ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι: "Η Μπαρτσελόνα δεν αξίζει να παίζει στο Europa League"

Ο Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Champions League
Ο Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Champions League © 2021 MATTHIAS SCHRADER /AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League, με τον Τσάβι να τονίζει πως η θέση της είναι στο Champions League, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η ομάδα θα δώσει "μάχη" για να επιστρέψει εκεί που αξίζει.

Η Μπάγερν θριάμβευσε στο Μόναχο απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 3-0 και άφησε τους Καταλανούς εκτός νοκ άουτ του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τσάβι εμφανώς απογοητευμένος ξεκαθάρισε πως η θέση των "μπλαουγκράνα" δεν είναι στο Europa League, αλλά αντίθετα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή ο κόουτς των Καταλανών υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα στις παλιές της δόξες και στο επίπεδο που ήταν.

"Σήμερα η Μπάγερν ήταν καλύτερη, ανώτερη. Προσπαθήσαμε. Πιέσαμε ψηλά, για να τους πάρουμε την μπάλα. Στο πρώτο μέρος θα έλεγα ότι είχαν περισσότερη κατοχή και μας είχαν υποτάξει. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Σήμερα ξεκινά ένα νέο στάδιο για την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να απαιτήσουμε πολλά περισσότερα από τον εαυτό μας. Αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν μια καμπή, ώστε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η πραγματικότητά μας πλέον είναι το Europa League.

Θα το αντιμετωπίσουμε με όλη την αξιοπρέπεια. Θα δουλέψουμε για να φέρουμε την Μπαρτσελόνα εκεί που της αξίζει, που δεν είναι το Europa League. Με ενοχλεί που είμαι αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, ότι η πραγματικότητά μας είναι αυτή.

Η Μπαρτσελόνα δεν το αξίζει αυτό. Υπάρχουν πολλές συνθήκες που μας οδήγησαν εδώ. Αισθάνομαι υπεύθυνος. Νόμιζα ότι μπορούσαμε, αλλά δεν ήταν έτσι. Όποιος προσπαθεί ποτέ δεν αποτυγχάνει. Το Europa League είναι η πραγματικότητά μας και πρέπει να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Είναι ο στόχος μας", υποστήριξε ο Τσάβι μετά την ήττα-αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Champions League.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ