PREMIER LEAGUE

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Ο Τσιμίκας και ο Σαλάχ νίκησαν τον Γιαννούλη

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Ο Τσιμίκας και ο Σαλάχ νίκησαν τον Γιαννούλη
JUSTIN TALLIS/AFP/VISUALHELLAS.GR

Η Λίβερπουλ άρχισε με ιδανικό τρόπο τη σεζόν στην Premier League, φεύγοντας με νίκη 3-0 από την έδρα της Νόριτς. Πολύ καλή εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα για τους Κόκκινους, βασικός και ο Δημήτρης Γιαννούλης για τα "καναρίνια", που είχαν στον πάγκο τον Χρήστο Τζόλη.

Η Λίβερπουλ άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές υποχρεώσεις της. Το 3-0 επί της Νόριτς στο "Κάροου Ρόουντ" της δίνει ώθηση για τη συνέχεια, αφού προσέφερε πολλά θετικά μηνύματα, πλην των τριών βαθμών. Ένα από αυτά ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα, που έκανε ντεμπούτο ως βασικός στην Premier League και ήταν αρκετά δραστήριος και απειλητικός.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Γιαννούλης, που έκανε κι αυτός ντεμπούτο στην κατηγορία, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα ανασταλτικά απέναντι στον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος είχε δύο ασίστ (με σκόρερ τους Ντιόγκο Ζότα και Ρομπέρτο Φιρμίνο) και ένα γκολ. Ο Χρήστος Τζόλης έμεινε στον πάγκο και θα πάρει λεπτά συμμετοχής σε κάποιο επόμενο παιχνίδι.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε τον Τσιμίκα βασικό στη θέση του τραυματία Άντι Ρόμπερτσον, ενώ επέστρεψε στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Από την πλευρά του, ο Ντάνιελ Φάρκε χρησιμοποίησε βασικό τον Γιαννούλη όπως και την περσινή σεζόν, αλλά κράτησε στον πάγκο τον νεοαποκτηθέντα Τζόλη.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τον Γιαννούλη να παίζει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία της μπάλας. Τα λεπτά κυλούσαν, όμως, με την αδυναμία των "καναρινιών" να εκτελέσουν να είναι εμφανής.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο η Λίβερπουλ άρχισε να απειλεί περισσότερο, με τον Τσιμίκα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες. Αρχικά δεν πρόλαβε να σουτάρει από κοντά και στη συνέχεια έκανε μία μαγική ενέργεια αποφεύγοντας έναν αντίπαλο, έβγαλε μία καλή σέντρα, όμως ένας αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ.

Το γκολ εν τέλει ήρθε από τον Ζότα σε μία αντεπίθεση, με τον Σαλάχ να αγγίζει την μπάλα νωρίτερα είτε λόγω κακού κοντρόλ είτε λόγω πανέξυπνης ασίστ. Όπως και να 'χει, η Λίβερπουλ πήρε τον έλεγχο έπειτα από αυτό το γκολ και σπάνια τον έχασε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο 2ο μέρος, οι "κόκκινοι" μπήκαν ξανά δυνατά, προσπάθησαν να βρουν κι άλλα γκολ και με τον καιρό δικαιώθηκαν. Πρώτα ο Φιρμίνο σε μία αντεπίθεση και στη συνέχεια ο Σαλάχ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, με την απόδοση του Τσιμίκα να πέφτει σε αυτό το διάστημα.

Η Νόριτς έψαξε το γκολ κυρίως από στημένα, αλλά βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Άλισον, ο οποίος έκανε μία εντυπωσιακή εξ επαφής απόκρουση στον Μαξ Άαρονς και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γιαννούλης, Λεές Μελού, Γκίλμουρ, Ρουπ, Ράσιτσα (77' Σάρτζεντ), Πούκι (77' Ίντα), Κάντγουελ (86' Ντάουελ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (61' Φαμπίνιο), Μίλνερ, Κεϊτά (83' Έλιοτ), Σαλά, Ζότα (61' Φιρμίνο), Μανέ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στην Premier League

Παρασκευή 13 Αυγούστου

Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 2-0 (22' Κανός, 73' Νέργκααρντ)

Σάββατο 14 Αυγούστου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 5-1 (30', 54', 60' Φερνάντες, 52' Γκρίνγουντ, 68' Φρεντ - 48' Έιλινγκ)

17:00 Μπέρνλι - Μπράιτον 1-2 (2' Ταρκόφσκι - 73' Μοπέ, 78' ΜακΆλιστερ)

17:00 Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (27' Αλόνσο, 40' Πούλισικ, 58' Τσαλόμπα)

17:00 Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1 (47' Ριτσάρλισον, 76' Ντουκουρέ, 81' Κάλβερτ Λιούιν - 22' Άρμστρονγκ)

17:00 Λέστερ - Γουλβς 1-0 (41' Βάρντι)

17:00 Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-2 (10' Ντένις, 42' Σαρ, 67' Κούτσο - 70' ΜακΓκιν, 90+7' Ινγκς)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3 (26' Ζότα, 65' Φιρμίνο, 74' Σαλάχ)

Κυριακή 15 Αυγούστου

16:00 Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ

18:30 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League και όλων των πρωταθλημάτων

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΟΡΙΤΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ