ΙΣΠΑΝΙΑ

Το video που "καίει" τον Ρουμπιάλες για τις πιέσεις που άσκησε για χάρη του Μπουσκέτς

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς σε ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο | 23 Απριλίου 2023
Ο Σέρχιο Μπουσκέτς σε ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο | 23 Απριλίου 2023 @2023 JOAN MATEU/AP IMAGES

Λίγους μήνες μετά από τις αποκαλύψεις της "El Confidencial" για παρέμβαση του Λουίς Ρουμπιάλες ώστε να αποφύγει τιμωρία ο Σέρχιο Μπουσκέτς πριν από Clasico, ακολούθησε video επιβεβαίωσης που "καίει" τον τότε πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας.

Πριν από λίγους μήνες ένα δημοσίευμα της "El Confidencial" ήρθε όχι απλά να ταράξει τα ήρεμα λιμνάζοντα ύδατα του ισπανικού ποδοσφαίρου αλλά να σηκώσει μεγάλα κύματα, αφού αποκάλυπτε πως ο Λουίς Ρουμπιάλες χρησιμοποίησε τη θέση και την εξουσία του ως πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας για χάρη του... Σέρχιο Μπουσκέτς.

Συγεκριμένα είχε "μεριμνήσει" για να γλιτώσει ο αμυντικός μέσος της Μπαρτσελόνα από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών που θα τον άφηναν εκτός από ντέρμπι με την Ρεάλ το 2019, με το σχετικό δημοσίευμα να επικαλείται κατάθεση της Άνα Μουνιόθ, πρώην αντιπροέδρου της ομσπονδίας, η οποία "έκαιγε" τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Λίγκας.

Και αυτό γιατί τον κατηγορούσε για παρεμβάσεις ώστε να αποφύγει ο Μπουσκέτς την "καμπάνα" που θα τον άφησε έξω από το μεγάλο ματς, με τους ανθρώπους της εφημερίδας να έχουν πλέον και "σύμμαχο" στις αποκαλύψεις τους: ένα video που κυκλοφορεί στα social mediα με την τότε μαρτυρία της.

"Ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε πειθαρχική διαδικασία εναντίον ενός παίκτη της Μπαρτσελόνα για μια δημόσια τοποθέτηση. Ο πρόεδρος Ρουμπιάλες μού ζήτησε να το αναβάλω στη γενική σύσκεψη που ήταν την επόμενη μέρα.

Με προσέγγισε τόσο εκείνος όσο και το στενό περιβάλλον του και μου είπε ''θες με πυροβολήσεις στο πόδι; Ποια είσαι εσύ που θα κινηθείς πειθαρχικά εναντίον ποδοσφαιριστή;''.

Δεν πίστευα στα αυτιά μου γιατί ήταν μια τυπική διαδικασία και γίνεται κάθε εβδομάδα. ΟΡουμπιάλες μού είπε λίγες μέρες αργότερα ότι θα διεξαγόταν το Clasico στο πρωτάθλημα και ο παίκτης θα μπορούσε να τιμωρηθεί έως και τέσσερις αγωνιστικές.

Τότε του είπα ''και ποιο είναι το πρόβλημα, αυτό είναι το φυσιολογικό. Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή'', ανέφερε η Μουνιόθ, για να ερωτηθεί κατόπιν για το όνομα του ποδοσφαιριστή και να προσθέσει: "Το ματς ήταν Clasico για το πρωτάθλημα και ο παίκτης ήταν ο Σέρχιο Μπουσκέτς".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ