UEFA

Τσεφέριν: "Για μένα, ο Ανιέλι δεν υπάρχει πια"

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ρώμη (7 Φεβρουαρίου 2019)
O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ρώμη (7 Φεβρουαρίου 2019) @ 2019 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά στην κόντρα με την European Super League, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Αντρέα Ανιέλι για τη στάση που είχε απέναντί του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το αν Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα γλιτώσουν από τη δαμόκλεια σπάθη που κρέμεται εδώ και καιρό από πάνω τους και παίξουν στο νέο Champions League, ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά αυτή τη στιγμή, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το γυαλί στις σχέσεις του Αλεξάντερ Τσεφέριν με τους ισχυρούς άνδρες των τριών αυτών κλαμπ έχει διαρραγεί οριστικά ελέω της European Super League, με τον πρόεδρο της UEFA να κάνει μάλιστα σκληρές δηλώσεις για τον Αντρέα Ανιέλι μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλική ιστοσελίδα "So Foot".

"'Όσον αφορά εμένα, αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει πια. Πίστευα πως ήμασταν φίλοι, αλλά μου έλεγε ψέματα κατάμουτρα μέχρι την τελευταία στιγμή της τελευταίας ημέρας, διαβεβαιώνοντάς με πως δεν υπήρχε κάτι για να ανησυχώ.

Την προηγούμενη ημέρα είχε υπογράψει τα έγγραφα για τη δημιουργία της European Super League", τόνισε ο Τσεφέριν για το άλλοτε φίλο του Αντρέα Ανιέλι, για να προσθέσει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του:

"Σε αυτή την περιπέτεια, μπορώ να βάλω τους πρωταγωνιστές σε τρεις κατηγορίες. Έβαλα τον Αντρέα Ανιέλι στην πρώτη, ήταν κάτι το προσωπικό.

Στη δεύτερη κατηγορία έβαλα μέλη διοικήσεων ομάδων που θεωρούσα πως ήταν αρκετά κοντά σε εμένα και με δυσαρεστεί πως δεν μου είπαν τίποτα από όλα όσα επρόκειτο να συμβούν.

Στην τρίτη και τελευταία κατηγορία μπαίνουν εκείνοι με τους οποίους δεν είχα ιδιαίτερη επαφή. Δεν τους κατηγορώ αλλά θα πρέπει και αυτοί να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Είχαν πλάνο για δημιουργία δύο διαφορετικών ομάδων

"Μέσα από αυτή τη διοργάνωση όλα αυτά τα άτομα είδαν ένα δρόμο που θα τους διασφάλιζε μία θέση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρω από μία ισχυρή πηγή ότι το αρχικό πλάνο τους ήταν να σταματήσουν να παίζουν στις διοργανώσεις της UEFA, μένοντας την ίδια στιγμή στις εγχώριες λίγκες.

Αλλά με μία δεύτερη ομάδα, κάτι που σήμαινε πως θα έπαιρνα μέρος στη δική τους ευρωπαϊκή διοργάνωση με την πρώτη ομάδα. Έπειτα, το πλάνο ήταν να αποχωρήσουν σε βάθος χρόνου από τις εγχώριες λίγκες τους, για να δίνουν αποκλειστικά παιχνίδια στην Ευρώπη κάθε Σαββατοκύριακο".

Η Νάπολι διέψευσε τις φήμες περί... Champions League

Εν τω μεταξύ, το σενάριο που κυκλοφόρησε από το "Bein Sports" σύμφωνα με το οποίο η Νάπολι είχε έρθει σε επαφή με την UEFA για να διερευνήσει τις προθέσεις της για ενδεχόμενη συμμετοχή της στο νέο Champions League αντί της Γιουβέντους, κάηκε μέσα σε ελάχιστη ώρα.

Φρόντισαν για αυτό οι παρτενοπέι που μέσω της επίσημης σελίδας τους στο Twitter διέψευσαν την είδηση, τονίζοντας πως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

TAGS UEFA EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ