ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ρεκόρ του Μέσι με την Λεβερκούζεν

Το ρεκόρ του Μέσι με την Λεβερκούζεν

Στις 7 Μαρτίου 2012 ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία. Ηταν ο πρώτος παίκτης που έβαλε πέντε γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμηθείτε μία από τις μαγικές βραδιές του Αργεντινού.

"Ιστορία" έγραψε ο Λιονέλ Μέσι στις 7 Μαρτίου 2012, καθώς πέτυχε 5 γκολ(!), όντας ο πρώτος παίκτης που έβαλε τόσα πολλά γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Το ρεκόρ σημειώθηκε στον επαναληπτικό Μπαρτσελόνα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 7-1(!) για την φάση των "16" της διοργάνωσης. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο ματς καθώς είχαν κερδίσει εκτός έδρας την Λεβερκούζεν με 3-1.

Το πρώτο γκολ ο Αργεντίνος το σημείωσε με λόμπα από την μεγάλη περιοχή. Το δεύτερο με σουτ μέσα από την περιοχή κάνοντας την συνηθισμένη του ενέργεια να παίρνει την μπάλα στα αριστερά και να συγκλίνει στο κέντρο της μεγάλης περιοχής.

Το τρίτο γκολ επίσης με λόμπα, αυτή την φορά με το δεξί ενώ το τέταρτο γκολ το έβαλε από την μικρή περιοχή μετά από λάθος αντίδραση του τερματοφύλακα των Γερμανών Λένο. Το τελευταίο γκολ το έβαλε με σουτ έξω από την περιοχή.

Ντεμπούτο στο ματς είχε κάνει και ο Τέγιο ο οποίος πήγε να κλέψει λίγη από τη δόξα του Αργεντινού σκοράροντας δύο φορές. Στο 62' το σκορ ήταν 6-0! Η Λεβερκούζεν το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Μπελαραμπί στο 90'.

" Είναι ο καλύτερος και κανένας δεν είναι σαν τον Μέσι. Οι αριθμοί μιλούν για τον Μέσι. Μία ημέρα θα βάλει έξι γκολ. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην Μπαρτσελόνα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε", είχε δηλώσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μπαρτσελόνα εκείνη την περίοδο.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Αντριάνο (63' Μουνιέσα), Πέδρο, Φάμπρεγας, Μπούσκετς, Μασεράνο, Ινιέστα (53' Τέγιο), Μέσι, Τσάβι (54' Κεϊτά)

Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Κάστρο, Σβάαμπ, Τοπράκ, Κάντλετς, Ράιναρτζ, Ρόλφες, Κίσλινγκ, Μπέντερ (55' Σούρλε), Ρενάτο Αουγκούστο (67' Οζίπκα), Ντερντιγιόκ (55' Μπελαραμπί)

Σκόρερ: Μέσι (25', 42', 50' 58', 84'), Τέγιο (55', 62') - Μπελαραμπί (90')

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ