CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 3-0: Εκτός νοκ άουτ του Champions League οι Καταλανοί έπειτα από 20 χρόνια

Ο Λιρόι Σανέ της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λιρόι Σανέ της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν θριάμβευσε στο Μόναχο απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 3-0 και καταδίκασε τους Καταλανούς σε αποκλεισμό στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε βαθμούς, η Μπάγερν έφτασε στην άνετη επικράτηση με 3-0 στο Μόναχο για την 6η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπενφίκα επί της Ντιναμό Κιέβου, ρίχνει τους Καταλανούς στην 3η θέση του ομίλου και τους στέλνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Europa League, ως μετεξέλιξη του Κυπέλλου UEFA.

Οι Καταλανοί μπήκαν με διάθεση να επιτεθούν και ένα ξεκάθαρο σχέδιο, όμως απέναντί τους είχαν μία ομάδα που δεν αφήνει το πόδι από το γκάζι. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο σταδιακά και όταν αντιλήφθηκαν ότι ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 34ο λεπτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έγινε δημιουργός και σήκωσε για τον Τόμας Μίλερ που με κεφαλιά έφτασε τα 50 γκολ στη διοργάνωση και τα οκτώ σε επτά αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να γίνει ο νο1 δήμιος των "μπλαουγκράνα" στο θεσμό.

Λίγο αργότερα, ο Λιρόι Σανέ δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα, ο Τερ Στέγκεν είχε κακή αντίδραση και το 2-0 ήταν γεγονός. Οι απογοητευμένοι παίκτες του Τσάβι έμαθαν στην ανάπαυλα για το ίδιο σκορ που υπήρχε στη Λισαβόνα και συμβιβάστηκαν με την ιδέα της 3ης θέσης στο 2ο ημίχρονο.

Χωρίς ιδέες για να απειληθεί η άμυνα της Μπάγερν, έμοιαζαν πιο ευάλωτοι στον αγωνιστικό χώρο και ο Τζαμάλ Μουσιάλα τους "τιμώρησε" στο 62' με το 3-0. Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για ακόμα μια φορά από την Μπάγερν με ένα διόλου κολακευτικό σκορ και αποτυγχάνει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ζίλε (78' Νιανζού), Ντέιβις (71' Ρίτσαρντς), Τολισό (60' Ρόκα), Μουσιάλα, Μίλερ, Κομάν (71' Σαρ), Σανέ, Λεβαντόβσκι (77' Τίλμαν)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λαγκλέ, Αραούχο, Άλμπα (31' Μινγκέθα), Γκάβι, Μπούσκετς, Φρ. Ντε Γιονγκ (73' Πουτζ), Ντεστ (46' Γκονθάλεθ), Ντεμπελέ (73' Κοουτίνιο), Ντεπάι

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ