ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Tο πορτραίτο ενός αστέρα"

"Tο πορτραίτο ενός αστέρα"
Ιβανσιτς, Παναθηναϊκός

Με τίτλο "Tο πορτραίτο ενός αστέρα" οι Αυστριακοί αποθεώνουν τον Ιβανσιτς. Ν' Ντόι... μια οικογένεια αθλητών

" Ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας μπορεί με την τεχνική του την ποιότητά του και τη δύναμή του να μας στείλει στα προημιτελικά", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, το οποίο γράφει:

" Οι ελπίδες της Αυστρίας στο EURO στηρίζονται κυρίως στον Αντρέας Ιβανσιτς. Ο αρχηγός μπορεί με τις αρετές που τον χαρακτηρίζουν να κάνει το αδύνατο δυνατό. Και να μ ας στείλει στα προημιτελικά. Με τον Παναθηναϊκό παίζει κυρίως στη θέση του αριστερού χαφ, αλλά στο EURO 2008 θα είναι ο επιτελικός μας μέσος.

Σε αυτήν τη θέση ο Ιβανσιτς αισθάνεται ότι του ταιριάζει καλύτερα, σε αυτήν άρχισε την καριέρα του και σε αυτήν την θέση έκανε το Μάιο του 2000 το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε ηλικία 16 ετών!

Το 2000 ψηφίστηκε ως κορυφαίος Αυστριακός ποδοσφαιριστής της χρονιάς και στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στην ήττα με 2-3 από την Τσεχία στη Βιέννη έγινε, σε ηλικία 19 ετών, ο νεαρότερος αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας. Την ίδια ημέρα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την Εθνική.

Το περιβραχιόνιο τον δυσκόλεψε πάρα πολύ στην αρχή και μόνο μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως αρχηγός στην Εθνική μας ομάδα. Είχε περάσει δύσκολους μήνες στη Ζάλσμπουργκ.

Οι χιλιάδες οπαδοί της παλιάς του αγαπημένης (Ραπίντ Βιέννης) δεν του συγχώρεσαν εκείνη τη μεταγραφή έναντι 4 εκ. ευρώ και το απέδειξαν τον περασμένο Μάιο όταν τον αποδοκίμασαν με άσχημο τρόπο, στο φιλικό ματς απέναντι στη Σκοτία

" αναφέρει το κείμενο της "Kurier".

Ν' Ντόι: Μια οικογένεια ερωτευμένη με τον αθλητισμό

Στην αποκάλυψη... κυρίως για το ελληνικό κοινό πως η οικογένεια Ν' Ντόι λατρεύει τον αθλητισμό προέβει στο αφιέρωμά της αθλητική ιστοσελίδα της Πορτογαλίας.

Εκτός από τον Νταμέ που μάθαμε με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και που ήδη έχει "κλέψει" τις καρδιές των "πράσινων" οπαδών, το άρθρο αναφέρει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Ν' Ντόι.

Συγκεκριμένα ο αδερφός του Ουσμάν που επίσης αγωνίζεται στην Ακαντέμικα, έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του στη Σενεγάλη μαζί με τον Μαλίκ μπάσκετ χάρη στην επινόηση της αδελφής του να τοποθετήση εκεί μια μπασκέτα.

"Η Πορτογαλία γνώρισε δύο από τα πλέον ταλαντούχα μέλη της οικογένειας Ν' Ντόι, τον Ντάμε, που άφησε την Ακαντέμικα για τον Παναθηναϊκό και τον Ουσμάν, επίσης παίκτη των "μαθητών". Η οικογένεια όμως δεν σταματάει σ' αυτούς. Έχουν επίσης μια αδερφή, που ασχολείται με τον αθλητισμό" αναφέρει σχετικά το κείμενο των Πορτογάλων.

Εκτός από τα αδέλφια και τα ξαδέρφια Ν' Ντόι, Φιλίπ και Μαλέγιε, ασχολούνται με τον αθλητισμό, διατηρώντας έτσι την "παράδοση".

Χαλαρά... οι "Κάρα", Νίλσον και Ιβανσιτς


Ο Ζοσέ Πεσέιρο και σήμερα υποστήριξε εν συντομία στους παίκτες του την σημασία του Κυριακάτικου αγώνα στο Αλκαζάρ και πως θα πρέπει να φύγουν αλώβητοι κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με ζέσταμα, ασκήσεις στις ταχύτητες και κυκλοφορία της μπάλας με χρήση μικρών εστιών. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις ανάπτυξης, σουτ και στημένες φάσεις.

Ατομικό ακολούθησαν οι Γιάννης Γκούμας και Τζόζεφ Ενακαρίρε, ενώ θεραπεία έκαναν οι Σωτήρης Λεοντίου και Έκι Γκονζάλες. Χαλαρό ξεχωριστό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μίκαελ Νίλσον, Αντρέας Ίβανσιτς και Γιώργος Καραγκούνης, λόγω της βαρύτητας από την συμμετοχή τους στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα με τον τρόπο σκέψης του Πορτογάλου τεχνικού δύσκολα μπορεί να πετύχεις σε πρόβλεψη την ενδεκάδα. Δεδομένεο θεωρείται ότι θα διαχειριστεί και πάλι το υλικό που διαθέτει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο παρουσιάζοντας την ομάδα με νέα πρόσωπα.




























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ