ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Champions League: Ποια ήταν η τελευταία Μπαρτσελόνα που είχε αποκλειστεί από τους ομίλους

Η Μπαρσελόνα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ το 2001
Η Μπαρσελόνα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ το 2001 INTIME

Η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός Champions League από τους ομίλους έπειτα από τη σεζόν 2000/2001. Ποια ήταν η τελευταία ομάδα των μπλαουγκράνα που είχε αποκλειστεί.

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε 3-0 από την Μπάγερν για την 6η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπενφίκα επί της Ντιναμό Κιέβου, ρίχνει τους Καταλανούς στην 3η θέση του ομίλου και τους στέλνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Europa League, ως μετεξέλιξη του Κυπέλλου UEFA.

Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα είχε μείνει εκτός της κορυφαίας διασυλλογής διοργάνωσης από τους ομίλους ήταν τη σεζόν 2000/2001, όταν στον πάγκο των Καταλανών βρισκόταν ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Οι Καταλανοί είχαν μείνει στην 3η θέση με οκτώ πόντους πίσω από τη Λιντς των εννέα και της Μίλαν των 11. Τελευταία είχε τερματίσει η Μπεσίκτας με τέσσερις πόντους.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε μέχρι τον ημιτελικό του UEFA Cup, όπου και έμεινε εκτός από τη Λίβερπουλ, από την οποία ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι με 1-0. Για να φτάσει εκεί είχε αποκλείσει Κλαμπ Μπριζ, ΑΕΚ και Θέλτα.

Στο ρόστερ των μπλαουγκράνα βρισκόταν ο νυν προπονητής της ο Τσάβι και άλλοι όπως ο Φρανκ Ντε Μπουρ, ο Φιλίπ Κοκού, ο Λουίς Ενρίκε και ο Κάρλες Πουγιόλ.

Αναλυτικά το ρόστερ της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2000/2001: Ντιτριέλ, Ράιτζιγκερ, Φρανκ Ντε Μπουρ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Αμπελάρντο Φερνάντες, Ιβάν ντε λα Πένια, Αλφόνσο Πέρες, Φιλίπ Κοκού, Πάτρικ Κλάιφερτ, Ριβάλντο, Μαρκ Όφερμαρας, Σέρχι Μπαρχουάν, Ζεράρ Λόπες, Γάρι Λίτμανεν, Τσάβι, Εμανουέλ Πετίτ, Γκάμπρι Γκαρσία, Ντάνι Γκαρσία, Σιμάο Σαμπρόσα, Λουίς Ενρίκε, Ζέντεν, Κάρλες Πουγιόλ, Φρανσέκ Αρνάου, Σέρχιο Σάνταρια, Νταβίντ Μπερμούντο, Πέπε Ρέινα.

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ