EUROPEAN SUPER LEAGUE

Τσεφέριν: "Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα απειλούν την UEFA"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Associated Press στην Λισσαβώνα (23 Αυγούστου 2020)
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Associated Press στην Λισσαβώνα (23 Αυγούστου 2020) @ 2020 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Μετωπική επίθεση κατά των Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα που πρωτοστάτησαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το μοντέλο της European Super League έκανε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μέσω συνέντευξης στην "Telegraph".

Παρά το γεγονός πως από τις 14 Απριλίου η European Super League έχασε τα φτερά της, με τις 9 από τις 12 ομάδες που συμμετείχαν στην ίδρυσή της να αποχωρούν και να επιστρέφουν στην οικογένεια της UEFA, το όλο εγχείρημα παραμένει ζωντανό.

Φροντίζουν για αυτό η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, που συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί όσον αφορά στην κόντρα τους με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν να εξαπολύει μάλιστα νέα επίθεση απέναντι στα τρία αυτά ισχυρά ευρωπαϊκά κλαμπ μέσω συνέντευξής του στην "Telegraph":

"Ακόμα και οι πλέον αδαείς άνθρωποι στον κόσμο αντιλαμβάνονται πως η Super League έχει τελειώσει. Νομίζω πως οι τρεις σύλλογοι που νομίζουν ακόμα ότι έχουμε Super League, μας βοήθησαν κατά κάποιο τρόπο, επειδή τώρα είναι ευκολότερο να μιλήσουμε για αλληλεγγύη.

Τώρα μπορούμε απλά να τους πούμε "πηγαίνετε στην Super League αν δεν σας αρέσει", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νο 1 παράγοντας της UEFA, για να προσθέσει με νόημα:

"Ο κόσμος έριχνε την ευθύνη στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των αγγλικών ομάδων (σ.σ είναι στο τιμόνι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ), όμως μην ξεχνάτε πως οι μοναδικοί τρεις που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη είναι ένας Ιταλός και δύο Ισπανοί.

Υποστήριξαν στον Τύπο πως "η Super League υπάρχει, έχουμε ακόμα Super League". Δύο ημέρες αργότερα έστειλαν αίτημα να συμμετάσχουν στο Champions League.

Οπότε αυτό σημαίνει πως είναι στην Super League και εκτός Champions League αλλά ταυτόχρονα θέλουν να πάρουν μέρος στο Champions League; Έλεγαν πως έχει τελειώσει το Champions League αλλά εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στη διοργάνωση";

Και κατέληξε την δυναμική του τοποθέτηση απέναντι στην ESL και τις τρεις ομάδες που αποτελούν πλέον τη βάση της, λέγοντας τα εξής:

"Τώρα απειλούν, στέλνουν επιστολές ότι θα μας μηνύσουν, θα μας πάνε στα δικαστήρια. Είναι προφανές ότι έχουν πάρα πολλά χρήματα. Θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν στο ποδόσφαιρο για τις γυναίκες και στο ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά.

Μηνύουν και απειλούν τους πάντες. Αυτοί το βλέπουν ότι παίρνουν μέρος σε μία ελίτ διοργάνωση και πως δίνουν φιλανθρωπίες στους άλλους. Ουδείς θέλει φιλανθρωπίες".

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ