ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μυαλό στον Ηρακλή

Το μυαλό στον Ηρακλή
Παναθηναικος πανηγυρικο

Οι πράσινοι αφήνουν στην άκρη το ματς με τη Λοκομοτίβ και ασχολούνται με τον Ηρακλή

Μετά τις δυο ισοπαλίες με Λάρισα και Ξάνθη, η νίκη και η εμφάνιση (κατά διαστήματα οι “πράσινοι” ήταν αρκετά καλοί) στον αγώνα με την Λοκομοτίβ ήταν ότι έπρεπε για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να τονώσουν την ψυχολογία τους ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη.
Οι “πράσινοι” δεν έχουν περιθώρια γι' απώλειες στο πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ είναι στο +3 και οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέϊρο ξέρουν οτι ένα ακόμη “στραβοπάτημα” θα στοιχίσει ακριβά. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι και ο Ολυμπιακός κάλυψε ένας μέρος απο τις βαθμολογικές του απώλειες και “έπιασε” τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία.

Αυτό επεσήμανε ουσιαστικά και ο Πορτογάλος τεχνικός στην ομιλία της Πέμπτης, αφού βέβαια πρώτα συνεχάρη τους παίκτες του. “Έμεινα ευχαριστημένος κατά διαστήματα από την απόδοση μας. Παίξαμε καλά και το κυριότερο δείξαμε καλά αντανακλαστικά μετά τις δύο ισοπαλίες. Τώρα θα πρέπει να στρέψουμε στην προσοχή μας στο πρωτάθλημα και να νικήσουμε τον Ηρακλή”, τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε τον Ηρακλή δυνατή και βελτιωμένη ομάδα.

“Στόχος η πρώτη θέση”
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των παικτών του “τριφυλλιού” μετά τη νίκη επί της Λοκομοτίβ, που θέλουν την πρώτη θέση στον όμιλο, όμως τώρα σκέφτονται μόνο τον Ηρακλή. “Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη που πετύχαμε επί της Λοκομοτίβ. Ήταν μία δίκαιη νίκη, αφού παίξαμε αρκετά καλά και δεν προβληματιστήκαμε σε κανένα σημείο. Πλέον, με αυτούς τους τρεις βαθμούς συνεχίζουμε να είμαστε αήττητοι και πρώτοι στον όμιλο, κάτι που μας ικανοποιεί πάρα πολύ. Έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά έχουμε στόχο να παραμείνουμε πρώτοι μέχρι τέλους. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε” τόνισε ο Γιόσου Σαριέγκι που γνωρίζει τις δυσκολίες που θα έχει η αναμέτρηση με την Ατλέτικο στην Μαδρίτη.

“Πρέπει τουλάχιστον να πάρουμε την ισοπαλία. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Έχουμε καλούς παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος είναι να κάνουμε μία ακόμα καλή εμφάνιση στην Ευρώπη και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να τερματίσουμε πρώτοι. Όλα τα καλά αποτελέσματα που παίρνουμε μας βοηθούν ψυχολογικά και ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και σε αυτό το ματς”.


“Να είμαστε Παναθηναϊκός”
Στο ίδιο μοτίβο και τα λεγόμενα του Αντρέας Ίβανσιτς: “Κάναμε αυτό που έπρεπε και πιστεύω ότι νικήσαμε δίκαια την Λοκομοτίβ. Στο β' μέρος βελτιωθήκαμε, πιέσαμε περισσότερο και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Το ματς μόνο αδιάφορο δεν ήταν για μας, αφού έπρεπε να πάρουμε τη νίκη για να βρεθούμε πιο κοντά στην πρώτη θέση. Τα καταφέραμε και πλέον πάμε στην Μαδρίτη έχοντας το πλεονέκτημα των δυο αποτελεσμάτων. Είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε και απέναντι στην Ατλέτικο, καθώς είναι σημαντικό να πάρεις την πρωτιά στον όμιλο.

Πριν από το ματς πάντως στην Ισπανία υπάρχει αυτό με τον Ηρακλή και δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει! Ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αφού ο Ηρακλής παρουσιάζεται δυνατός τον τελευταίο καιρό. Μετά τις δυο ισοπαλίες με Λάρισα και Ξάνθη δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Πρέπει να παίξουμε σαν Παναθηναϊκός και να πάρουμε τη νίκη”.




Χαρούμενος ο Σιμάο

Ο Σιμάο κόντρα στην Λοκομοτίβ έκανε ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα ευρωπαϊκού αγώνα και έδειξε καλά στοιχεία σαν αμυντικός μέσος (ανασταλτικά ήταν καλός, ενώ μερικές φορές προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες με κάθετες πάσες).

Όπως ήταν λογικό, ο παίκτης απο την Μοζαμβίκη ήταν χαρούμενος απο την παρουσία του στην ενδεκάδα, όμως άφησε να εννοηθεί οτι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα: “Είμαι χαρούμενος που έπαιξα για πρώτη φορά βασικός σε ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού. Βέβαια η απόδοσή μου δεν νομίζω ότι ήταν αυτή που θα ήθελα. Ήταν, όμως απο τα πρώτα μου παιχνίδια και σίγουρα θα χρειαστώ και άλλους αγώνες για να βελτιώσω το επίπεδό μου. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα πάω ακόμα καλύτερα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αξίζαμε τη νίκη. Η ομάδα έπαιξε καλά και πλέον προχωράμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε βέβαια να πάρουμε και την πρώτη θέση”.

Ρομέρο: “Βλέπουμε τον Ηρακλή”
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λεγόμενα του Σεμπάστιαν Αριέλ Ρομέρο. Ο Αργεντινός μίλησε για την αναγκαιότητα της νίκης επί του "Γηραιού", ενώ για το "τρίποντο" κόντρα στην Λοκομοτίβ, αναφέρθηκε στην υπομονή που είχε στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός.

-Πώς είδες την απόδοση του Παναθηναϊκού σε μία αναμέτρηση που πήρατε μια σημαντική νίκη;

"Δεν ήταν εύκολη νίκη. Θεωρώ ότι ήταν ένα ματς στο οποίο, δυσκολευτήκαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δουλέψαμε πολύ πριν το παιχνίδι, ανεβάσαμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του αγώνα δείξαμε υπομονή και τα καταφέραμε".

-Ποιο ήταν το κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του Παναθηναϊκού;

"Σημαντικό ήταν το 90ο λεπτό, όταν τελείωσε το παιχνίδι. Πήραμε το προβάδισμα στο σκορ, είχαμε την κατοχή της μπάλας και αυτοπεποίθηση. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και είναι σημαντικό για εμάς. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και τώρα κοιτάζουμε το ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον Ηρακλή".

-Πώς βλέπετε το παιχνίδι αυτό;

"Ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να κερδίσουμε, για να αποκτήσουμε και πάλι το πλεονέκτημα, ώστε να ξεπεράσουμε στη βαθμολογία τους αντιπάλους μας".

Ατομικό ο Μάτος
Όσον αφορά την προπόνηση της Πέμπτης, οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Λοκομοτιβ έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ασκήσεις τρεις εναντίον τριών, δίτερμα και αποθεραπεία.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Γιάννης Γκούμας, Τζόζεφ Ενακαρίρε, Έκι Γκονζάλες, Μαρσέλο Μάτος (συνέχισε το πρόγραμμα αποφόρτισης) και Βαγγέλης Μάντζιος, ενώ θεραπεία ακολούθησε ο Σωτήρης Λεοντίου. Όσον αφορά τους Μάντζιο, Ενακαρίρε και Γκούμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν την αναμέτρηση με τον “Γηραιό”.

Παρουσιάζεται το πλάνο για τους εορτασμούς
Το τελικό πλάνο για τις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού έχει ολοκληρωθεί και την Παρασκευή οι οπαδοί της ομάδας θα μάθουν τι πρόκειται να γίνει.

Τα… αποκαλυπτήρια θα γίνουν το μεσημέρι (13:00), σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η “πράσινη” ΠΑΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Το πλάνο προβλέπει εορτασμούς με όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, αλλά και κάθε τμήματος ξεχωριστά, ενώ θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις...

































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ