ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Το τηλεφώνημα του Μόντριτς σε ένα παιδί από την Μαριούπολη, που έχασε τους γονείς του στον πόλεμο

Το τηλεφώνημα του Μόντριτς σε ένα παιδί από την Μαριούπολη, που έχασε τους γονείς του στον πόλεμο

Ο Λούκα Μόντριτς δεν είναι μόνο σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά και άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες και το απέδειξε με ένα ξεχωριστό τηλεφώνημα που έκανε: με αποδέκτη ένα παιδί που βίωσε τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου του 2022 είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης και μία από τις φωνές που ζητούσε δημόσια να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει η ειρήνη ήταν ο Λούκα Μόντριτς.

"Μεγάλωσα σε περίοδο πολέμου και αυτό είναι κάτι που δεν το εύχομαι σε κανέναν. Πρέπει να σταματήσουμε τις ανοησίες, εξαιτίας των οποίων σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Θέλουμε ειρήνη", ήταν το μήνυμα του Κροάτη μέσου της Ρεάλ λίγες μόλις ημέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου, που δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, τα θύματα αυξάνονται και οι πρόσφυγες πολλαπλασιάζονται, ενώ αμέτρητα είναι τα παραδείγματα οικογενειών που έχουν διαλυθεί, με τους γονείς να χάνουν τις ζώες τους και να αφήνουν πίσω μικρά παιδιά.

Το δράμα αυτών των ανθρώπων εξακολουθεί να βασανίζει τον Μόντριτς, με τον πρωταθλητή Ισπανίας και Ευρώπης με τους μερένγκες να δείχνει μάλιστα τις ευαισθησίες του με ιδιαίτερο τρόπο, έχοντας στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής ένα μικρό παιδί.

T

Τον 6χρονο Ίλια Κουστούσεβιτς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας που στερείται τους γονείς του εξαιτίας επίθεσης με ρουκέτες που έγινε από τους Ρώσους, με τον Ντάριο Σρνα να μεσολαβεί ώστε να έρθει σε τηλεφωνική επαφή το παιδί με τον ποδοσφαιρικό ήρωά του, Λούκα Μόντριτς, και το συγκεκριμένο video να προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VIRAL ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ