EUROPA LEAGUE

To γήπεδο του τελικού του Europa League

To γήπεδο του τελικού του Europa League

Το Aviva Stadium ή Dublin Arena για την... UEFA θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Πόρτο και Μπράγκα και το Sport24.gr σας βάζει στις εξέδρες του!

Ακριβώς ένα χρόνο και τέσσερις μέρες μετά τα εγκαίνια του, το "Aviva Stadium" του Δουβλίνου θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπράγκα το βράδυ της 18ης Μαΐου 2011.

Περίπου 50.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στις καταπράσινες εξέδρες του για να παρακολουθήσουν την σπουδαία αναμέτρηση και το Sport24.gr σας "στέλνει" ανάμεσα τους παρουσιάζοντας όσα θέλετε να ξέρετε για το νεόκτιστο στάδιο...

To γήπεδο του τελικού του Europa League

Ας ξεκινήσουμε πρώτα πρώτα από τα βασικά, δηλαδή από το... όνομα του. Ο όμιλος Aviva πλήρωσε 44 εκατομ. ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια ώστε το γήπεδο να έχει την ονομασία "Aviva Stadium". Φυσικά για την UEFA τέτοιες χορηγίες δεν ισχύουν, γι' αυτό και για τον τελικό του Europa League ονομάζεται "Dublin Arena".

Τι απαντάνε όμως για όλα αυτά οι Ιρλανδοί φίλαθλοι, αυτοί δηλαδή που... το χρησιμοποιούν; "Lansdowne Road" είναι η ονομασία που του δίνουν καθώς χτίστηκε πάνω στο ομώνυμο γήπεδο του οποίου η κατεδάφιση ξεκίνησε το Μάη του 2007. Άλλωστε και η τοποθεσία του είναι δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Lansdowne Road ενώ και η ακριβή του διεύθυνση είναι στο νούμερο 62 του συγκεκριμένου δρόμου.

Τον Μάη λοιπόν του 2007 άρχισαν οι εργασίες για να χτιστεί το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο και τρία χρόνια αργότερα και... 410 εκατομ. ευρώ λιγότερα για όσους το χρηματοδότησαν άνοιξε τις πύλες του. Συγκεκριμένα τα εγκαίνια για το "Aviva Stadium", το οποίο φυσικά ανήκει στην πρώτη κατηγορία των γηπέδων της UEFA, έγιναν στις 14/5/2010.

Γήπεδο ποδοσφαίρου και... ράγκμπι

Η χωρητικότητα του ανέρχεται στις 51.700 θέσεις όταν φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα, ενώ ανεβαίνει στις 65.000 όταν διεξάγονται σε αυτό συναυλίες. Ανήκει μισό μισό στις ιρλανδικές ομοσπονδίες του ράγκμπι και του ποδοσφαίρου και είναι η επίσημη έδρα των αντίστοιχων εθνικών ομάδων.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει 11 αγώνες ράγκμπι με πρώτη αναμέτρηση ένα φιλικό ανάμεσα σε ιρλανδικές ομάδες στις 31/7/2010. Το ρεκόρ προσέλευσης έγινε στις 19/3/2011 όταν και γέμισε για την αναμέτρηση Ιρλανδίας-Αγγλίας για το Six Nations Championship.

To γήπεδο του τελικού του Europa League

Το ποδοσφαιρικό... ποδαρικό πραγματοποιήθηκε και αυτό στις 31/7/2010 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε μια επίλεκτη ομάδα του ιρλανδικού πρωταθλήματος την οποία νίκησε με 7-1. Σε εκείνο το ματς, ο Παρκ Σι Γιουνγκ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο Aviva Stadium.

Λίγες μέρες αργότερα (11/8/2010) η Εθνική Ιρλανδίας έδωσε τον πρώτο της αγώνα στο νεόκτιστο γήπεδο χάνοντας 1-0 σε φιλικό από την Αργεντινή. Πέρα από έδρα της Εθνικής ομάδας, το "πράσινο" στολίδι φιλοξενεί και τον τελικό του ιρλανδικού κυπέλλου...

Το τρέιλερ του Sport24.gr

για τον τελικό του Europa League

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ