PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 1-1: Της έκοψε τα φτερά για την Ευρώπη

West Ham's Michail Antonio, centre, is tackled by Brighton's Adam Webster during an English Premier League soccer match between Brighton & Hove Albion and West Ham United at the Amex stadium in Brighton, England, Saturday May 15, 2021. (AP Photo/Ian Walton, Pool)
West Ham's Michail Antonio, centre, is tackled by Brighton's Adam Webster during an English Premier League soccer match between Brighton & Hove Albion and West Ham United at the Amex stadium in Brighton, England, Saturday May 15, 2021. (AP Photo/Ian Walton, Pool) @ 2021 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Η Γουέστ Χαμ έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Μπράιτον και όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη τετράδα και το όνειρο του Champions League αλλά κινδυνεύει πλέον να χάσει και το εισιτήριο για το Europa League (VIDEOS).

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Γουέστ Χαμ φλέρταρε έντονα με την πρώτη τετράδα της Premier League που δίνει το μαγικό εισιτήριο για το νέο Champions League, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις.

Μετά από τις ήττες από Νιούκαστλ (εκτός), Τσέλσι και Έβερτον (εντός), ήρθε το βράδυ του Σαββάτου και το 1-1 στην έδρα της Μπράιτον για να "δέσει το γλυκό" στην τελευταία πεντάδα αγώνων της, με το στόχο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να ξεθωριάζει και εκείνον του Europa League να απειλείται πλέον σοβαρά καθώς είναι στο κατόπιν της Τότεναμ και Έβερτον.

Η αναμέτρηση στο "Amex Stadium" άναψε ουσιαστικά στο τελευταίο 10λεπτο, όταν και μπήκαν τα δύο γκολ. Στο 84' ο Γουέλμπεκ αξιοποίησε ιδανικά ασίστ του Τάου και νίκησε με σκαφτό πλασέ τον Φαμπιάνσκι για να φτάσει τα 6 γκολ στη φετινή Premier League και τα 50 συνολικά στην καριέρα του ενώ η απάντηση ήρθε στο 87' με πανέμορφο φαλτσαριστό δεξί σουτ του Μπενραχμά από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε πρώτα το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σάντσεθ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σφυριά αγνοούν ακόμα τη επιτυχίας απέναντι στην Μπράιτον σε επίπεδο πρωταθλήματος αφού σε σύνολο οκτώ αγώνων, πέντε ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή και τρία τρίποντα έχουν κατακτηθεί από τους "γλάρους".

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Γουάιτ, Γουέμπστερ, Μπερν, Γκρος, Αλσάτε (67' Λαλάνα), Μπισούμα, Μόντερ, Γιάχανμπας (73' Τάου), Γουέλμπεκ, Τροσάρ (83' Ζεκίρι)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν (64' Μπενραχμά), Λίνγκαρντ, Φορνάλς, Αντόνιο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 11 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (15' Γκρίνγουντ / 10' Τόμας, 66' Σογιουντσού)

Τετάρτη 12 Μαΐου

Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1 (16' Σμιθ-Ρόου)

Παρασκευή 14 Μαΐου

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (25' Κραφτ, 45+6' Ζοέλιντον, 62' Γουίλοκ / 39' Κανσέλο, 42', 64', 66' Τόρες)

Σάββατο 15 Μαΐου

Μπέρνλι - Λιντς 0-4 (44' Κλιχ, 60' Χάρισον, 77' 79' Ροντρίγκο)

Σαουθάμπτον - Φούλαμ 3-1 (27' Άνταμς, 60' Τέλα, 82' Γουόλκοτ / 75' Καρβάλιο)

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 1-1 (84' Γουέλμπεκ / 87' Μπενραχμά)

Κυριακή 16 Μαΐου

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα (14:00)

Τότεναμ - Γουλβς (16:05)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ (18:30)

Έβερτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (21:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Ian Walton/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ