PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Μπρέντφορντ έστησε πάρτι στην επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, 2-0 την Άρσεναλ

Ο Κάνος πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Άρσεναλ με τη φανέλα της Μπρέντφορντ για την Premier League | 13 Αυγούστου 2021
Ο Κάνος πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Άρσεναλ με τη φανέλα της Μπρέντφορντ για την Premier League | 13 Αυγούστου 2021 @2021 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μπρέντφορντ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από 74 χρόνια απουσίας και το γιόρτασε με μεγαλειώδη τρόπο, ρίχνοντας στο καναβάτσο με 2-0 εντός έδρας την Άρσεναλ στο εναρκτήριο παιχνίδι της φετινής Premier League.

Παραμονή του αγώνα με την Άρσεναλ, πρώτου για την Μπρέντφορντ στη μεγάλη κατηγορία μετά από 74 χρόνια απουσίας και παρθενικού στην ιστορία της στην Premier League, ο Τόμας Φρανκ είχε στείλει το εξής μήνυμα: "θα επιτεθούμε στους μεγάλους της κατηγορίας".

Κάτι παραπάνω από 24 ώρες μετά η υπόσχεσή του έγινε πραγματικότητα, με την Μπρέντφορντ να πραγματοποιεί ονειρεμένο ντεμπούτο στα μεγάλα σαλόνια επί εποχής Premier League καθώς νίκησε πεντακάθαρα με 2-0 την Άρσεναλ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος και έστειλε στον έβδομο ουρανό της ευτυχίας τους οπαδούς της στις εξέδρες.

Το σημαντικότερο πάντως δεν ήταν πως οι μέλισσες πήραν το τρίποντο αλλά το ότι το έκαναν με πειστικό τρόπο, στέλνοντας το μήνυμα πως μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι φέτος στη μεγάλη κατηγορία αν και νεοφώτιστοι.

Οι παίκτες του Τόμας Φρανκ ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίωρο και επιβραβεύτηκαν στο 22ο λεπτό, με τον Κάνος να κάνει δυνατό σουτ εντός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λένο (1-0).

Η Άρσεναλ χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο για να αντιδράσει, με τον Σμιθ-Ρόου να έχει την πρώτη καλή στιγμή της στο ματς στο 52' (απέκρουσε ο κίπερ Ράγια), για να έρθει στο 73' η χαριστική βολή στην προβληματική Άρσεναλ με ένα γκολ που εμφάνισε όλες τις χτυπητές αδυναμίες της στα μετώπισθεν τα τελευταία χρόνια.

Εκτέλεση πλαγίου άουτ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής και ουδείς μπόρεσε να απομακρύνει, με τον Νόργκαρντ να πετάγεται και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Μάταια προσπάθησαν στο φινάλε οι κανονιέρηδες να ξαναμπούν στο ματς (ο Ράγια σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο και το σουτ του Πεπέ μέσα από την περιοχή), με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους γηπεδούχους να ξεσπούν σε ουρανομήκεις πανηγυρισμούς, γιορτάζοντας μπροστά στο κοινό τους μία ιστορική νίκη.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Άγερ (71' Μπεκ), Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνος, Νόργκαρντ, Γιάνελτ, Χένρι, Ονιέκα (80' Μπίντστρουπ), Εμπέουμο (86' Φορς), Τόνι

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τσέιμπερς (81' Ταβάρες), Γουάιτ, Μάριμ, Τίερνι, Λοκονγκά, Τζάκα, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου, Μαρτινέλι (71' Νέλσον), Μπαλογκούν (59' Σακά)

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ