EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είνα το τελευταίο εμπόδιο στην προσπάθεια του Αστέρα να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Πρωτο παιχνίδι στην Τρίπολη, η ρεβάνς στην Κύπρο.

Η τύχη δεν γύρισε την πλάτη στον Αστέρα στα πλέι οφ του Champions League αφού κατάφερε να αποφύγει το πολύ μεγάλο όνομα από το γκρουπ των ισχυρών, την Τότεναμ, και τελικά έπεσε πάνω στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μία ομάδα που είναι στο χέρι του -αν επαναλάβει τις εμφανίσεις κόντρα στη Μάιντς στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League- όπου θα έχει μάλιστα το πλεονέκτημα πως η ρεβάνς δεν θα διεθαχθεί στο Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται με την Παλαιστίνη αλλά είτε στην Κύπρο είτε στη Ρουμανία (21/8 το πρώτο ματς και στις 28 η ρεβάνς).

Το εντυπωσιακό με τους "κυανοκίτρινους" είναι πως έχουν καταφέρει την τελευταία δεκαετία να αντιμετωπίσουν τρεις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας μάλιστα να παρουσιάσουν ισάριθμες προκρίσεις!

Το πρώτο της "θύμα" ήταν το 2004 ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, σε ένα ζευγάρι που σημαδεύτηκε από την "γκάφα" των ανθρώπων του "Δικεφάλου" να χρησιμοποιήσουν αντικανονικά τον Λιάσου Λουκά (η Μακάμπι πήρε το πρώτο ματς στα χαρτιά με 3-0 και ουσιαστικά "καθάρισε" την πρόκριση).

Λίγα χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά των δύο "αιώνιων" του ελληνικού ποδοσφαίρου να αναμετρηθούν με την "ομάδα του λαού", με τα αποτελέσματα όμως να είναι άσχημα τόσο για Ολυμπιακό όσο και Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τη Μακάμπι το καλοκαίρι του 2010 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο τους, και παρά τη νίκη τους με 2-1 στο (άδειο λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκης έμειναν εκτός Ευρώπης αφού στη ρεβάνς ηττήθηκαν με 1-0.

Έναν χρόνο αργότερα η Μακάμπι ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Europa League, με τους Ισραηλινούς να επικρατούν με 3-0 στην έδρα τους και να παίρνουν το εισιτήριο για τους ομίλους παρά την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ (σε ένα ματς όπου προηγήθηκαν).

Το ρόστερ της Μακάμπι (σε παρένθεση οι ηλικίες των παικτών):

Τερματοφύλακες: Χουάν Πάμπλο (35), Μπάρακ Λέβι (21), Χάβιβ Οχαγιόν (16)

Αμυντικοί: Όμρι Μπεν Χαρούς (24), Έιταν Τίμπι (26), Κάρλος Γκαρσια (30), Γιούβαλ Σπούνγκιν (27), Γιόαν Ζιβ (33), Σέραν Γιένι (27)

Μέσοι: Γκαλ Άλμπερμαν (31), Νταν Εϊνμπίντερ (25), Μαχράν Ράντι (32), Όμρι Άλτμαν (20), Νόσα Ίγκιεμπορ (23), Ντορ Μίτσα (22), Μπεν Ρέιτσερτ (20), Έραν Ζάχαβι (27), Μόσε Λουγκάσι (23), Νίκολα Μίτροβιτς (27)

Επιθετικοί: Μπάρακ Μπαντάς (31), Ταλ Μπεν Χαΐμ (25), Έντεν Μπεν Μπασάτ (27), Ράντε Πρίτσα (34), Μάβις Τσιμποτέ (18), Μπάρακ Ιχτζάκι (29), Ντορ Γιαν (20), Γκαέλ Μάργκουλιες (20)

Το προφιλ του αντιπάλου του Αστέρα Τρίπολης

Χώρα: Ισραήλ

Έτος Ίδρυσης: 1906

Τίτλοι: 20 πρωταθλήματα και 22 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι: Πρωταθλήτρια Ισραήλ

Προπονητής: Όσκαρ Γκαρσία (Ισπανία)

Πως έφτασε στα πλέι οφ: Ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή της πορεία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League όπου πέτυχε δύο νίκες απέναντι στην Σάντα Κόλομα από την Ανδόρα. Στον τρίτο προκριματικό γύρο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της σλοβενικής Μάριμπορ, από την οποία ηττήθηκε με συνολικό σκορ 3-2 (ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 στη ρεβάνς που έλαβε χώρα στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" στη Λάρνακα).

Γηπεδο: Bloomfield Stadium (χωρητικότητας 14.413 θέσεων)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ