PREMIER LEAGUE

Μπρέντφορντ - Τσέλσι 0-1: Τσίλγουελ και Μεντί κράτησαν τους μπλε στην κορυφή

Ο Μπεν Τσίλγουελ πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπρέντφορντ σε ματς της Premier League | 16 Οκτωβρίου 2021
Ο Μπεν Τσίλγουελ πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπρέντφορντ σε ματς της Premier League | 16 Οκτωβρίου 2021 @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Με τον Τσίλγουελ να βρίσκει δίχτυα στο 45' και τον Μεντί να κατεβάζει τα ρολά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Μπρέντφορντ και επέστρεψε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ρομέλου Λουκάκου δεν σκόραρε (για πέμπτο σερί ματς), το δεύτερο ημίχρονο την βρήκε να υποφέρει και να μαζεύεται αρκετές φορές στην άμυνά της για να αντέξει στο σφυροκόπημα των γηπεδούχων, ωστόσο το φινάλε βρήκε την Τσέλσι να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη που την επανέφερε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή την πέτυχε απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη της φετινής Premier League, την νεοφώτιστη Μπρέντφορντ, με τους μπλε να επικρατούν με 1-0 στο μίνι ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου, έχοντας για πρωταγωνιστές τον Μπεν Τσίλγουελ που σκόραρε στο 45' και τον Εντουάρ Μεντί που πραγματοποίησε πλήθος σωτήριων επεμβάσεων στο δεύτερο ημίχρονο.

Σημειώνεται πως με αυτή την επιτυχία η Τσέλσι κατέγραψε και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ αφού έγινε η πρώτη ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας που μετράει επτά διαδοχικές εκτός έδρας επιτυχίες σε λονδρέζικα ντέρμπι.

Το ματς

Χωρίς τις πολλές μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με την Μπρέντφορντ να αγγίζει το γκολ με τον Εμπεουμό που έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μεντί στο 20' και την Τσέλσι να απειλεί στο 37' με το σουτ του Βέρνερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει το 1-0 των μπλε δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Μετά από σέντρα από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας των μελισσών και απομάκρυνση της μπάλας, αυτή στρώθηκε στον Τσίλγουελ που με ένα δυνατό σουτ με το αριστερό έβαλε τα κατάλληλα φάλτσα για να νικήσει τον Ράγια και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του Τούχελ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η Τσέλσι όχι μόνο δεν μπόρεσε να χτίσει πάνω σε αυτό το γκολ για να εδραιώσει κυριαρχία αλλά είδε την Μπρέντφορντ όσο περνούσε η ώρα να την κλείνει στα καρέ της και πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο.

Απόδειξη οι 10 τελικές προσπάθειες των παικτών του Τόμας Φρανκ έναντι μόλις 1 εκείνων της Τσέλσι, με τους γηπεδούχους να βάζουν φωτιά στις εξέδρες με το σφυροκόπημα των μπλε αλλά να έχουν δεύτερο δοκάρι με τον Εμπεουμό στο 75' και να βρίσκουν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Μεντί που έκανε μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις, με αποκορύφωμα εκείνη στο 90+2' όταν και απογειώθηκε για να διώξει σε κόρνερ το ψαλιδάκι του Νόργκαρντ.

Οι 16-5 τελικές (7-1 εντός εστίας), τα δύο δοκάρια αλλά και το 1.84 στα xgoals για την Μπρένφορντ έναντι του πενιχρού 0.27 της Τσέλσι είναι ενδεικτικά της εικόνας του αγώνα, με τον Μεντί να αναδεικνύεται δικαιολογημένα ως ο MVP, έχοντας έξι συνολικά αποκρούσεις και φτάνοντας τα 30 ματς σε σύνολο 54 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις που κρατάει απαραβίαση την εστία της Τσέλσι (τα 20 σε αναμετρήσεις της Premier League).

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Γιόργκενσεν, Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνιος (72' Γκόντος), Γένσεν, Νόργκαρντ, Ονιέκα (67' Φορς), Ρίκο, Τόνι, Εμπέουμο

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα, Κρίστενσεν, Σαρ, Αθπιλικουέτα (89' Τζέιμς), Καντέ, Λόφτους-Τσικ, Κόβατσιτς (65' Μάουντ), Τσίλγουελ, Βέρνερ, Λουκάκου (77' Χάβερτς)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 0-5

Άστον Βίλα - Γουλβς 2-3

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-0

Νόριτς - Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον - Λιντς 1-0

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ