ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θυμίζει Βαλβέρδε ο Ζαρντίμ

Θυμίζει Βαλβέρδε ο Ζαρντίμ
INTIME SPORTS

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορεί να έχει δεχθεί έντονη κριτική στην αρχή της σεζόν, όμως πολλοί ξεχνούν το περσινό ξεκίνημα του Ερνέστο Βαλβέρδε

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλά όσον αφορά τον βασικό κορμό της ομάδας, τον προπονητή στον πάγκο και φυσικά το μπάτζετ, κάτι που όπως είναι λογικό επηρεάζουν αγωνιστικά τους ερυθρόλευκους.

Ήδη οι πρώτες μουρμούρες για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ έχουν ξεκινήσει από νωρίς, όμως όπως λέει και η γνωστή παροιμία: "Οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη".

Αν θυμηθούμε λίγο το περσινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, θα διαπιστώσουμε πως Πορτογάλος και Ισπανός δεν έχουν πολλές... διαφορές. Ίσα-ίσα που μοιάζουν σε αρκετά πράγματα.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα σημεία που αξίζει να σταθούμε για τους δυο προπονητές και στο τέλος ας σκεφτούμε όλοι, αν αδικούμε τον Ζαρντίμ.

Που είναι η άμυνα;

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα επτά παιχνίδια της περσινής σεζόν, δέχθηκε εννέα γκολ για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη, κάτι το οποίο είχε σηκώσει μεγάλη συζήτηση, ειδικά στα πρώτα πέντε ματς, για τα οποία είχαμε κάνει και σχετικό θέμα.

Μάλιστα πολλοί άρχισαν να γκρινιάζουν για την εικόνα των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα Ελλάδας, αφού η απόδοση της ομάδας δεν είχε καμία σχέση με εκείνη στην Ευρώπη.

Μάλιστα οι νίκες στην Ελλάδα έρχονταν με ένα γκολ διαφορά, ενώ υπήρξαν και ισχυρές γκέλες με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκης και η "καθαρή" ήττα με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αναλυτικά τα ματς...

13/09/11 Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-1

18/09/11 Ολυμπιακός - Σκόντα Ξάνθη 2-1

24/09/11 Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

28/09/11 Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

02/10/11 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

15/10/11 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

19/10/11 Ολυμπιακός - Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1

Άργησε να πάρει μπρος

Άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε υπόψιν είναι πως ο Ολυμπιακός άργησε να... πάρει μπρος στο πρωτάθλημα και να ξεφύγει στη βαθμολογία, κάτι που συνέβη και με τη βοήθεια του αιώνιου αντιπάλου.

Από την 11η αγωνιστική η βαθμολογία της Superleague έγινε ασανσέρ όσον αφορά την κορυφή, αφού άλλαξε τρεις φορές, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να ξεφεύγει με δυο πόντους τη 18η αγωνιστική!

Στη συνέχεια ωστόσο λίγο ο τραυματισμός του Λέτο, λίγο οι τρεις συνεχόμενες ήττες των πράσινων από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και φυσικά τον Ολυμπιακό (3-0 στα χαρτιά λόγω της διακοπής), άνοιξε την ψαλίδα και τότε ουσιαστικά τα πόδια των παικτών του Βαλβέρδε λύθηκαν.

Συμπέρασμα...

Ο Ολυμπιακός θέλει το χρόνο του. Αν πέρσι, επί Βαλβέρδε, υπήρχαν μεγάλα χρονικά διαστήματα που οι ερυθρόλευκοι δεν τράβαγαν, φέτος με αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα και στον πάγκο, είναι λογικό να συμβαίνει το ίδιο. Υπάρχει όμως υπομονή;

Εσείς διαβάστε: Πάτησε Ελλάδα ο Πίνο, Κ. Παπαδόπουλος: "Έχω στην καρδιά μου τους φίλους του Ολυμπιακού", Έτοιμος ο Μανιάτης με Σάλκε, Φουστέρ: "Σημαντική διαφορά"

.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ