EURO

"Τριάρα" η Τουρκία

"Τριάρα" η Τουρκία
Τουρκια, Νιχατ

Η Τουρκία δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ουγγαρία, όμως τελικά κατάφερε να νικήσει με 3-0

Τουρκία-Ουγγαρία 3-0

Εστω κι αν χρειάστηκε να μείνει ο αντίπαλος με δέκα παίκτες, η Τουρκία πέτυχε σημαντική νίκη 3-0 επί της Ουγγαρίας στο «Ισμέτ Ινονού» της Κωνσταντινούπολης και έπιασε τη Νορβηγία στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2008.

Το συγκρότημα του Φατίχ Τερίμ υστερεί ακόμη δύο βαθμών της εθνικής μας, που προπορεύεται στον όμιλο, όμως με τη νίκη της πραγματοποίησε σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

Οι Τούρκοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους μαχητικούς Μαγυάρους, οι οποίοι κράτησαν ως τα μέσα του β΄ ημιχρόνου το «μηδέν», ενώ παράλληλα απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις την εστία του Χακάν. Ομως, η αποβολή του Γκέρα στο 63΄ άλλαξε τη μορφή του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την αριθμητική υπεροχή τους και πήραν τη νίκη.

Το σκορ άνοιξε στο 68΄ ο Γκοκχάν Ουνάλ, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τουντσάι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάρκο Αουρέλιο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και «σφράγισε» τη μοίρα του παιχνιδιού. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Χαμίτ Αλτιντόπ.

Συνθέσεις
ΤΟΥΡΚΙΑ:
Χακάν, Εμρέ Ασίκ, Χαμίτ Αλτιντόπ, Σερβέτ, Ιμπραϊμ Ουζουλμέζ, Μάρκο Αουρέλιο, Γκοκντενίζ (61΄ Χαλίλ Αλτιντόπ), Αϊχάν (67΄ Σερντάρ), Τουντσάι, Γκοκχάν, Νιχάτ (46΄ Εμρέ)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Φούλοπ (71΄ Μπάλογκ), Γιούχαζ, Ζέλεσι, Βάντζακ, Τσιζμάντια, Βάσκο, Βας, Γκέρα, Τζούτζακ (82΄ Χάλμοσι), Χαϊνάλ, Πρίσκιν (66΄ Τοτ)

Διαιτητής: Στιούαρτ Ντούγκαλ (Σκωτία)
Κίτρινες: Χαμίτ Αλτιντόπ (Τουρκία) - Γκέρα, Πρίσκιν, Βάντζακ, Χαϊνάλ (Ουγγαρία)
Κόκκινη: Γκέρα (Ουγγαρία)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Μολδαβία 0-1

Την παρθενική νίκη της στον 3ο προκριματικό όμιλο του EURO 2008 πανηγύρισε η Μολδαβία, επικρατώντας 1-0 της Βοσνίας στο Σαράγεβο.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι Βόσνιοι μάλλον έχασαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, κάτι που βεβαίως είναι θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που την επόμενη αγωνιστική (13/10) θα υποδεχθεί την ομάδα του Φουάντ Μουζούροβιτς.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 22ο λεπτό ο Μπουγκάεφ με δυνατό σουτ.

Συνθέσεις
ΒΟΣΝΙΑ:
Γκούσο, Μπερμπέροβιτς, Μπάιτς, Ναντάρεβιτς, Ράντελιτς (46΄ Ιμπίσεβιτς), Ράχιμιτς, Μάλετιτς (78΄ Κούστοβιτς), Ζέμπα (46΄ Νταμιάνοβιτς), Μπλάτνιακ, Μουσλίμοβιτς, Τζέκο

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Καλαντσέα, Επουρεάνου, Λασένκοφ, Γκολοβατένκο, Ρεμπέγια, Κόμλενοτς (63΄ Ναμάσκο), Κορνεένκοφ, Γκάτσαν (85΄ Γιόσαν), Μπόρντιαν, Μπουγκάεφ, Ντόρος (73΄ Ρογκατσιόφ)

Διαιτητής: Γιούνι Χίτια (Φινλανδία)
Κίτρινες: Γκούσο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Κορνεένκοφ, Λασένκοφ, Μπουγκάεφ (Μολδαβία)



























TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ