EURO

Τόνι: "Παίζουμε 2 χρόνια σε 90 λεπτά"!

Τόνι: "Παίζουμε 2 χρόνια σε 90 λεπτά"!
Τόνι-Ιταλία

Ο Λούκα Τόνι έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης με τη Σκωτία, κάνοντας λόγο για ένα ματς που θα κρίνει τους κόπους δύο ετών για την παγκόσμια πρωταθλήτρια

"Το παιχνίδι στη Γλασκώβη θα είναι καυτό, όμως έχουμε απόλυτη επίγνωση της αποστολής μας. Όποιοι και να συμπεριληφθούν στην αποστολή, ακόμα και οι λιγότερο ειδικοί, ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι, το ρίσκο και την ευθύνη που υπάρχει", ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφορικά με τον "τελικό" ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και συνέχισε:

"Η Σκωτία είναι μία δυνατή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της, σταμάτησαν το πρωτάθλημά τους ενόψει του αγώνα αυτού, και αυτό γιατί ξέρουν όπως και εμείς ότι τα παίζουν όλα μέσα σε ενενήντα λεπτά.

Εάν είμαι καθοριστικός παράγοντας στο ματς; Μακάρι, θα μου άρεσε να είμαι ο άνθρωπος του αγώνα, όμως η αποστολή είναι μόνο αυτή που θα μου αναθέσει ο Ντοναντόνι, όπως και κάθε άλλου που θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ενενήντα λεπτά παίζουμε δύο χρόνια δουλειάς. Ο Ντομενέκ λέει ότι θα παίξουμε για την ισοπαλία; Εάν μπούμε στο γήπεδο με αυτή τη σκέψη, τότε κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι την ιδέα ότι δεν θα πάμε στα τελικά του Euro 2008".

Πέρα από το κρίσιμο ματς με τη Σκωτία (η ισοπαλία δίνει την πρόκριση στους "ατζούρι"), ο Τόνι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην νέα κρίση που φαίνεται να διέρχεται το ιταλικό ποδόσφαιρο, με το θάνατο του οπαδού της Λάτσιο να σηματοδοτεί έξαρση της βίας στη γειτονική χώρα.

"Πρέπει να σταματήσουμε αυτούς τους χούλιγκανς που κρατούν όμηρο την κοινωνία και για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες να ενωθούν.

Όταν βλέπεις παιχνίδια της Μπάγερν 70.000 κόσμο, η πλειονότητα των φιλάθλων είναι οικογένειες με παιδιά. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα για να φάνε και να πιουν και δεν σκέφτονται καν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Αφού κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα της βίας στην Ιταλία και τη Γερμανία, μπορούμε να το κάνουμε και στην Ιταλία. Μαζί μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να προστατεύσουμε το άθλημα", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Λούκα Τόνι.













TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ