EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Μίντιλαντ

Το προφίλ της Μίντιλαντ
Μίντιλαντ

Διαβάστε το προφίλ της Μίντιλαντ από την Δανία με την οποία κληρώθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός (VIDEOS).

Η κληρωτίδα είχε κέφια την Παρασκευή το μεσημέρι (8/8) και έβγαλε, σχετικά, εύκολους αντιπάλους για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο ΠΑΟΚ την Ζίμπρου, ενώ τέλος ο Παναθηναϊκός της Μίντιλαντ.

Το παρελθόν της δανέζικης ομάδας δεν είναι μεγάλο, αφού ιδρύθηκε το 1999 και έχει για έδρα το MCH Arena, χωρητικότητας 11.8000 φιλάθλων.

Την περσινή περίοδο η Μίντιλαντ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και έτσι εξασφάλισε την πρόκριση της στα Κύπελλα της Ευρώπης.

Ο προπονητής

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο 42άχρονος τεχνικός Γκλεν Ρίντερσχολμ, ο οποίος το 2008 είχε το ρόλο του βοηθού προπονητή, όμως από το 2011 είναι ο μαέστρος την Μίντιλαντ.

Στο παρελθόν δεν έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς από το 1995 ξεκίνησε την πορεία του προπονητή (από τους μικρούς και ανέβηκε σιγά-σιγά).

Οι παίκτες

Μεγάλο ταλέντο για την Μίντιλαντ είναι ο κεντρικός αμυντικός Erik Sviatchenko, ο οποίος αν και μόλις 22 ετών, μετρά πάνω από 90 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Είναι υπαρχηγός, πίσω από τον Κρίστιαν Νίλσεν, και βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.

Από εκεί και πέρα στο ρόστερ βρίσκεται ο γνωστός από τον Άρη, Φράνσις Ντίκο (στόπερ), ενώ μεγάλο αστέρι θεωρείται ο επιθετικός Μόρτεν Ράσμιουσεν. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι κυρίως νεαροί (πολλοί από την Νιγηρία) και ταλαντούχοι.

Έχει ρυθμό

Το πιο σημαντικό απ όλα για τον Παναθηναϊκό είναι πως η Μίντιλαντ έχει αγωνιστικό ρυθμό. Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με τους "λύκους" να βρίσκονται στην κορυφή έχοντας κάνει το δυο στα τρία (δυο νίκες, μία ήττα) με ενεργητικό έξι τέρματα και μαθητικό τέσσερα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ