ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το συλλαλητήριο των φίλων του ΠΑΟ

Το συλλαλητήριο των φίλων του ΠΑΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Παλμός και συνθήματα κατά της ΠΑΕ από 20.000 κόσμου στο συλλαλητήριο των φιλάθλων (vids)!

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έδωσαν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο Πεδίον του Άρεως. Περίπου 20.000 φίλοι του "τριφυλλιού"... πλημμύρισαν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας ζητώντας την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη απο την ΠΑΕ.
Είναι χαρακτηριστικό οτι η πορεία προς το "Απόστολος Νικολαΐδης" ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, καθώς αρκετά πούλμαν απο την επαρχία είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική οδό και οι υπεύθυνοι της πορείας ήθελαν να τους περιμένουν.

Πριν την έναρξη της πορείας, μίλησαν οι παλαίμαχοι (Πιτυχούτης, Λουκανίδης, Σούρπης) αλλά και οπαδοί που τόνιζαν οτι στόχος είναι να υπάρξει μια ειρνηνική πορεία που θα στείλει το μήνυμα που επιθυμεί.

Αρκετά απο τα πανό που είχαν οι φίλοι του "τριφυλλιού" ήταν εμπνευσμένα. Είναι χαρακτηριστικό οτι υπήρχε ένα πανό που έλεγε "Τζίγγερ είσαι σπίτι;... τότε ετοιμάσου για Χαβάη!". Όπως είναι λογικό, τα συνθήματα επικεντρώθηκαν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη ώστε να πουλήσει την ΠΑΕ, ενώ υπήρξαν και μερικά συνθήματα για κάποιους άλλους διοικητικούς παράγοντες.

Το χρονικό του συλλαλητηρίου

15:30: Η πρώτη μεγάλη μάζα των οπαδών του Παναθηναϊκού έχει, ήδη, κλείσει το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τον κόσμο να πυκνώνει. Καπνογόνα και συνθήματα, από τους "πράσινους" οπαδούς με επίσημη ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου στις 4μμ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν την εκδήλωση, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει η παρουσία ιδιωτικής ασφάλειας έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, όπου στις 7μμ ξεκινάει ο αγώνας Παναθηναϊκού-Άρης

15:40: Το τεράστιο πανό "Τζίγγερ είσαι σπίτι;" ξεχωρίζει στο κέντρο της συγκέντρωσης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ βρίσκεται στο στόχαστρο όλων και τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μιλάνε στα τηλεοπτικά συνεργεία. Υπότιτλος στο πανό "τότε ετοιμάσου για Χαβάη"

16:00: Ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση θα αργήσει να ξεκινήσει καθώς όπως τονίζεται "ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται, είναι πάρα πολύς και θα χρειαστεί να περιμένουμε". Ένα άλλο πανό σε καρό φόντο (σαν σημαία τερματισμού) απευθύνεται και πάλι κατά του Γ.Βαρδινογιάννη: "10.549 days, position: 3rd". Υπάρχουν αντιπροσωπείες οπαδών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Είδαμε πανό από Θεσσαλονίκη και τις Βρυξέλλες. Όλοι καταφέρονται εναντίον του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Η κεντρική εξέδρα βρίσκεται κάτω από το άγαλμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου κι εκεί ανέβηκε για να ειδοποιήσει τους συγκεντρωμένους, ότι η πορεία προς το γήπεδο της Λεωφόρου θα καθυστερήσει να ξεκινήσει, ένας από τους πιο παλιούς οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βασταρδής ή "Ντόκεν", με συνεχείς προτροπές για ειρηνικό συλλαλητήριο, χωρίς την παραμικρή παρεκτροπή.

16:20: Ξεκινούν και οι ομιλίες. Ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πιθανό να ξεπεράσει τις 20.000, καθώς αναμένονται αρκετοί οπαδοί και απο την επαρχία.

16.35: Η παρουσία του κόσμου είναι εντυπωσιακή, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν φθάσει τις 17.000 και αναμένονται ακόμη περισσότεροι, καθώς αρκετά πούλμαν απο την επαρχία έχουν κολλήσει στην κίνηση.

16.40: Εκτός απο την επαρχία, έχουν έρθει αρκετοί και απο το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν και οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης (υπάρχει αδελφοποίηση ανάμεσα στις δυο πλευρές)... Όπως ανακοινώθηκε η πορεία θα ξεκινήσει στις 17.00 καθώς συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου.

16.45: "Κάποτε έκανα τον γύρο του θριάμβου στο Καραισκάκη, όμως απο τότε έχουν αλλάξει πολλά. Δίνετε το αίμα σας για τον Παναθηναϊκό, όμως Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ψυχές, όπως αυτή του παιδιού μας που χάθηκε στην Λαυρίου. Απο την μια σηκώνουμε την σημαία μας και απο την άλλη στον Σταυρό μας. Κύριε Βαρδινογιάννη, κύριοι διοικούντες, δεν είναι λεφτά ο Παναθηναϊκός, δεν είναι σούπερ μάρκετ. Διώχνετε τον κόσμο απο το γήπεδο και είναι σαν να διώχνετε τα παιδιά σας απο το σπίτι" είπε στην ομιλία του ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης.

16.47: "Πολύ συγκινητικό το θέαμα που βλέπουμε, κερδίζετε πάντα με τέτοιους αγώνες. Θέλω να δείξουμε ποιοι είμαστε, να κάνουμε μια ειρηνική πορεία, ενωμένοι, για το καλό της ομάδας. Πιστεύω οτι θα συγκινηθεί απ' όσα θα δει αυτός που διοικεί τον Παναθηναϊκό. Γνώρισα τον κ. Βγενόπουλο και είναι ένας λαϊκός άνθρωπος σας εμάς, που θέλει το καλό του Παναθηναϊκού και να φτιάξει μια ομάδα που θα κυριαρχεί και θα χτυπάει κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη" είπε απο την πλευρά του ο Τάκης Λουκανίδης.

Κάποια στιγμή τον λόγο πήρε και ένας απο τους υπεύθυνους τονίζοντας: "Δώσαμε απάντηση σε κάποια εφημερίδα που μίλαγε για 150 άτομα, είμαστε αρκετές χιλιάδες και έρχονται και άλλοι".

17.02: Αρχίζει η πορεία προς το γήπεδο και ενώ συνεχίζεται η προσέλευση...

17.28: Η πορεία έχει φθάσει σχεδόν στα μισά της Λ. Αλεξάνδρας. "Ο ΠΑΟ δεν είναι αυτοκινητάκι, γύρνα στο ακρόπολις ανίκανε Γιαννάκη", "Τζίγγερ φτωχέ πούλα την ΠΑΕ" μερικά απο τα συνθήματα που ακούγονται. "Είσαι η μοναδική ντροπή στα 100 χρόνια μας", αναφέρει ένα πανό.

17.37: Η πορεία πλησιάζει στο ύψος της Ιπποκράτους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην Λουκάρεως, εκέι όπου θα ολκληρωθεί το συλλαλητήριο που έχει πάλμο και είναι εντυπωσιακό σε όγκο... Στην κορυφή της είναι οι παλαίμαχοι, ένα πανό που γράφει "Τζίγγερ πούλα" και το λάβαρο με τον Καλαφάτη.

17.59: Η πορεία έφθασε στην Λουκάρεως, όπου έχουν παραταχθεί τρεις σειρές ΜΑΤ και στις δυο πλευρές της Λ. Αλεξάνδρας, ενώ ακριβώς απο πίσω υπάρχουν και δυο σειρές "κλούβες". Άρχισαν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές...

18.25: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν σταματήσει πλέον στο ύψος της Λουκάρεως και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού. Όσοι έχουν εισιτήριο, πάνε στο γήπεδο απο τους γύρω δρόμους, μετά απο υπόδειξη της Αστυνομίας. Μερικοί ανεγκέφαλοι πέταξαν μπουκάλια και φωτοβολίδες, όμως οι ομάδες περιφρούρησης επενέβησαν και έδωσαν τέλος στα μικροεπεισόδια... Σιγά-σιγά αποχωρούν οι οπαδοί.

Δείτε εικόνα από το συλλαλητήριο:




















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ