EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Ζίμπρου

Το προφίλ της Ζίμπρου

Η Ζίμπρου από τη Μολδαβία είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League, διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε γι' αυτήν ενόψει των δυο αγώνων.

Κανένα παράπονο δεν θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ από την κλήρωση των πλέι οφ του Europa League, αφού στον δρόμο του θα βρεθεί η Ζίμπρου Κισινάου. Το μόνο που μένει είναι αυτό να αποδειχθεί και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Ζίμπρου ιδρύθηκε το 1947 και έχει έδρα στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το Κισινάου. Όπως με πολλές ομάδες που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα της πρώην ΕΣΣΔ, έτσι και η Ζίμπρου μέχρι να... βαφτιστεί και να μείνει Ζίμπρου άλλαξε πολλά ονόματα. Είναι ένας από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους της χώρας, αφού έχει συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω.

Μετράει, όμως, μία συμμετοχή στους "16" του ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1995-1996. Η μεγαλύτερη αντίπαλός της είναι η Σερίφ Τίρασπολ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα, κάτι που προφανώς δεν αρέσει και πολύ στους οπαδούς της Ζίμπρου.

ΡΟΣΤΕΡ

Με εξαίρεση τρεις παίκτες, όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο ρόστερ της Ζίμπρου είναι Μολδαβοί. Υπάρχουν επίσης δύο Λευκορώσοι και ένας Γάλλος. Με μία πρώτη ματιά δεν βρίσκεις κάποιο εμπορικό όνομα που να έχει κάνει κάτι τα τελευταία χρόνια για να τον γνωρίζουμε.

ΓΗΠΕΔΟ

Το ιδιόκτητο γήπεδο της είναι το "Zimbru Stadium". Το χτίσιμό του διήρκεσε δύο χρόνια και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 20 Μαϊου του 2006, της κόστισε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και έχει χωρητικότητα 10.400 θέσεων.

Πως έφτασε στα πλέι οφ

Βρέθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ αφού κατέκτησε το Κύπελλο Μολδαβίας. Ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό. Έδωσε το πρώτο της παιχνίδι την 1η Ιουλίου κόντρα στην Σκεντίγια (ΠΓΔΜ), όταν και ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1. Ωστόσο, πήρε την πρόκριση κερδίζοντας μέσα στην Μολδαβία με σκορ 2-0. Στο δεύτερο προκριματικό βρήκε μπροστά της την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Την απέκλεισε με δύο ισοπαλίες (1-1 στην Βουλγαρία, 0-0 στην Μολδαβία). Στον τρίτο προκριματικό κληρώθηκε με την Γκρέντιγκ. Πήρε διπλό (2-1) στην Αυστρία, έχασε εντός έδρας με 1-0, αλλά προκρίθηκε χάρη στα εκτός έδρας γκολ που πέτυχε.

Προπονητής

Ο Λευκορώσος, Όλεγκ Κουμπάρεφ, είναι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής χωρίς πολλές παραστάσεις από μεγάλες ομάδες. Είναι μόλις 48 ετών και πέρσι οδήγησε την Ζίμπρου στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος Μολδαβίας.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ