ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσεφέριν: "Είμαι σίγουρος πως το Μουντιάλ του 2030 θα γίνει σε Ισπανία και Πορτογαλία"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν @2020 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Την ακράδαντη πεποίθησή του πως η Ισπανία και η Πορτογαλία θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, εξέφρασε μέσω δηλώσεών του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία υπέγραψαν συμφωνία πριν από δύο χρόνια για να διεκδικήσουν από κοινού την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, που θα γίνει στη συμπλήρωση ενός αιώνα από το παρθενικό τουρνουά στην Ουρουγουάη, και ο Αλεξάντερ Τσεφέριν δεν κρύβει την αισιοδοξία του πως οι δύο αυτές χώρες θα είναι οι τελικές κερδισμένες στην κούρσα των υποψηφίων.

"Είμαι σίγουρος ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα διεξαχθεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Αυτή η προσφορά είναι μια που μπορεί να κερδίσει και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε δυο χώρες που είναι παθιασμένες, που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και που έχουν πολύ καλές υποδομές", τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Δευτέρα (5/9), μέσω τηλεδιάσκεψης στην έναρξη του συνεδρίου "Football Leaks" στην Λισσαβώνα.

Συνολικά 14 γήπεδα σε 12 πόλεις είναι στο φάκελο της Ισπανίας για να φιλοξενήσουν τους αγώνες ενώ τρία γήπεδα έχει προτείνει η Πορτογαλία, με τις δύο αυτές χώρες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν ένα "συλλεκτικό" Μουντιάλ, 100 χρόνια μετά από το πρώτο Μουντιάλ που είχε λάβει χώρα το 1930 στα γήπεδα της Ουρουγουάης.

Σημειώνεται πως η Ισπανία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1982 και είχε διεκδικήσει χωρίς επιτυχία την ανάληψη του Μουντιάλ του 2018 μαζί με την Πορτογαλία, που με τη σειρά της έχει φιλοξενήσει τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2004) αλλά ποτέ Μουντιάλ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ