PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Γουλβς 2-0: Σε τροχιά Ευρώπης τα σπιρούνια

Tottenham's Harry Kane, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Wolverhampton Wanderers at Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, May 16, 2021. (AP Photo/Andrew Couldridge, Pool)
Tottenham's Harry Kane, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Wolverhampton Wanderers at Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, May 16, 2021. (AP Photo/Andrew Couldridge, Pool) @ 2021 ANDREW COULDRIDGE/ASSOCIATED PRESS

Η Τότεναμ επικράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία 2-0 εντός έδρας της Γουλβς και έπιασε στην 6η της βαθμολογίας την Γουέστ Χαμ, αυξάνοντας τις ελπίδες της για παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν (VIDEOS).

Μετά την ήττα στο "Έλαντ Ρόουντ" από την Λιντς, η νίκη αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για την Τότεναμ απέναντι στην Γουλβς για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και η ομάδα του Ράιαν Μέισον την πήρε χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα απέναντι στους υποτονικούς "λύκους", σε ματς που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής (16/5) στο "Tottenham Hotspur Stadium" για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Οι Λονδρέζοι επέβαλαν από νωρίς την κυριαρχία τους αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου για να ξεκλειδώσουν για πρώτη φορά την άμυνα της ομάδας του Νούνο Εσπίριτο Σάντο: ο Χόιμπιεργκ έβγαλε την κάθετη πάσα και ο Κέιν με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πατρίσιο για να κάνει το 1-0 με το 22ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Με αυτό το τέρμα μάλιστα ο Άγγλος στράικερ έχει πλέον συμμετοχή σε 35 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (22 γκολ + 13 ασίστ), με τους μοναδικούς παίκτες που έχουν μεγαλυτερα νούμερα στα τοπ πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να είναι οι Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Στο 62' "κλείδωσε" το τρίποντο για τα σπιρούνια, με τον δημιουργό του πρώτου τέρματος Χόιμπιεργκ να γίνεται σκόρερ, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Πατρίσιο σε σουτ του Μπέιλ (2-0), για να πανηγυρίσει το πρώτο ματς στην καριέρα του -σε 145 συνολικά συμμετοχές- με γκολ και ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ράιαν Μέισον έγινε ο πρώτος προπονητής της Τότεναμ μετά από τον Χάρι Ρέντναπ το 2008 που πέτυχε τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του στην Premier League ενώ οι 24 τελικές προσπάθειες και οι 13 εντός εστίας κόντρα στην Γουλβς είναι νούμερα που δεν είχαν σημειωθεί σε κανένα ματς πρωταθλήματος των σπιρουνιών με τον Ζοζέ Μουρίνιο στο τιμόνι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Τανγκάνγκα, Αλντερβέιρελντ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Λο Σέλσο (69' Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Μπέιλ (89' Σισοκό), Άλι (82' Εντομπελέ), Σον, Κέιν

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Χούβερ, Κόουντι, Σαΐς, Σεμέδο, Ντεντόνκερ, Μουτίνιο, Τραορέ, Βιτίνια (63' Γουίλιαν Ζοσέ), Γκιμπς-Γουάιτ (73' Νέβες), Φάμπιο Σίλβα (82' Κορμπεάνου)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 11 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (15' Γκρίνγουντ / 10' Τόμας, 66' Σογιουντσού)

Τετάρτη 12 Μαΐου

Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1 (16' Σμιθ-Ρόου)

Παρασκευή 14 Μαΐου

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (25' Κραφτ, 45+6' Ζοέλιντον, 62' Γουίλοκ / 39' Κανσέλο, 42', 64', 66' Τόρες)

Σάββατο 15 Μαΐου

Μπέρνλι - Λιντς 0-4 (44' Κλιχ, 60' Χάρισον, 77' 79' Ροντρίγκο)

Σαουθάμπτον - Φούλαμ 3-1 (27' Άνταμς, 60' Τέλα, 82' Γουόλκοτ / 75' Καρβάλιο)

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 1-1 (84' Γουέλμπεκ / 87' Μπενραχμά)

Κυριακή 16 Μαΐου

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 3-2 (32' Μπεντεκέ, 75' Ζαχά, 84' Μίτσελ / 17' ΜακΓκιν, 34' Ελ-Γκάζι)

Τότεναμ - Γουλβς 2-0 (45' Κέιν, 62' Χόιμπιεργκ)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ (18:30)

Έβερτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (21:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Shaun Botterill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ