PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-4: Ματσάρα και διπλό οι πρωταθλητές με τρομερό Φεράν Τόρες

Ο Ζοάο Κανσέλο πανηγυρίζει το γκολ του στο Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι
Ο Ζοάο Κανσέλο πανηγυρίζει το γκολ του στο Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι © 2021 STU FORSTER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-3 της Νιούκαστλ στο St. James' Park σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Φεράν Τόρες που σημείωσε χατ-τρικ.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, το οποίο όμως είχε θέαμα. Οι Πολίτες επικράτησαν 4-3 της Νιούκαστλ στο St. James' Park για την 36η αγωνιστική της Premier League. Πρωταγωνιστής ήταν ο Φεράν Τόρες που σκόραρε χατ-τρικ.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα, που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, έφτασε τους 83 πόντους, ενώ η Νιούκαστλ, η οποία έχει σωθεί μετράει 39 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους επίθεση στο 25'. Ο Σέλβεϊ εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Κραφτ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρσον. Η Νιούκαστλ μάλιστα είχε και ευκαιρία για το 2-0 με δοκάρι του Σέλβεϊ στο 35'.

Οι Πολίτες έφεραν το ματς στα ίσα στο 39ο λεπτό. Σε μία φάση διαρκείας, ο Ζοάο Κανσέλο έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε με τον Ντουμπράβκα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μάλιστα έκανε την ανατροπή. Στο 42ο λεπτό ο Γκιουντογκάν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Φεράν Τόρες με εναέριο τακουνάκι έγραψε το 1-2.

Ωστόσο, πριν από τη λήξη του ημιχρόνου στο 45+3 ο Άκε ανέτρεψε τον Ζοέλιντον. Ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και ήταν εύστοχος γράφοντας το 2-2.

Στο 61ο λεπτό η Νιούκαστλ κέρδισε εκ νέου πέναλτι με τον Γούιλοκ, έπειτα από μαρκάρισμα του Γουόκερ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κάρσον σε πρώτη φάση απέκρουσε, όμως ο Γουίλοκ πήρε το ριμπάουντ για να γράψει 3-2. Η Μάντσεστερ Σίτι, όμως, απάντησε γρήγορα.

Στο 64ο λεπτό ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πάτησε στην περιοχή, γύρισε για τον Φεράν Τόρες, ο οποίος πλάσαρε γράφοντας το 3-3. Η δεύτερη ανατροπή των Πολιτών ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή ξανά τον Φεράν Τόρες. Ο Κανσέλο έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και ο Ισπανός πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 3-4, σκορ που έμεινε έως το φινάλε.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Ρίτσι (84' Λόνγκσταφ), Ντάμετ, Φερνάντες (88' Γκέιλ), Κραφτ, Μέρφι, Αλμιρόν, Σέλβεϊ, Γουίλοκ, Ζοέλιντον (84' Λιούς), Σεντ-Μαξιμέν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Κάρσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Άκε, Κανσέλο (74' Μεντί), Σίλβα, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Τόρες, Ζεσούς, Στέρλινγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 11 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (15' Γκρίνγουντ / 10' Τόμας, 66' Σογιουντσού)

Τετάρτη 12 Μαΐου

Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1 (16' Σμιθ-Ρόου)

Πέμπτη 14 Μαΐου

Νιουκάστλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (25' Κραφτ, 45+6' Ζοέλιντον, 62' Γουίλοκ / 39' Κανσέλο, 42', 64', 66' Τόρες)

Παρασκευή 15 Μαΐου

Μπέρνλι - Λιντς (14:30)

Σαουθάμπτον - Φούλαμ (17:00)

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ (22:00)

Κυριακή 16 Μαΐου

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα (14:00)

Τότεναμ - Γουλβς (16:05)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ (18:30)

Έβερτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (21:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo credits: © 2021 Stu Forster/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ