PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Τσέλσι επικράτησε άνετα της Κρίσταλ Πάλας με 3-0, νίκη και για τη Λέστερ κόντρα στη Γουλβς στο ντεμπούτο του Σα

Οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν
Οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν © 2021 PETER MORRISON / AP IMAGES

Η Τσέλσι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, καθώς επικράτησε 3-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ για την πρώτη αγωνιστική της Premier League. Νίκη και για τη Λέστερ κόντρα στη Γουλβς με 1-0, στο επίσημο ντεμπούτο του Ζοζέ Σα με τους "λύκους".

Η Τσέλσι πέτυχε άνετη νίκη κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο Στάμφορτζ Μπριτζ με 3-0, για την πρεμιέρα της Premier League. Η Λέστερ δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Γουλβς, στο επίσημο ντεμπούτο του Ζοζέ Σα, με τους "λύκους".

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους συμπολίτες, καθώς είχαν τα ηνία του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο, από τη δεξιά γωνία λίγο έξω από την περιοχή.

Οι "μπλε" πέτυχαν και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα, με τον Κριστιάν Πούλισικ στο 40ο λεπτό. Ο Μάουντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκουαΐτα έκανε την έξοδο προ του Βέρνερ, ωστόσο δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, με τον Μάουντ να την στέλνει στα δίχτυα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Τούχελ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, περιορίζοντας την ομάδα του Σολ Κάμπελ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Τρέβο Τσαλόμπα στο 58ο λεπτό, έκανε το 3-0 με ωραίο μακρινό σουτ του Τσαλόμπα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 22χρονου Άγγλου στόπερ με τη φανέλα των "μπλε.

Τσέλσι: Μέντι, Τσαλόμπαχ, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (67' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο (86' Έμερσον), Μάουντ, Πούλισικ (82' Χάβερτς), Βέρνερ

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Κουγιατέ, Γκουεχί, Μίτσελ, ΜακΆρθουρ, Ρίντεβαλντ (77' Ρακ-Σαγί), Σχλουπ (57' Άντερσεν), Αγιού, Ζαχά, Ματετά (57' Μπεντέκε)

Δύσκολα η Λέστερ κόντρα στη Γουλβς

Η Λέστερ επικράτησε της Γουλβς 1-0 στο επίσημο ντεμπούτο του Ζοζέ Σα με τους "λύκους", στο Κινγκ Πάουερ Στάντιουμ.

Στο 15ο λεπτό οι "αλεπούδες" βρήκαν δίχτυα με τον Βάρντι, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Βρετανός φορ ήταν εκτεθειμένος.

Ότι δεν πέτυχε στο 15' το κατάφερε στο 41ο λεπτό. Ο Ματέους Περέιρα με ωραία ενέργεια απέφυγε δύο ποδοσφαιριστές και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βάρντι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κοντινή προβολή, νίκησε τον Σα κάνοντας το 1-0.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά, παρά το γεγονός ότι οι "λύκοι" πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, δίχως αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να παραμένει το τελικό σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στα άλλα παιχνίδια, η Γουότφορντ επικράτησε 3-2 της Άστον Βίλα, με τον Ντένις να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας μια ασίστ.

Η Έβερτον νίκησε τη Σαουθάμπτον με 3-1, στο Γκούντισον Παρκ, παρά το γεγονός ότι οι "Άγιοι" είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ στο στο 22ο λεπτό. Ο Ριτσάρλισον με ένα γκολ και μια ασίστ, οδήγησε τα "ζαχαρωτά" στην ανατροπή.

Η Μπράιτον πέτυχε σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Μπέρνλι. Οι παίκτες του Σον Ντάις άνοιξαν το σκορ στο 2ο λεπτό, με τον Ταρκόφσκι, με τους "γλάρους' να πετυχαίνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε γκολ του Μοπέ (73') και του ΜακΆλιστερ (78').

Λέστερ: Σμάιχελ, Περέιρα, Αμάρτεϊ, Σουγιουνσού, Τόμας, Τίλεμανς, Εντίντι, Πέρεθ (62' Βέστεγκαρντ), Μάντισον (62' Σουμαρέ), Μπαρνς (72' Ιχεανάτσο), Βάρντι

Γουλβς: Σα, Κίλμαν (90+1' Σοάρες), Κόαντι, Σάις, Χέβερ, Νέβες, Μουτίνιο (66' Ντέντονκερ), Μάρσαλ, Τραορέ, Τρινκάο (86' Γκιμπς - Γουάιτ), Χιμένεθ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Premier League

Παρασκευή 13 Αυγούστου

Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 2-0 (22' Κανός, 73' Νέργκααρντ)

Σάββατο 14 Αυγούστου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 5-1 (30', 54', 60' Φερνάντες, 52' Γκρίνγουντ, 68' Φρεντ - 48' Έιλινγκ)

Μπέρνλι - Μπράιτον 1-2 (2' Ταρκόφσκι - 73' Μοπέ, 78' ΜακΆλιστερ)

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (27' Αλόνσο, 40' Πούλισικ, 58' Τσαλόμπα)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1 (47' Ριτσάρλισον, 76' Ντουκουρέ, 81' Κάλβερτ - Λέβιν - 22' Άρμστρονγκ)

Λέστερ - Γουλβς 1-0 (41' Βάρντι)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-2 (10' Ντένις, 42' Σαρ, 67' Κούτσο - 70' ΜακΓκιν, 90+7' Ινγκς)

19:30 Νόριτς - Λίβερπουλ

Κυριακή 15 Αυγούστου

16:00 Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ

18:30 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League και όλων των πρωταθλημάτων

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ