ΤΣΕΛΣΙ

Τούχελ: "Ο Λουκάκου είναι πνευματικά κουρασμένος λόγω των πολλών αγώνων που έχει δώσει"

Ο Τόμας Τούχελ και ο Ρομέλου Λουκάκου κατά τη διάρκεια αγώνα της Τσέλσι στο Champions League κόντρα στην Ζενίτ | 14 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Τόμας Τούχελ και ο Ρομέλου Λουκάκου κατά τη διάρκεια αγώνα της Τσέλσι στο Champions League κόντρα στην Ζενίτ | 14 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Τόμας Τούχελ δικαιολόγησε τον Ρομέλου Λουκάκου για το γεγονός πως έχει χάσει το δρόμο προς τα δίχτυα στα έξι τελευταία ματς της Τσέλσι, κάνοντας λόγο για πνευματική κούραση του Βέλγου φορ λόγω των συνεχόμενων αγώνων που παίρνει μέρος.

Ο Ρομέλου Λουκάκου άρχισε φουριόζος τη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι βρίσκοντας 4 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα σε ισάριθμα ματς που ήταν βασικός, όμως το τελευταίο διάστημα έχει χάσει το "μαγικό του άγγιγμα" και μετράει 6 ματς που δεν έχει σκοράρει.

Μάλιστα, στον αγώνα με την Μπρέντφορντ το περασμένο Σάββατο όπου η ομάδα του δυτικού Λονδίνου πήρε τη νίκη με 1-0 αλλά υπέφερε μέχρι το φινάλε, ο Βέλγος είδε τον Τόμας Τούχελ να τον κάνει αλλαγή για πρώτη φορά από τότε που έγινε το super deal και οι μπλε έδωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Ίντερ.

Σύμφωνα με τον Τόμας Τούχελ, που δέχτηκε ερώτηση για τον Λουκακού, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (10/10) ενόψει του αγώνα με την Μάλμε για την 3η αγωνιστική του Champions League, η μη παραγωγικότητα του Λουκάκου έχει να κάνει με την κούρασή του, στο πνευματικό κομμάτι, από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει δώσει.

"Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή νομίζω πως ο Ρομέλου έχει παίξει πάρα πολύ. Αγωνίστηκε σε πάρα πολλές διοργανώσεις μέσα στο καλοκαίρι, με πολλές διοργανώσεις να είναι με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Τώρα έπαιξε στο Nations League. Είναι ένας φανταστικός αθλητής και πολύ ανταγωνιστικός που θέλει να κερδίζει. Δεν χαλαρώνει ποτέ στα παιχνίδια.

Θέλει να βγαίνει και να νικάει. Ξέρω πόσο πολύ ήθελε να έχει ένα καλό αποτέλεσμα στο Euro 2020 με το Βέλγιο και στο Nations League, για εκείνον ήταν ένα τεράστιο ματς", τόνισε ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι, για να συμπληρώσει:

"Σημαίνει πολλά για εκείνον να παίζει για τη χώρα του και αντιμετωπίζει με τη μέγιστη σοβαρότητα τα ματς. Εάν κάτι δεν πάει καλά, το κουβαλάει στους ώμους του.

Το σκέφτεται, έχει επίδραση πάνω του και νιώθω πως είναι λίγο κουρασμένος, στο πνευματικό κομμάτι. Έχει παίξει και σερί ματς και νομίζω πως αυτό έχει παίξει ρόλο.

Με το που θα βρει ρυθμό, θα βρει ευκολότερα τα πράγματα. Είναι δύσκολο να καταλάβεις αν χρειάζεται όντως διάλειμμα ή να συνεχίσουμε να τον κρατάμε στον αγωνιστικό χώρο.

Το ίδιο ισχύει και για τους Μάουν και Ζορζίνιο που κουβαλούν πολύ βάρος για τις χώρες τους. Το σηκώνουν και τους αρέσει γιατί είναι παίκτες νικητές. Είτε σας αρέσει είτε όχι, εάν παίξει κάποιος 100 ματς το χρόνο, μπορεί να είναι κουραστικό".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ