ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φονικό ένστικτο

Φονικό ένστικτο
ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

Το SPORT 24 αναλύει το φονικό ένστικτο του "Σάλπι" που φέρνει νίκες και το "δώρο" του Κεϊρόζ

Στην πρώτη του αναμέτρηση με ομάδα της Ρωσίας οι πράσινοι έδειξαν και πάλι να επιστρέφουν στις καλές εμφανίσεις μετά από δύο απώλειες εντός συνόρων. Θα δανειστώ μια φράση από τα λεγόμενα του λάτρη της Ακρόπολης, τεχνικού της Λοκομοτίβ κ. Μιλιαλετντίνοφ που είπε μετά την ήττα της ομάδας του.
« Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερα προετοιμασμένος, ήταν πιο φρέσκος και είχε καλύτερη φυσική κατάσταση…» μια φράση που απέδειξε το λόγο που οι παίκτες του Πεσέιρο ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους.

Στην αντίπερα όχθη, όμως ο 47χρονος Πορτογάλος για να δείξει το μέγεθος της ετοιμότητας των παικτών του υποστήριξε χαρακτηριστικά σε ένα μέρος των δηλώσεών του: « Είναι κρίμα που δεν μπορώ να πάρω περισσότερους παίκτες στην διάθεση μου για να παίξουν και αυτοί» αποδεικνύοντας ότι στο ρόστερ έχει ισάξιους παίκτες «ετοιμοπόλεμους».

Σκοράρει ο «Σάλπι» κερδίζει ο ΠΑΟ

Για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης απέδειξε ότι όσο συνεχίζει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων ο Παναθηναϊκός αποχωρεί νικητής. Ο διεθνής επιθετικός σε εννέα συμμετοχές του (από τις δέκα αγωνιστικές) έχει σκοράρει στις έξι (Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, Βέροια, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΑΕΚ) και σε ισάριθμα παιχνίδια οι πράσινοι έχουν φύγει με το τρίποντο από το γήπεδο.

Ιδια σχεδόν κατάσταση και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου τόσο με την Αμπερντίν όσο και με την Λοκομοτίβ Μόσχας (χθες) ο Σαλπιγγίδης έκανε την δουλειά που ξέρει πολύ καλά.

Τα αίτια της απώλειας με Ξάνθη…

Αισθηση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Πεσέιρο για την αιτία της απώλειας βαθμών από το παιχνίδι με την Ξάνθη, λίγες μέρες νωρίτερα.

« Με την Ξάνθη μας έλειπε η κάθετη πάσα, αφού κάναμε περίπου 60 σέντρες ενώ έπρεπε να παίξουμε πιο χαμηλά την μπάλα» είπε ο 47χρονος δίνοντας απάντηση σε όσους είχαν ακόμα ενδοιασμούς γιατί οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα της ακριτικής ομάδας.

Από την Μοζαμβίκη με αγάπη

Στα θετικά στοιχεία του χθεσινού Παναθηναϊκού ήταν και η εικόνα του παθιασμένου 19χρονου σε επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα. Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ φόρεσε φανέλα βασικού παίκτη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μετά το ματς με την Αρτμέντια που πήρε το χρίσμα της συμμετοχής έστω και για ένα λεπτό, προτιμήθηκε να αντικαταστήσει τον κουρασμένο Μάτος.

Και τα κατάφερε αρκετά καλά. Με προσωπικότητα ώριμου παίκτη σε πολλά σημεία του ματς ο Σιμάο ήταν αρκετά καλός ανασταλτικά και λιγότερο δημιουργικά (παρόλο που έκανε μερικές κάθετες πάσες).

Το πάθος του να αγωνιστεί ξεχείλιζε γι’ αυτό και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα σε ένα σκληρό μαρκάρισμα που έκανε σε έναν αντίπαλό του πάνω στην γραμμή του άουτ.

Οι πράσινοι φαίνεται πως έχουν πετύχει «φλέβα» αφού εκμεταλλευόμενοι τις συστάσεις του κ. Κείρός (που πρότεινε στον Πεσέιρο τον παίκτη) το τριφύλλι με αρκετή δουλειά του «μικρού» θα έχει έναν μέσο με πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα στο ρόστερ του.

Ετοιμος για νέα «ροπαλιά»

Όπως και μετά την ήττα στην Τρίπολη, οι πράσινοι καλούνται να διαχειριστούν την νίκη αυτή με τον καλύτερο τρόπο για την συνέχεια. Όπως υποστήριξε και ο κ. Πεσέιρο οι πράσινοι κέρδισαν στην αυτοπεποίθηση κάτι που ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις δύο δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Καυτανζόγλειο και Νέα Σμύρνη.

Δύο έδρες που αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περάσει με επιτυχία θα έχει πετύχει σπουδαία αποτελέσματα στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου.

Βαθμολογία 2ου Ομίλου

1. Παναθηναϊκός 9



2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7
3. Κοπεγχάγη 3
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2
5. Αμπερντίν 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός (20/12)

Αμπερντίν-Κοπεγχάγη (20/12)
Ρεπό: Λοκομοτίβ Μόσχας

Δείτε τα γκολ του αγώνα:














































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ