PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Σον σόκαρε την πρωταθλήτρια

Ο Σον πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σίτι
Ο Σον πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σίτι © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

O ανέτοιμος Kέιν ήταν εκτός αποστολής όμως η Τότεναμ είχε τον καυτό Σον στη διάθεσή της, που νίκησε τον Έντερσον με σουτ εκτός περιοχής στο 55' και της χάρισε σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Σίτι, στην πρεμιέρα της Premier League.

Μία τεράστια νίκη από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (15/8) η Τότεναμ, η οποία με τον Σον να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 55ο λεπτό (7ο στην καριέρα του με τα σπιρούνια απέναντι στους πολίτες) υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι σε οδυνηρή ήττα με το καλημέρα της νέας Premier League.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Premier League που η πρωταθλήτρια γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς της σεζόν, με την Μάντσεστερ Σίτι μάλιστα να γνωρίζει τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από την Τότεναμ και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μετράει πλέον συνολικά 5 εκτός έδρας ήττες από τα σπιρούνια (δεν υπάρχει ομάδα που να τον έχει νικήσει περισσότερες φορές από τότε που είναι στον πάγκο της Σίτι).

Σημειώνεται πως η Τότεναμ δεν είχε τον Χάρι Κέιν στη διάθεσή της (έμεινε εκτός αποστολής, την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια περί μεταγραφής του στην Σίτι), με τον Τζακ Γκρίλις -παίκτη για τον οποίο δόθηκαν 100.000.000 λίρες για την απόκτησή του από την Άστον Βίλα- να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Σίτι αλλά να μην καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι.

Το ματς

Η Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι και τρανή απόδειξη είναι το γεγονός πως με τη συμπλήρωση των πρώτων έξι λεπτών είχε τρεις εξαιρετικές στιγμές για να μπει στη θέση του οδηγού. Στο 4' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιουντογκάν πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 5' η κεφαλιά του Φερναντίνιο (μετά απο άστοχη έξοδο του Λιορίς) έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι ενώ στο 6' το πλασέ του Κανσέλο από πλεονεκτική θέση ήταν και αυτό άστοχο.

Το 15λεπτο βρήκε τους πρωταθλητές Αγγλίας να φτάνουν σχεδόν στο 80% την κατοχή μπάλας όμως από το 20' και μετά η Τότεναμ όχι μόνο άρχισε να ισορροπεί και να μην επιτρέπει στους παίκτες του Γκουαρδιόλα να κυκλοφορούν με άνεση τη μπάλα και να μπαίνουν στην περιοχή της, αλλά είχε και εκείνη δύο ευκαιρίες για γκολ.

Στο 24' ο Μόουρα είδε το σουτ του αποκρούεται στο ύψος της μικρής περιοχής και στο 40' το σουτ του Σον με καλές προϋποθέσεις έφυγε άουτ, με τους πολίτες από την πλευρά τους να έχουν ως επικίνδυνη φάση όλο αυτό το διάστημα το σουτ του Μαχρέζ από καλή θέση στο 35', που έφυγε αρκετά μέτρα εκτός εστίας.

Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές τελικές προσπάθειες (4-8), όμως ουδεμία ήταν στο στόχο, με το πρόβλημά και για τις δύο ομάδες να εντοπίζεται στο εύκολο γκολ, δείγμα έλλειψης κλασικού φορ (με Σον στην κορυφή η Τότεναμ, με Φεράν Τόρες η Σίτι).

Ωστόσο, όταν η Τότεναμ κατάφερε να βρει την πρώτη της τελική στην εστία, δεν λάθεψε. Αυτή ήρθε στο 55' μέσω ταχύτατης κόντρας που έβγαλαν τα σπιρούνια με τους Μπέρχβαϊν και Σον, με τον πρώτο να κουβαλάει για αρκετά μέτρα τη μπάλα και να τροφοδοτεί τον δεύτερο και τον Νοτιοκορεάτη να εκτελεί με αριστερό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Έντερσον.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπέρχβαϊν είχε απίστευτη ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της Τότεναμ όμως αστόχησε στο τετ α τετ του με τον Έντερσον, με την Σίτι στη συνέχεια να ανακτά την κατοχή και να προσπαθεί να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους αλλά να χρειάζεται να φτάσει το 75ο λεπτό για να έχει σουτ εντός εστίας, αυτό του Γκρίλις που σταμάτησε ο Λιορίς.

Ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς και τον -όχι 100% έτοιμο- Ντε Μπράινε στο 79', και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός υποχρέωσε τον Λιορίς σε δύσκολη επέμβαση στο 84' με σουτ εκτός περιοχής, ενώ ο Γάλλος ήταν θετικός και δύο λεπτά αργότερα, διώχνοντας σε κόρνερ με το πόδι το σουτ του Τόρες από πλάγια θέση.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση στο ματς, με την Τότεναμ να κρατάει το χρυσό 1-0 μέχρι το φινάλε και να παίρνει τεράστια νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο της.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Τανγκάνγκα (83' Ντόχερτι), Σάντσεζ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Σκιπ, Χόιμπιεργκ (90' Ρομέρο), Μπέρχβαϊν (77' Λο Σέλσο), Άλι, Μούρα, Σον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Άκε, Μεντί (79' Ζιντσένκο), Γκρίλις, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ (79' Ντε Μπράινε), Τόρες, Στέρλινγκ (70' Ζεσούς)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 13 Αυγούστου

Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 2-0 (22' Κάνος, 73' Νόργκαρντ)

Σάββατο 14 Αυγούστου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 5-1 (30', 54', 60' Φερνάντες, 52' Γκρίνγουντ, 68' Φρεντ / 48' Έιλινγκ)

Μπέρνλι - Μπράιτον 1-2 (2' Ταρκόφσκι / 73' Μοπέ, 78' ΜακΆλιστερ)

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (27' Αλόνσο, 40' Πούλισικ, 58' Τσαλόμπα)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1 (47' Ρισάρλιζον, 76' Ντουκουρέ, 81' Κάλβερτ-Λιούιν - 22' Άρμστρονγκ)

Λέστερ - Γουλβς 1-0 (41' Βάρντι)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-2 (10' Ντένις, 42' Σαρ, 67' Κούτσο / 70' ΜακΓκιν, 90+7' πεν.Ινγκς)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3 (26' Ζότα, 65' Φιρμίνο, 74' Σαλάχ)

Κυριακή 15 Αυγούστου

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 2-4 (5' Γουίλσον, 40' Μέρφι / 18' Κρέσγουελ, 53' Μπενραχμά, 63' Σούτσεκ, 66' Αντόνιο)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (55' Σον)

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League και όλων των πρωταθλημάτων

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ