιξη της φάσης τον Φέρλονγκ να διώχνει μέσα από τη μικρή περιοχή το σουτ του ΜακΤόμινεϊ, για να ακολουθήσουν δύο σπουδαίες φάσεις για λογαριασμό των μπάγκις μέσα στο επόμενο 20λεπτο!

Αμφότερες είχαν για πρωταγωνιστή τον σκόρερ του 2ου λεπτού, Ντιάνιε, ο οποίος στο 78' έκλεψε τη μπάλα και το... πορτοφόλι του Μαγκουάιρ αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ του με τον Ντε Χέα ενώ στο 88' εστειλε τη μπάλα άουτ ύστερα από προβολή που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων η Γιουνάιτεντ έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους ψάχνοντας απελπισμένα την ανατροπή, όμως αυτή δεν ήρθε ελέω... Σαμ Τζόνστον.

Μετά από σέντρα του Σο από τα αριστερά στο 95', ο Μαγκουάιρ πήρε εντυπωσιακά την κεφαλιά, με τη μπάλα να πηγαίνει προς την αριστερή γωνία αλλά τον κίπερ της Γουέστ Μπρομ να απογειώνεται και να τη βρίσκει με τις άκρες των δαχτύλων του, για να τη στείλει να βρει στο αριστερό δοκάρι της εστίας και κατόπιν να απομακρυνθεί.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, με το φινάλε να βρίσκει την Γουέστ Μπρομ να παίρνει έναν βαθμό που τον δικαιούταν βάσει της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες του Αλαρντάις και την Γιουνάιτεντ να χάνει δύο βαθμούς που μειώνουν ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστον, Πελτιέ (46' Φέρλονγκ), Ατζάγι, Μπάρτλεϊ, Τάουνσεντ, Γιοκουσλού (67' Λίβερμορ), Σνόντγκρας (87' Φίλιπς), Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκαλάχερ, Περέιρα, Ντιάνιε

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (80' Φαν ντε Μπέεκ), Ράσφορντ, Φερνάντες, Μαρσιάλ (66' Γκρίνγουντ), Καβάνι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Λέστερ - Λίβερπουλ 3-1 (79' Μάντισον, 82' Βάρντι, 85' Μπαρνς / 67' Σαλάχ)

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι 0-3 (5' Γκούντμουντσον, 10' Ροντρίγκεζ, 47' Λόουτον)

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 3-0 (23' πεν. Ρόντρι, 50' 66' Γκιουντογάν)

Μπράιτον - Άστον Βίλα 0-0

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Γουλβς 1-2 (25' Ινγκς / 53' πεν. Νέβες, 66' Νέτο)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (2' Ντιανιέ / 44' Φερνάντες)

Άρσεναλ - Λιντς (18:30)

Έβερτον - Φούλαμ (21:00)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Τσέλσι - Νιούκαστλ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Michael Steele/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ