ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ: 2-0

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ: 2-0
Σαλπιγγιδης

Ο Σαλπιγγίδης έδωσε το σύνθημα κι ο ΠΑΟ με το 2-0 επί της Λοκομοτίβ επιμένει για την πρωτιά(vid)!

Στην αναμέτρηση με την Λοκομοτίβ ο Παναθηναϊκός έδειξε πάλι μερικά καλά στοιχεία. Είχε κατοχή της μπάλας, καλή αμυντική λειτουργία, δημιούργησε ευκαιρίες, υπήρχαν οι κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας των Ρώσων που του έλειψαν τόσο πολύ κόντρα στην Ξάνθη, όμως μέχρι το 63' φαινόταν ότι "κάτι" του έλειπε για να γίνουν γκολ οι ευκαιρίες που δημιουργούσε.
Αυτό το... κάτι, ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός του "τριφυλλιού" μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 63' και κατάφερε μέσα σε 12 λεπτά να σημειώσει δυο γκολ (70', 74'), ενώ έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία για να φθάσει στο χατ-τρικ (75'). Ο "Σάλπι" λοιπόν, φρόντισε να αποδείξει με έργα γιατί φέτος είναι ο πιο αξιόπιστος επιθετικός των "πράσινων".

Αλλαγές προσώπων στο 4-4-2

Ο Ζοσέ Πεσέϊρο είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, στο “αγαπημένο” του 4-4-2. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Φύσσας, Μόρις, Σαριέγκι, Βύντρα ήταν η αμυντική τετράδα, Σιμάο, Τζιόλης, Ρομέρο (πρώτη εμφάνιση μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα) και Δημούτσος ήταν στην μεσαία γραμμή, ενώ οι Παπαδόπουλος και Ν'Ντόι ήταν το επιθετικό δίδυμο του “τριφυλλιού”.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 11' ο Παπαδόπουλος έκανε κίνηση στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε αριστερά τον Ρομέρο, ο Αργεντινός μέσος μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε πλασέ με το δεξί, όμως η προσπάθεια του δεν ήταν επιτυχημένη καθώς η μπάλα πέρασε λίγο έξω απο το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πελιτσόλι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τζιόλης έβγαλε στην αντεπίθεση τον Παπαδόπουλο απο τ' αριστερά, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν είχε βοήθεια και αποφάσισε να κάνει ατομική ενέργεια, με διαδοχικές ντρίμπλες απέφυγε τον Ασατιάνι και έκανε σουτ στην “κλειστή” γωνία του Πελιτσόλι που απομάκρυνε με γροθιές αρχικά και στην συνέχεια ο Ασατιάνι έστειλε την μπάλα πλάγιο άουτ.

Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέϊρο συνέχισαν να πιέζουν τους Ρώσους και να προσπαθούν να φθάσουν στο γρήγορο γκολ. Στο 16' ο Φύσσας έκανε σέντρα απο τ' αριστερά, ο Ν'Ντόι σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Πελιτσόλι.

Δοκάρι η Λοκομοτίβ
Μετά το πεντάλεπτο της πίεσης, οι Ρώσοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, όμως παρά το 4-4-2 με το οποίο είχαν παραταχθεί δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, παρά το γεγονός οτι έψαξαν με ανάπτυξη απο τα πλάγια να πλησιάσουν την περιοχή του Γκαλίνοβιτς.

Στο 31' οι “πράσινοι” προσπάθησαν να φανούν γι' άλλη μια φορά απειλητικοί, όταν ο Ν'Ντόι έδωσε πάσα στον Ρομέρο απο τ' αριστερά, αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε πάνω απο την εστία του Πελιτσόλι. Οι Ρώσοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο ρυθμός του αγώνα.

Μάλιστα, στο 37' η Λοκομοτίβ πλησίασε το γκολ, όταν ο Σαμέντοφ έκανε πανέξυπνη σέντρα-σουτ απο τα δεξιά, ο Γκαλίνοβιτς δεν είχε σωστή αντίληψη της φάσης, όμως ήταν τυχερός καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε απο την απέναντι πλευρά όπου απομάκρυναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αυτή η φάση “ξύπνησε” τους παίκτες του Πεσέϊρο που προσπάθησαν με κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας των Ρώσων να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ, όμως η ολιγωρία του Ν'Ντόι έδινε την ευκαιρία στους αμυντικούς της Λοκομοτίβ ν' απομακρύνουν την μπάλα απο τα καρέ τους, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στ' αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Πίεσαν οι Ρώσοι
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το β' ημίχρονο χωρίς αλλαγές, όμως αυτή την φορά οι Ρώσοι ήταν που πλησίασαν πρώτοι στο γκολ. Μπορεί στο 48' ο Ν'Ντόι να έκανε μια γυριστή κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Πελιτσόλι, όμως πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες της Λοκομοτίβ βγήκαν πολύ ωραία στην επίθεση, ο Σαμέντοφ βρέθηκε χωρίς αντίπαλο απο τ' αριστερά και με κεφαλιά έφερε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Ασατιάνι προσπάθησε με δεύτερη κεφαλιά να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς, όμως ο πορτιέρο του “τριφυλλιού” ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι “πράσινοι” στο πρώτο τέταρτο του β' ημιχρόνου έδειχναν “βραχυκυκλωμένοι” καθώς Ν'Ντόι και Παπαδόπουλος είχαν “εγκλωβιστεί” ανάμεσα στους Ρώσους αμυντικούς. Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο επιθετικοί ν' αρχίσουν να κινούνται γύρω απο την περιοχή έτσι ώστε να βρουν χώρο για να κινηθούν και να σουτάρουν. Μάλιστα, στο 61' Ν' Ντόι κινήθηκε ωραία στον άξονα και επιχείρησε μακρινό σουτ αλλά ο Πελιτσόλι ήταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Αλλαγές “Σάλπι” και “Κάρα”
Ο Ζοσέ Πεσέϊρο αντιλήφθηκε το πρόβλημα που υπήρχε στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τους Σαλπιγγίδη (στο 63' αντί του Ν'Ντόι) και Καραγκούνη (στο 65' αντί του Δημούτσου) προκειμένου να δώσει ταχύτητα στην επίθεση αλλά και περισσότερες επιλογές στην μεσαία γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός σταδιακά άρχισε ν' ανεβάζει την απόδοση του να κερδίζει “μέτρα” προς την αντίπαλη περιοχή, με τους Ρώσους να αρχίζουν να οπισθοχωρούν.

“Όργια” Σαλπιγγίδη
Στο 70' οι “πράσινοι” κατάφεραν να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό”. Ο Τζιόλης πίεσε στην μεσαία γραμμή, έκλεψε και τροφοδότησε στον κενό χώρο τον Σαλπιγγίδη που “τσίμπησε” την μπάλα, απέφυγε τον Πελιτσόλι και απο δύσκολη θέση κατάφερε να πλασάρει και να την στείλει στα δίχτυα.

Ο επιθετικός του “τριφυλλιού” είχε κέφια και φρόντισε να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 74' ο Βύντρα έκανε “συστημένη” σέντρα απο τα δεξιά και ο “Σάλπι” με καταπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πελιτσόλι που δεν αντέδρασε και απλώς παρακολουθούσε την πορεία της.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό ο Μακεδόνας φορ άγγιξε το χατ-τρικ, όταν συνδυάστηκε με τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε απο το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο τερματοφύλακας της Λοκομοτίβ απομάκρυνε με τα πόδια και του στέρησε το τρίτο γκολ.

Ο νικητής του αγώνα είχε κριθεί, οι παίκτες των δυο ομάδων απελευθερωμένοι πλέον απο σκοπιμότητες προσπάθησαν να δημιουργήσουν και άλλες ευκαιρίες, όπως το πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Τζιόλη στο 90', αλλά ο Πελιτσόλι με δύσκολη επέμβαση κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Βαθμολογία 2ου Ομίλου

1. Παναθηναϊκός 9



2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7
3. Κοπεγχάγη 3
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2
5. Αμπερντίν 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός (20/12)

Αμπερντίν-Κοπεγχάγη (20/12)
Ρεπό: Λοκομοτίβ Μόσχας

Συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέϊρο):
Γκαλίνοβιτς, Φύσσας, Μόρις, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Τζιόλης, Ρομέρο (82' Νίνης), Δημούτσος (65' Καραγκούνης), Παπαδόπουλος, Ν'Ντόι (63' Σαλπιγγίδης).

Λοκομοτίβ Μόσχας (P. Mπιλαλέντινοφ): Πελιτσόλι, Ιβάνοβιτς, Μαμίνοφ (82' Φόμιν), Σενίκοφ, Τραορέ (86' Κορτσάγκιν), Κότσις, Ασατιάνι, Σάμεντοφ (64' Κουζνέτσοφ), Χουρένκα, Γιανμπάεφ. Μπιλαλέτνινοφ.

Διαιτητής: Κ. Τσιρκέτα (Ελβετία)
Βοηθοί: Μ. Ναβάρο (Ελβετία), Μ. Χίντμπερ (Ελβετία)
Τέταρτος: Σ. Κέβερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Σιμάο (Παναθηναϊκός) - Τραορέ, Ασατιάνι (Λοκομοτίβ)

Δείτε τα γκολ του αγώνα:





























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ