ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Τρένο" η Μπάγερν, 8αρα η Βέρντερ (videos)!

"Τρένο" η Μπάγερν, 8αρα η Βέρντερ (videos)!
New Image

Συνέχιζει την αήττητη πορεία της η Μπάγερν περνώντας νικηφόρα με 1-0 από το Λεβερκούζεν. "Σαρωτική" η Βέρντερ Βρέμης, σκόρπισε με 8-1 την Μπίλεφελντ

Ούτε το εμπόδιο της Μπάγερ Λεβερκούζεν του Φάνη Γκέκα ήταν αρκετό για να σταματήσει την αρμάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, με τη Μπάγερν να φεύγει με το "τρίποντο" από τη "Μπάι Αρίνα" χάρη στο γκολ του Λούκα Τόνι στο 40ο λεπτό, και να εκτοξεύει τη διαφορά της από τον δεύτερη πλέον Σάλκε στους τέσσερις πόντους, μετά τη συμπλήρωση οκτώ αγωνιστικών.
Το σκορ της αγωνιστικής πάντως το πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, με την ομάδα του Τόμας Σάαφ να κάνει "φύλλο και φτερό" την δύσμοιρη Αρμίνια Μπίλεφελντ, επικρατώντας με το καταιγιστικό 8-1, και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο "Βέζερ Στάντιον" το βράδυ της Τετάρτης για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνεχίζει να προβληματίζει η περσινή πρωταθλήτρια, Στουτγκάρδη, ηττήθηκε με 2-1 από τη Χάνσα Ρόστοκ και έμεινε δέκα ολόκληρους πόντους μακριά από την κορυφή, ενώ σπουδαία επιτυχία εντός έδρας σημείωσε η νεοφώτιστη Καρλσρούη, 3-1 τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Πολλά γκολ στο Μπόχουμ-Νυρεμβέργη (3-3), με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μίετσελ, να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για τους γηπεδούχους, αλλά και στο Αμβούργο, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να έρχεται ισόπαλη, 2-2, με την Βόλφσμπουργκ του Φέλιξ Μάγκατ.

Ασταμάτητη η Μπάγερν Μονάχου

Η αήττητη πορεία της αρμάδας του Ότμαρ Χίτσφελντ στη φετινή Μπουντεσλίγκα συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της γκολκίπερ, Όλιβερ Καν (αισθάνθηκε πόνους στην προθέρμανση και αποχώρησε), και έχασε από το 50ο λεπτό λόγω τραυματισμού τον Κλόζε, η Μπάγερν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λεβερκούζεν στη "Μπάι Αρίνα", με τον Λούκα Τόνι να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 40ο λεπτό.

Αυτό ήταν το 6ο τέρμα για τον Ιταλό φορ στο ιταλικό πρωτάθλημα, με το γκολ αυτό να φέρει τη σφραγίδα και των άλλων δύο μεγάλων μετεγγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, Ριμπερί και Κλόζε, που συνεργάστηκαν άψογα πριν η μπάλα φτάσει στο... πιάτο του Τόνι.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έκτη νίκη της Μπάγερν σε οκτώ ματς πρωταθλήματος (έχει και δύο ισοπαλίες), με τους Βαυαρούς να φτάνουν στους 20 βαθμούς, απέχοντας πλεον τέσσερις πόντους από τη δεύτερη Σάλκε.

H πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, με το σουτ του Κλόζε να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Άντλερ, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Ρένζικ (πήρε τη θέση του Όλιβερ Καν, ο οποίος αισθάνθηκε πόνους κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει το ματς), έκανε σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Μπαρνέτα.

Στο 25ο λεπτό, ο γκολκίπερ της Μπάγερν βγήκε έγκαιρα από την εστία και έπεσε στα πόδια του προελαύνοντα Γκέκα, παίρνοντας τη μπουκιά μέσα από το στόμα του Έλληνα διεθνούς φορ, ενώ έδειξε τα αντακλαστικά του και στο 31ο λεπτό, σε σουτ του Μπαρνέτα.

Στο 34ο λεπτό η κεφαλιά του Τόνι από το ύψος της μικρής περιοχής αποκρούστηκε από την πλάτη του Άντλερ και έφυγε κόρνερ, όμως έξι λεπτά αργότερα το "βαρύ πυροβολικό" του βαυαρικού συλλόγου δεν χαρίστηκε στις "ασπιρίνες".

Ο Φρανκ Ριμπερί έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Κλόζε που βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Λεβερκούζεν, ο Γερμανός άσος έκανε το γύρισμα με το αριστερό, με τον Κλόζε να εκτελεί από κοντά τον Άντλερ για να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήταν το 6ο φετινό τέρμα του Ιταλού φορ, με το δίδυμο Κλόζε-Τόνι να μετράει συνολικά 14 τέρματα μέχρι στιγμής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, με τον Κλόζε να τραυματίζεται μετά από σύγκρουση που είχε με τον Κίσλινγκ και να αποχωρεί στο 50ο λεπτό, με τον Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα της Μπάγερν, και δύο λεπτά μετά να χάνει ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς, με το σουτ να περνά άουτ.

Το γυριστό σουτ του Γκέκα στο 62ο λεπτό βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρένζικ, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 88ο λεπτό, με το σουτ του Χαμίτ Άλτιντοπ να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Συμπερασματικά, πέρα από τον Τόνι, την παράσταση έκλεψαν σε αυτό το ματς οι δύο γκολκίπερ, με τις αρκετές σωτήριες επεμβάσεις που πραγματοποίησαν.

Στο πρώτο μέρος ξεχώρισε ο Ρένσικ, που αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του τρεις φορές, σε προσπάθειες των Κίσλινγκ, Γκέκα και Βιντάλ (δοκάρι από Μπαρνέτα), με τον γκολκίπερ της Λεβερκούζεν, Άντλερ, να έχει και αυτός τρεις καλές στιγμές, σταματώντας δύο φορές τον Τόνι και μία φορά τον Ριμπερί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φάνης Γκέκας ξεκίνησε ως βασικός και αντικαταστάθηκε στο 72ο λεπτό από τον Τσέχο διεθνή φορ, Μίχαλ Παπαδόπουλος.

Ακόμα σκοράρει η Βέρντερ...
Η λέξη "καταιγιστική" ακούγεται πολύ φτωχή για να περιγράψει την Βέρντερ που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο "Βέζερ Στάντιον", με την ομάδα του Τόμας Σάαφ να πραγματοποιεί έναν υγιεινή περίπατο απέναντι στη Αρμίνια Μπίλεφελντ, την οποία διέσυρε με το... εξωπραγματικό 8-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν "καθαρίσει" ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος, όταν το σκορ ήταν στο 4-1, με τον τεχνικό των "πρασίνων" να κάνει όλες του τις αλλαγές μέχρι το 63ο λεπτό, έχοντας στο μυαλό του το κρίσιμο ματς που ακολουθεί για το Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα της Βρέμης οι δύο επιθετικοί της ομάδας, Αλμέιδα και Σανόγκο, που πανηγύρισαν από δύο τέρματα έκαστος, ενώ το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσαν και οι Νιεμέγερ, Μέρσετακερ, Ρόζενμπεργκ και Ντιέγκο.

Στον αντίποδα, το γκολ της... παρηγοριάς πέτυχε στο 37ο λεπτό ο Βίσνιαρεκ, με τη Μπίλεφελντ να επιβεβαιώνει την τρομερά αρνητική παράδοση που την ακολουθεί όταν αντιμετωπίζει τη Βέρντερ στη Βρέμη, φτάνοντας τις 14 ήττες στα 15 ματς που έχει δώσει εκεί (μόνο μία ισοπαλία έχει αποσπάσει στην ιστορία της).

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης ήταν στην αποστολη της Αρμίνια, όμως έμεινε στον πάγκο σε όλο το ματς.

Η σύνθεση της Βέρντερ Βρέμης: Βίζε, Πάσανεν, Μέρσετακερ, Νάλντο, Τόσιτς, Γιένσεν, Βράνιες (62' Κρούζε) Νιεμέγιερ (33' Φριτς) Ντιέγκο, Σανόγκο (46' Ρόζενμπεργκ) Ούγκο Αλμέιδα

Στα υπόλοιπα ματς
Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η Καρλσρούη, με τη νεοφώτιστη να επικρατεί με 3-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ και να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 15 πόντους, μόλις έναν λιγότερο από τη δεύτερη Σάλκε και πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, τις δύο ουσιαστικά μοναδικές αήττητες ομάδες της Μπουντεσλίγκα.

Σπουδαία επιτυχία και για μία ακόμα νεοφώτιστη Χάνσα Ρόστοκ, η οποία επιβλήθηκε με 2-1 της απογοηγευτικής φέτος Στουτγκάρδης, φτάνοντας έτσι τους εννέα βαθμούς και ξεφεύγοντας τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Ισοπαλία με πολλά γκολ (3-3) στην κοιλάδα του Ρουρ, ανάμεσα στη Μπόχουμ (πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ο Μίετσελ) και τη Νυρεμβέργη (εκτός αποστολής ο Άγγελος Χαριστέας), ενώ το Αμβούργο έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην δεύτερη θέση του πίνακα τη Σάλκε, καθώς ισοφαρίστηκε δύο φορές από τη Βόλφσμπουργκ στην "AOL Arina".

Τα ματς του Σαββάτου:



Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 0-1 (40' Τόνι)
Μπόχουμ-Νυρεμβέργη 3-3 (43', 66' Σέστακ, 62' Μίετσελ / 40', 60' Κλούγκε, 88' Μισίμοβιτς)
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 2-2 (17' Ράινχαρντ, 70' Φαν ντερ Φάαρτ / 57' (πεν.) Γκραφίτε, 88' Ντεζαγκάχ)
Χάνσα Ρόστοκ-Στουτγκάρδη 2-1 (16' Ράθγκεμπ, 17' Ορέστες / 73' Γκόμεζ)
Καρλσρούη-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1 (26' Πορσέλο, 64' Έγκιμαν, 75' Φρέις / 41' Βερνς)
Βέρντερ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 8-1 (17' Νιεμέγερ, 36', 88' Aλμέιδα, 42', 44' Σανόγκο, 59' Μέρσετακερ, 67' Ρόζενμπεργκ, 85' Ντιέγκο / 37' Βίσνιαρεκ)

Δείτε το γκολ του Λούκα Τόνι, στην επικράτηση της Μπάγερν Μονάχου επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν:




Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη με 2-1 της Χάνσα Ροστόκ επί της Στουτγκάρδης:




































































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ