ΤΣΕΛΣΙ

Τούχελ: "Ήμασταν δυνατοί για 70 λεπτά και πολύ τυχεροί στα τελευταία 20 που ξεφύγαμε με τη νίκη"

Ο Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρέντφορντ | 16 Οκτωβρίου 2021
Ο Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρέντφορντ | 16 Οκτωβρίου 2021 @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Ο Τόμας Τούχελ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη επί της Μπρέντφορντ και παράλληλα παραδέχτηκε πως η Τσέλσι είχε την τύχη με το μέρος στο τελευταίο 20λεπτο για να μπορέσει να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων.

Η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπρέντφορντ επικρατώντας 1-0 με το γκολ του Τσίλγουελ στο 45' και είναι ξανά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, στο +1 από την Λίβερπουλ, ωστόσο ο Τόμας Τούχελ δεν θέλησε να κλείσει τα μάτια όταν ρωτήθηκε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η άμυνα των μπλε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 70'.

Στις δηλώσεις που έκανε στη μεικτή ζώνη στο φινάλε του αγώνα, ο Γερμανός παραδέχτηκε πως ο Εντουάρ Μεντί ήταν το πρόσωπο κλειδί για την ομάδα του ώστε να πάρει το τρίποντο και πως η τύχη έπαιξε το ρόλο της στην αναμέτρηση.

"Ήμασταν πολύ δυνατοί για 70 λεπτά και πολύ τυχεροί στα τελευταία 20 που δραπετεύσαμε με τη νίκη. Στα τελευταία 20 λεπτά, το ματς έγινε ξαφνικά αναμέτρηση του League Cup και μοιάζαμε σαν να έχουμε έναν παίκτη λιγότερο από αυτούς. Απόλυτος σεβασμός στην Μπρέντφορντ.

Απόψε χρειαστήκαμε λίγη τύχη αλλά γενικά είμαι χαρούμενος με την ενέργεια που βγάλαμε, μπορώ να μας το αναγνωρίσω", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούχελ, ο οποίος σε ερώτηση για τη νεανική τριπλέτα που εμφάνισε στο κέντρο της άμυνας (Τσαλόμπα - Κρίστενσεν - Σαρ) είπε:

"Εμπιστευόμαστε τα παιδιά που είναι μαζί μας και αν δεν παίζεις, δεν θα αποκτήσεις εμπειρίες. Όταν αντιμετωπίζεις καλές ομάδες θέλεις να παίζεις μαζί τους μετά απο διακοπή για ματς εθνικών ομάδων ή στην αρχή της σεζόν, για αυτό είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα που φέραμε".

Υπενθυμίζεται πως η Τσέλσι ολοκλήρωσε το ματς έχοντας μόλις 5 τελικές προσπάθειες έναντι 16 των γηπεδούχων (1 εντός εστίας, το γκολ του Τσίλγουελ, έναντι 7 της Μπρέντφορντ) και με 0.27 στα xgoals έναντι 1.84 της ομάδας του Τόμας Φρανκ, με το μοναδικό σημείο όπου υπερείχε να είναι το ποσοστό κατοχής, 56%.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ