ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τοροσίδης: "Ο κόσμος ψήφισε εμάς"

Τοροσίδης: "Ο κόσμος ψήφισε εμάς"
Σαμαράς-πανηγυρικό

"Απόψε φάνηκε ότι ο κόσμος ψήφισε εμάς και εμείς αυτούς, μακάρι να συνεχίσουμε να παίζουμε εδώ", σχολίασε μετά το 2-1 επί του Ισραήλ ο Βασίλης Τοροσίδης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βασίλης Τοροσίδης: "Σημασία έχει το ότι κερδίσαμε, οι τρεις βαθμοί, τίποτα παραπάνω. Έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε, αυτό είχε σημασία. Αυτό θέλαμε, αυτό πήραμε.

Το ματς με την Ελβετία θα είναι δύσκολο, έχουμε όμως καιρό, ελπίζω όλοι οι παίκτες να είναι καλά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Απόψε φάνηκε ότι ο κόσμος ψήφισε εμάς και εμείς αυτούς, μακάρι να συνεχίσουμε να παίζουμε εδώ".



Βασίλης Κουτσιανικούλης: "Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι, η εθνική χρειαζόταν τη νίκη και τα κατάφερε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ήθελα πολύ να παίξω γιατί παίζαμε στην έδρα μου. Δεν πειράζει, πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα πάρω μία ευκαιρία".



Σοφοκλής Πιλάβιος (πρόεδρος ΕΠΟ): " Το βάρος έφυγε όταν σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Δεν ξέρω που θα παίξει το επόμενο εντός η Εθνική, θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο".

Γιώργος Καραγκούνης: " Ξεκινήσαμε καλά πετύχαμε το γκολ και είχαμε τις φάσεις να καθαρίσουμε. Στην επανάληψη, δεχθήκαμε ένα γκολ, άλλαξε το σύστημα των αντιπάλων και μας δημιούργησε πρόβλημα. Δικαιούμασταν το γκολ και το πετύχαμε,. Νομίζω ήταν πέναλτι του Σαλπιγγίδη. Η νίκη μετράει και συνεχίζουμε.

Ειχαμε πίστη μετά την ισοφάριση, αν και μας επηρέασε ψυχολογικά η ισοφάριση, όπως στο πρώτο ματς. Ομως γυρίσαμε το ματς, πήραμε τους 3 βαθμούς και διατηρούμαστε στην πρώτη θέση. Εχουμε τώρα 5 μήνες να δούμε το ματς στην Ελβετία.

Μετά το πρώτο 10λεπτό, ισορροπήσαμε πετύχαμε το γκολ, δεν πήραμε το πέναλτι του Σάλπι. Δεν δεχθήκαμε επιθέσεις και κάναμε και αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Μετά στο δεύυερο ημίχρονο, άλλαξαν ρόλους και μείναμε πίσω στην άμυνα.



Ηταν μια σημαντική νίκη, θα πάμε στην Ελβετία για δύο αποτελέσματα, πλέον. Εχουμε δείξει το ατού μας πως είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δείξαμε ότι θέλαμε να μείνουμε στην πρώτη θέση και έχουμε πέντε μήνες μέχρι το ματς εκεί.".

Κώστας Kατσουράνης: "Αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Είχαν μεγάλη θέληση τα παιδιά, που για πολλούς από αυτούς είναι η τελευταία ευκαιρία να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο κόσμος εδώ έχει περάσει τις εξετάσεις του, υπάρχει καλό κλίμα και το μεταδίδει στην ομάδα. Καταφέραμε με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζω με τρεις πίσω, τρέχουμε εμείς στο κέντρο παραπάνω. Ο Μόρας έκανε θετικό ντεμπούτο και βοήθησε πολύ την ομάδα.

Σήμερα ήταν τελικός, είχαμε άγχος, υπήρχε νευρικότητα στην ομάδα κάτι που φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Έχω την πεποίθηση πως το παιχνίδι με την Ελβετία θα είναι πιο εύκολο από το σημερινό.

Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε έξι βαθμούς, όμως ο στόχος ήταν 4 με 6 βαθμοί στα ματς με το Ισραήλ, οπότε το πρόσημο είναι θετικό".










Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα να πετυχαίνεις γκολ, ειδικά με τα εθνικά χρώματα. Για τη φάση που ζητήσαμε πέναλτι δεν μπορώ να πω, ήταν δύσκολη φάση.

Η Εθνική απαρτίζεται από πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, όταν μία ομάδα παίζει καλά δεν παίζει μεγάλο ρόλο το σύστημα. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για το Μουντιάλ.

Έχουμε την ψυχολογία, την ποιότητα και την ομάδα. Η Εθνική στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζει πιο απελευθερωμένα και βγάζει περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι της".







Γιώργος Σαμαράς: "Ήταν μαζί μας ο κόσμος ακόμα και μετά την ισοφάριση. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σπουδαία νίκη, περιμένουμε ένα πολύ σημαντικό ματς το Σεπτέμβριο. Ένιωθα άνετα στο πέναλτι, ήμουν μέσα στο σπίτι μου, είχα αυτοπεποίθηση. Είχα αφοσιωθεί 100% στο πέναλτι, ήμουν πολύ ψύχραιμος και όπως είπα ήμουν στο σπίτι μου".












TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ