EUROPEAN SUPER LEAGUE

Ανιέλι: "Η European Super League δεν είναι πραξικόπημα"

O πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, φτάνει στην "Allianz Arena" πριν από αγώνα Champions League μεταξύ της βέκια σινιόρα και της Μπάγερν
O πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, φτάνει στην "Allianz Arena" πριν από αγώνα Champions League μεταξύ της βέκια σινιόρα και της Μπάγερν @ 2016 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ξεκαθάρισε μέσω συνέντευξης Τύπου πως η European Super League δεν ήταν κάποια μορφή πραξικοπήματος αλλά κραυγή απόγνωσης και ότι θα παλεύει και για όσους φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν το πρότζεκτ.

Την ώρα που η UEFA έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους πως Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κινδυνεύουν να μείνουν εκτός από το νέο Champions League ελέω της αδιάλλακτης στάσης τους και της απροθυμίας τους να βάλουν οριστικά στο ντουλάπι τα όποια πλάνα για τη δημιουργία της European Super League, η αντίπαλη πλευρά περνάει στην αντεπίθεση.

Αυτό το έκανε μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, με τον εκ εμπνευστών και πρωτεργατών της European Super League, Αντρέα Ανιέλι, να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (4/6) και να ξεκαθαρίζει πως η European Super League δεν αποτέλεσε κάποιου είδους "αντάρτικου" από κάποιους συλλόγους αλλά ουσιαστικά έκκληση βοήθειας για να σωθεί το ποδόσφαιρο.

"Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αλλάξουμε τις διεθνείς διοργανώσεις από μέσα. Θυμάμαι μία πρόταση από το 2019 μεταξύ της ECA και της UEFA, που πίστευα πως ήταν έξοχη, και η οποία υποστηρίχτηκε από συλλόγους στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη κατηγορία

Δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι συγκεντρωμένο σε ένα μονοπώλιο εκτελεστικής, οικονομικής και δικαστικής δύναμης, δίνοντας στην UEFA την σχεδόν αυθαίρετη ευθύνη εκχώρησης αδειών.

Αναφορά στη μπασκετική Euroleague από τον Ανιέλι

Το σύστημα είναι ανεπαρκές στις μέρες μας. H European Super League δεν ήταν ένα πραξικόπημα αλλά μία απελπισμένη προειδοποιητική κραυγή για ένα σύστημα που ήταν ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης πριν την πανδημία και το οποίο κατευθύνεται σε μία κατάσταση αφερεγγυότητας", τόνισε στις δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, για να προσθέσει για το καυτό ζήτημα της ESL και της τρομερής κόντρας της με τις πατροπαράδοτες ποδοσφαιρικές αρχές.

"Οι σύλλογοι πάντα ζητούσαν να έχουν επικοινωνία με την UEFA, που με τη σειρά τοης αντιδρούσε κλείνοντάς τους κατάμουτρα την πόρτα και εκτοξεύοντας σοβαρές και αλαζονικές απειλές εναντίον των τριών συλλόγων που παραμένουν στην Super League, αγνοώντας εντελώς την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Μαδρίτης και ενώ είμαστε σε αναμονή της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως υπάρχει ισχυρή νομική βάση για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η UEFA δεν μπορεί να αναμορφώσει το ποδόσφαιρο. Η επιθυμία μας για διάλογο με την UEFA και την FIFA παραμένει.

Άλλα αθλήματα τροποποίησαν τα φορμάτ τους μέσα στο πέρασμα των χρόνων, όπως η μπασκετική Euroleague, φέρνοντας σπουδαία οφέλη στους οπαδούς, στους συλλόγους και στους παίκτες

Θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όμως βλέπουμε όσοι κάνουν προτάσεις για αλλαγές να δαιμονοποιούνται. Η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν να κάνουν προτάσεις, ως αλληλέγγυοι με εκείνους που φοβήθηκαν υπερβολικά και δεν έμειναν μαζί μας".

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ